Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Επιστολή του νέου Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότση στον υφυπουργό Οικονομικών για τις αντικειμενικές αξίες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.8.2014

Επιστολή του Αστ. Γαβότση στον υφυπουργό
Οικονομικών για τις αντικειμενικές αξίες
Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη έστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης με την οποία ζητά την άμεση ανάκληση και τροποποίηση της απόφασης για τις αντικειμενικές αξίες στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η επιστολή του κ. Γαβότση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας, στα πλαίσια του ΕΝΦΙΑ, παρατηρείται σειρά λαθών και υπερεκτίμησης της αξίας των ακινήτων στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου. Συγκεκριμένα, για τη δημοτική ενότητα Μυγδονίας η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην περιοχή αγγίζει τα 100 ευρώ ενώ, την ίδια ώρα, η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας (δήμος Ωραιοκάστρου) δεν ξεπερνά ορθώς τα 23 ευρώ και στον όμορο δήμο Λαγκαδά (Λαγυνά) τα 17 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Θεωρώ ότι οι παραπάνω τιμές είναι υπερβολικά υψηλές και εξοντωτικές κάθε τοπικής ή κεντρικής προσπάθειας οικονομικής ανάκαμψης. 

Η επιβολή αυτών των αντικειμενικών αξιών για τη δημοτική ενότητα Μυγδονίας, πέραν ότι θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των δημοτών μας, που δίνουν τους αγώνες τους για επιβίωση και διατήρηση της οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και επιβαρύνει κάθε οικονομικό δείκτη, που σχετίζεται με τα ακίνητα. 

Κύριε Υπουργέ, 

Θεωρώ ορθό και δίκαιο να προβείτε άμεσα στον προσδιορισμό νέων αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για λόγους ισονομίας, φορολογικής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρακαλώ στην άμεση ανάκληση και τροποποίηση της απόφασης σας.

Με εκτίμηση

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος
Ωραιοκάστρου

Αστέριος Γαβότσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.