Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αγιόφιδο είχε τρυπώσει σε κατοικία στη Λητή Θεσσαλονίκης


Ένα Αγιόφιδο (Telescopus fallax) αναστάτωσε κατοίκους στη Λητή Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουλίου.

Το φίδι είχε τρυπώσει σε κατοικία, αναστατώνοντας του κατοίκους, οι οποίοι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία τους παρέπεμψε στο herpetofauna.gr για τη διάσωση και απομάκρυνση του ακίνδυνου ερπετού.

Αφού καθησύχασαν τους κατοίκους μετέφεραν το φίδι έξω από τον οικισμό, όπου και το απελευθέρωσαν με τη συμμετοχή και βοήθεια εθελοντή από τη Δράση για την Άγρια Ζωή

Στην ιστοσελίδα herpetofauna.gr μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βασικές γνώσεις για τα ερπετά και τα αμφίβια της Ελλάδας ώστε να μπορέσει να αποβάλει τους φόβους του για τα ζώα αυτά και να μάθει να τα αναγνωρίζει, να τα σέβεται και να τα εκτιμά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες που τους ενδιαφέρει η συστηματική της ελληνικής ερπετοπανίδας και κάποιες βασικές πληροφορίες πάνω στη βιολογία και οικολογία τους.


Περισσότερα για το Αγιόφιδο εδώ.


Διάσωση Αγιόφιδου στη Λητή ΘεσσαλονίκηςΑγιόφιδο είχε τρυπώσει σε κατοικία στη Λητή Θεσσαλονίκης

Είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να ζητάμε βοήθεια για να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς φυσικά να σκοτώνουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.