Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 32ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», από 31 Ιουλίου  έως 6 Αυγούστου 2014, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και τη συμπλήρωση των 33 χρόνων από την ίδρυση του.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των:
Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου  «ΟΙ ΈΛΛΕΝΟΙ», Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας, Χορευτικού Ομίλου Θεσ/νίκης, Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, του χορευτικού συγκροτήματος από το Δήμο Veligrand της Βουλγαρίας και τα τρία χορευτικά συγκροτήματα  του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».   
 Πραγματοποιήθηκε δίωρο αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη του Λαϊκού τραγουδιού Άκη Πάνου από το λαϊκό συγκρότημα «Μακεδόνες».
 Ποντιακή βραδιά με τους τραγουδιστές: Γιάννη Γαβριηλίδη, Ιωάννη Χριστοδουλίδη, Πόλυ Παυλίδη, Χαράλαμπο Παυλίδη, Ανέστη Ανδρεάδη, Ραφαήλ Αμανατίδη και Φίλιππο Ανανικίδη. Στη λύρα ήταν: Ευκλείδης Παυλίδης, Άλκης Μαυροκεφαλίδης, Θεόδωρος Σαχπικίδης,  Παύλος Θ. Αμανατίδης και Γεώργιος Σ. Φωτιάδης. Στο νταούλι και τα ντραμς ο Γεώργιος Π. Αμανατίδης και στο αρμόνιο ο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης. Παρουσίαση ποντιακής μουσικής από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας του συλλόγου.
Προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά, έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες μικρών και μεγάλων της  «Αστραπής» Μεσαίου για το κύπελλο Αναστάσιος Μαρμαρίδης. Στους μεγάλους το κύπελλο  το  κέρδισαν οι νέοι της Αστραπής Μεσαίου με σκορ 8-4 και στους μικρούς η ομάδα των αγοριών με σκορ 8-3. Επίσης πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση με το έργο «Ο θάνατος σου η ζωή μου» από το θεατρικό τμήμα του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ακόμα έγιναν παιδικές εκδηλώσεις, από το παιδικό θεατρικό τμήμα του συλλόγου με το έργο «Περπατώ εις το δάσος», από τον κουκλοθίασο ΝΙΣΤΑ με το έργο «Οι γείτονες», παιχνίδια από τον κλόουν Τιραμόλα και τέλος αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, ποδηλατοδρομία και μικρό μαραθώνιο.
Την παραμονή έγινε μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ για προσκύνημα τριών ημερών στην εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος, εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας Μεταμόρφωση Του Σωτήρος, με την παρουσία πολλών ιερέων της γύρω περιοχής, μέσα στο χωριό, κατόπιν χόρεψε το μικρό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου στον αυλόγυρο της εκκλησίας.
Την ημέρα της γιορτής το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία και το βράδυ 7:00 μ.μ Μέγας Παρακλητικός Εσπερινός με την παρουσία του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου. Το βράδυ  οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.
     Σε όλους τους συμμετέχοντες (καλλιτέχνες και συλλόγους), δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωραιοκάστρου Σταύρος Μαρμαρίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Κυριακός Ιωσηφίδης, Ρένα Αντωνιάδου, Βικτωρία Γεράκη, Θωμάς Δίγκαλης, Χρήστος Παναγιωτίδης, Αθανάσιος Καρύδης, Ηρακλής Τσακαλίδης, Βαγγέλης Κανταρτζής, οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι: τοπικής κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Α. Λαζαρίδης, δημοτικής κοινότητας Λητής Απόστολος Χατζηαντωνίου, δημοτικής κοινότητας Πενταλόφου Χρήστος Τερζής και η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου Λυδία Φρεγκίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού Ηλίας Χρυσοστομίδης, εκπρόσωποι του Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδελφείας Ζωή Βαλασάκη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδελφείας Ευδοκία Παντελίδου.  
Ευχές έστειλε και ο  βουλευτής Β΄ Θεσσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου .
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί το Δήμο Ωραιοκάστρου και τη Δημοτική Επιχείρηση για τη συνεργασία τους ( καρέκλες, τραπέζια και για μία ημ,έρα ηχητική κάλυψη), το Ράδιο Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης και το Ράδιο Θεσσαλονίκης, τις εφημερίδες Αγγελιοφόρο, Μακεδονία, Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης, Τύπο Θεσσαλονίκης, Εύξεινος Πόντος, Ποντιακή Γνώμη, Αραεύω και τα περιοδικά Ποντιακή Εστία και Ποντιακά (για το τελευταίο περιοδικό ζητούμε συγνώμη για την παράλειψη μας να σας ευχαριστήσουμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου), τα site του δήμου Ωραιοκάστρου Καλλιθιώτης, Ωραιόκαστρο Νέα, Τα Μασάλια, Τροχός, oraiokastro news, oraiokastro net, Σαρκάζω Νέα, Μυγδονία, την Αστραπή Μεσαίου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, την Αραββέλα Μαρμαρίδου στο μαγείρεμα του παραδοσιακού σουρβά, τις Σόνια Μαυροπούλου,  Μαργαρίτα Λιθοξοπούλου, Ελένη Πετρίδου, Βέτα Κορωνίδου και  Άννα Αμανατίδου για τις παραδοσιακές πίτες,  στην ψησταριά  του συλλόγου την Μαρία Αμανατίδου, τον Γιάννη Τσιτηρίδη, και τον Παντελή Γιαλακτση, την Ερριέτα Θεοδωρίδου για το ηλεκτρικό ρεύμα, τον Νεοκλή Μαυρίδη, Ιωάννη Ευστ. Στεφανίδη και τον Κωνσταντίνο Τσιτηρίδη για μικροεργασίες. Τον Γεώργιο Σιδηρόπουλο και το Ξενοδοχείο Πικρολίμνη Γεώργιο Αγγελάκη για τα τραπέζια που έδωσαν στο σύλλογο. Επίσης  ευχαριστεί την μουσική ορχήστρα «Τα Παιδιά του Μεσαίου» (Παύλο, Γεώργιο Θ. Γεώργιο Π. Ραφαήλ, Παύλο Θ. Αμανατίδη) για την δωρεάν ηχητική και μουσική κάλυψη, όλους τους ποντίους Καλλιτέχνες που ήρθαν και συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην Ποντιακή βραδιά, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στο χορευτικό μέρος των εκδηλώσεων, τον Παύλο Λ. Μουρατίδη για τις κάρτες του συλλόγου, τους χορηγούς των εκδηλώσεων και  όλα τα παιδιά του συλλόγου που βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και τον κόσμο που παρευρέθηκε.
Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στους Μεσιώτες που εργάζονται και κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.

Για περισότερες ειδήσεις απο τον Μ.Π. Σ. Μεσαίου «ΟΠΟΝΤΟΣ» δείτε στο site του Συλλόγου: ΕΔΩ
  
Φωτ/φίες απο τις εκδηλώσεις:


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.