Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Θέλω να γελάσω, αλλά μάλλον θα κλάψω!

 «Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ΄ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις, αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου». 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Το ζήσαμε και αυτό, ένσταση Συλλόγου σε γνωμοδοτικό όργανο και όχι μόνο, γενική συνέλευση για την λήψη απόφασης για πρόταση που θααααα κατατεθεί ! Απίστευτο και όμως αληθινό … Ο «Σύλλογος» ξεσηκώνει , η μάλλον προσπαθεί να ξεσηκώσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο , ιδιοκτήτες , επιχειρηματίες κ.τ.λ. για την κατάθεση άποψης γνωμοδοτικού οργάνου για την έναρξη συζήτησης από τους επίσημους φορείς, ενός θέματος που σχεδόν ποτέ κανένας δεν το είχε βάλει επίσημα σε σωστές βάσεις. Άντε τώρα βγάλτε συμπέρασμα. Η διαμαρτυρία – επιστολή – αίτηση απευθύνεται στο γνωμοδοτικό όργανο που το καλεί να αποσύρει τo θέμα με την αιτιολογία ότι δεν ενημερώθηκε και ούτε κλήθηκε ο σύλλογος και επόμενος αυτός δεν ενημέρωσε αλλά και δεν έκανε και γενική συνέλευση, οπότε ο πρόεδρος του γνωμοδοτικού οργάνου δεν μπορεί να εκφέρει την γνώμη του, ώστε να ανοίξει το θέμα και να προχωρήσουν οι μελέτες αλλά και να συγκληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ιδιοκτήτες αλλά και κάτοικοι που έχουν έννομο συμφέρων για το θέμα αυτό. Και τώρα πείτε μου γελάς η κλαις ??? Επιδιώκεις την καλή συνεργασία αλλά εσύ πρώτος κάνεις την ένσταση . Ε ….. σε υπεύθυνη θέση είσαι και μάλιστα ούτε γνωμοδοτικό όργανο (διάβασε λίγο την νομοθεσία που σε αφορά) οπότε αν θέλει σε καλεί, εάν δεν θέλει ούτε σε ρωτάει. Στην καλή πίστη του βασίζεσαι εσύ και όχι αυτός. Εκτός φυσικά αν σου έχει δώσει κάποιος το δικαίωμα να νομίζεις ότι τα πάντα κινούνται γύρω από εσένα …. «Πάντα στο νου σου να `χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει. και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη». <Στίχοι: Κωνσταντίνος Καβάφης>


Γιώργος Νικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.