Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου
Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου συμπαραστέκεται και δηλώνει αλληλέγγυο στους δεκάδες μαθητές των σχολείων του δήμου μας (εκτός του πολεοδομικού ιστού), στους γονείς τους και την Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου, στον δίκαιο αγώνα τους για τη ναύλωση λεωφορείων από την Πολιτεία και τη δωρεάν μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία τους. Σήμερα δώδεκα ημέρες από την έναρξη του φετινού σχολικού έτους, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δωρεάν παιδεία καταστρατηγείται στην πράξη από κάθε λογής υπεύθυνο, αφού μεν οι γονείς αναγκάζονται να δαπανούν χρόνο και χρήματα σε καιρό έντονης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης για να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, οι δε μαθητές (υγιείς ή με προβλήματα υγείας), είτε να μετακινούνται πεζοί διανύοντας μεγάλες αποστάσεις εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και στον πιθανό κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος, είτε να μεταφέρονται κυριολεκτικά «παστωμένοι» στο μοναδικό αστικό λεωφορείο, που εξυπηρετεί την μετακίνησή τους.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου καταγγέλλει τις βραδυπορούσες κυβερνητικές και διοικητικές υπηρεσίες, δηλώνοντας παράλληλα πως θα πιέσει έντονα προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να λυθεί μόνιμα και οριστικά το πρόβλημα, ώστε οι συγκεκριμένοι μαθητές του δήμου μας να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες και κατά συνέπεια να πέφτουν θύματα υποβάθμισης και διάκρισης σε σχέση με μαθητές άλλων περιοχών, που παρακολουθούν σε τακτή βάση, απρόσκοπτα και ανελλιπώς τα μαθήματά τους.
 
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου
 
*Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου σύστησε επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ώστε να προτείνει λύσεις άμεσης παρέμβασης στα αρμόδια όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.