Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μας πήρε το ποτάμι-Μας πήρε ο ποταμός. Του Κώστα Διαμαντόπουλου



Μας πήρε το ποτάμι-Μας πήρε ο ποταμός
Δεν θυμάμαι αν ήταν πρωί, απόγευμα ή βράδυ όταν αμολήσανε το MEGAλο ποτάμι. Την άλλη μέρα οι δημοσκοπήσεις του δώσανε διψήφια νούμερα. Δίχως πρόγραμμα, δίχως προτάσεις. Χωρίς να ξέρει ο κυρ-Σταύρος σε τι θέση θα παίζει στο πολιτικό γήπεδο. Κατέβηκε ορμητικό και πήγαινε μια ίσια, μια αριστερά, μια δεξιά, περνούσε πάνω από τις γέφυρες (κάποιου πολιτικά αστείου Τζίμερου), που εμείς (όλα τα ξέρουμε), πληρώνουμε τα έξοδά του. Τελικά κάθισε στο 6,6% μεγάλο ποσοστό για κόμμα χωρίς πρόγραμμα. Τώρα θα πεις εμείς οι πολίτες που ψηφίζουμε ξέρουμε τα προγράμματα των άλλων κομμάτων ή μήπως αν αυτά κυβερνήσουνε εφαρμόζουν αυτά που υπόσχονται.
Πάντως το βράδυ όλοι (εκτός από τον κυρ-Φώτη) ήταν χαρούμενοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί βγήκε πρώτο κόμμα, τις χιλιάδες ψήφους που έχασε δεν τις πήρε μυρουδιά. Με το να λέει ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του θα χάσουν κι άλλες χιλιάδες.
Η Ν.Δ γιατί παρά τα μέτρα εξαθλίωσης που πήρε για τον λαό κρατάει γερά.
Το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ γιατί βγήκε τρίτο κόμμα (ο Ανδρέας θα είχε κάνει χαρακίρι).
Το Κ.Κ.Ε μέσα από τα τείχη του (νομίζω τα άλλα πέσανε το 1969) μιλάει για νίκη, γιατί ανέβασε τα ποσοστά σε σχέση με την πανωλεθρία των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.
Εγώ δεν ψηφίζω στις ευρωεκλογές. Δεν θέλω την Ενωμένη Ευρώπη που στραγγαλίζει τους λαούς.
Περαστικά σε όλους μας.

Κ.Διαμαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.