Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αναλυτικότερη ενημέρωση ζητά ο Αστ. Γαβότσης από τον απερχόμενο δήμαρχο Ωραιοκάστρου


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 13.6.2014
Αναλυτικότερη ενημέρωση ζητά ο Αστ. Γαβότσης
από τον απερχόμενο δήμαρχο Ωραιοκάστρου
Να καταστήσει σαφές στους δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου ότι η απερχόμενη και η επερχόμενη διοίκηση εργάζονται από κοινού για τον κοινό σκοπό στο μεσοδιάστημα μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του επιθυμεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης. Αυτό μάλιστα αναφέρει στην απαντητική του επιστολή προς τον απερχόμενο δήμαρχο, Δημήτρη Σαραμάντο αναφορικά με τους ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων στους οποίους έχουν υποβληθεί και εγκριθεί πολυάριθμες προτάσεις.
«Χαιρετίζουμε την προθυμία και τη δέσμευσή σας για την ενεργοποίηση, σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μπορεί ο δήμος να συνεχίσει να αξιοποιεί χρηματοδοτικά προγράμματα στο μεσοδιάστημα μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας. Ωστόσο, πρόθεσή μας και σκοπός είναι η συνεργασία μας στο διάστημα αυτό να μην περιοριστεί στο επίπεδο της ενεργοποίησης απλώς των διαδικασιών λήψης αποφάσεων», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Στόχος μας δεν είναι να συνεχιστεί μια διαδικασία έξωθεν επιβολής προτάσεων για έγκριση, αλλά η εκ των έσω δημιουργική συνεργασία των συστατικών στοιχείων του δήμου μας χωρίς, επ’ ουδενί λόγω να διαταράσσονται ο προγραμματισμός των υπηρεσιών και η λειτουργία τους».
Και η επιστολή συνεχίζει:
«Για το λόγο αυτό και με βάση τις αρχές α) της αδιάλειπτης συνέχειας της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου μας στην άσκηση των καθηκόντων τους και β) της συνέπειας προς τις διακηρύξεις μας και στο όραμά μας για το μέλλον του δήμου, σας παρακαλούμε όπως :
•       Μας ενημερώσετε αναλυτικότερα για τις προτάσεις χρηματοδότησης που ο δήμος και οι υπηρεσίες του έχουν υποβάλλει στους πολυάριθμους φορείς για το διάστημα Ιανουάριος 2013 έως Ιούνιος 2014. Η πληρέστερη ενημέρωση θα καταστήσει δυνατή την αποφυγή επικαλύψεων στόχων και προτάσεων, την βέλτιστη χρήση του ανθρωπίνου δυναμικού των εμπλεκομένων δημοτικών υπηρεσιών και συνολικά την  καλύτερη αξιοποίηση και αποτελεσματικότερη στοχοθέτηση των πιθανών προτάσεων έργων.
Οι απαραίτητες πληροφορίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν :
      Το αντικείμενο της πρότασης / έργου
      Το Πρόγραμμα / μέτρο χρηματοδότησης
      Τον προϋπολογισμό της πρότασης / έργου
      Την Υπεύθυνη υπηρεσία / δημοτική αρχή για την υποβολή – διαχείριση της  πρότασης / έργου.
      Την παρούσα κατάσταση της πρότασης / έργου (Στάδιο : σε αξιολόγηση / εγκεκριμένο / συμβασιοποιημένο / σε εξέλιξη / σε ολοκλήρωση)
      Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των προτάσεων / έργων (έναρξης – λήξης – προθεσμίες ολοκλήρωσής τους / απορρόφησης πιστώσεων)
      Τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες / φορείς / εξωτερικούς συνεργάτες που ασχολούνται / υλοποιούν την πρόταση / έργο.
      Αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση / ολοκλήρωση κάθε πρότασης / έργου».
Και ο κ. Γαβότσης καταλήγει: «Η λεπτομερής καταγραφή των υποχρεώσεων / δεσμεύσεων / μελλοντικών εισροών και εκροών από χρηματοδοτούμενες προτάσεις / έργα του δήμου και των υπηρεσιών του θα μας δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το μεσοδιάστημα παραγωγικά αλλά το σημαντικότερο να καταστήσουμε σαφές στους δημότες μας, ότι η απερχόμενη και η επερχόμενη διοίκηση εργάζονται από κοινού για τον κοινό σκοπό».

Γραφείο Τύπου


Οι επιστολές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.