Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκό συνέδριο στο δήμο Ωραιοκάστρου, δεύτερη μέρα.



Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του ευρωπαϊκού συνεδρίου με θέμα Πόλη- Εικόνα- Ταυτότητα / Κινητήρια Δύναμη για την απασχόληση το οποίο διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον δήμο Hasselt του Βελγίου και τη συμμετοχή των δήμων Deltmond Γερμανίας, Saint Omer Γαλλίας, Deal Αγγλίας, Zeitz Γερμανίας, Covilha Πορτογαλίας και Kaunas Λιθουανίας.


Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται από τις 24- 26 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του ICBS στην περιοχή της Γαλήνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος του συνεδρίου είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων  και προτάσεων, που θα βοηθήσουν στην επίλυση κοινών προβλημάτων αλλά και προβληματισμών.

«Η κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία, μας επιτρέπει, με βεβαιότητα, να πούμε ότι πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας ή και κάθε δήμου, μας φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα γνωστά σε όλους μας. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έφερε πρωτίστως στην επιφάνεια τις κοινωνικές αδυναμίες μας με προεξέχουσα αυτή της απασχόλησης. Αυτή λοιπόν την ανάγκη έρχεται να καλύψει το θέμα του συνεδρίου μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης. «Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως η πόλη βελτιώνοντας την εικόνα της και αναδεικνύοντας την ταυτότητά της μπορεί να γίνει και τοπική κινητήριος δύναμη, που θα δώσει ευκαιρίες απασχόλησης και κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.