Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

32ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ". 31/7-6/8/2014

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014. ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Θεατρική παράσταση με το έργο «Ο θάνατος σου η ζωή μου» κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαλλούχου, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου. Είσοδος Ελεύθερη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. ΩΡΑ 9:ΟΟ Μ.Μ.: Παιδική θεατρική παράσταση με το έργο «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Κουρτελή διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδελφείας, από το παιδικό τμήμα του συλλόγου Μεσαίου «Ο Πόντος».
ΩΡΑ 10:00 Μ.Μ.: Παιδική εκδήλωση με την παράσταση «Οι γείτονες» από τον κουκλοθίασο «ΝΥΣΤΑ». Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.: Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ νέων και παλαίμαχων Αστραπής Μεσαίου με αθλοθέτηση του κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» στη νικήτρια ομάδα, από τον Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ: Ποντιακή βραδιά. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο τραγούδι Γιάννης Γαβριηλίδης, Ιωάννης Χριστοδουλίδης, τραγούδι-λύρα Πόλυς Παυλίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Χάρης Κωστελίδης, λύρα-τραγούδι Ανέστης Ανδρεάδης, Φίλιππος Ανανικίδης και Ραφαήλ Αμανατίδης. Λύρα: Ευκλείδης Παυλίδης, Άλκης Μαυροκεφαλίδης, Αλέξης Κοσμίδης, Θεόδωρος Σαχπικίδης,  Παύλος Θ. Αμανατίδης και  Γεώργιος Σ. Φωτιάδης. Νταούλι και ντραμς  Γεώργιος Π. Αμανατίδης και αρμόνιο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.
Συμμετοχή του μουσικού τμήματος ποντιακής λύρας του συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μουσικής Θωμά Μπαϊρακτάρη.
Συμμετοχή του μικρού χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου «ΟΙ ΕΛΛΕΝΟΙ»  που θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. ΩΡΑ 11:30 Π.Μ.: Αγιασμός και εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης του συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Χορευτική εκδήλωση, παίρνουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής με χορούς από την Ήπειρο, της Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου με χορούς από τη Μακεδονία, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδελφείας με χορούς από τη Μικρά Ασία, του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας με χορούς από τον Πόντο καθώς και το εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά φαγητά (σουρβά, ταν, πίτες) στους παρευρισκομένους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.: Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μικρών ομάδων αγοριών και κοριτσιών με αθλοθέτηση κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».
ΩΡΑ 8:00 Μ.Μ.: Μικρός μαραθώνιος (παιδικό- εφηβικό), ποδηλατοδρομίες (παιδικό- εφηβικό). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου.
ΩΡΑ 8:30 Μ.Μ.: Παιδικά παιχνίδια: Τσιλίκι (τσάλτικα), τζαμί (παιχνίδι με τα κεραμίδια), μήλα, τσουβαλοδρομίες και αυγοκουταλοδρομίες. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο δημοτικό σχολείο Μεσαίου.
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Παιχνίδια με τον κλόουν Τιραμόλα.

ΤΡΙΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. ΩΡΑ 7:00 Μ.Μ.: Μέγας εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της Εικόνας της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, εντός του χωριού με η συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου Μεσαίου. Μετά την περιφορά θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ», στο προαύλιο της εκκλησίας. Κατόπιν θα ακολουθήσει η λαϊκή βραδιά που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη  Άκη Πάνου από το συγκρότημα ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ΄΄, στον αυλόγυρο του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014. ΩΡΑ 7:00 Π.Μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων με χορούς από τον Πόντο, του χορευτικού συγκροτήματος από το Δήμο Veligrand Βουλγαρίας, φιλική συμμετοχή δυο χορευτών που θα χορέψουν αργεντίνικο τάνγκο από τον αθλητικό σύλλογο Νίκης Νεοχωρούδας Ωραιοκάστρου, του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με χορούς από την Κρήτη  και του μεγάλου χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ρεπορτάζ εφημερίδων με δραστηριότητες του συλλόγου, στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου.
Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους ομογενείς Μεσιώτες που κατοικούν κι εργάζονται στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.