Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Συνέντευξη στον "TROXO" του Κώστα Γκούμα υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη "Πολιτεία με Όραμα"

Αναδημοσίευση απο "ΤΡΟΧΟ"
Συνέντευξη, 16-4-2014.
1) Κύριε Γκούμα, είστε μια από τις εκπλήξεις των δημοτικών εκλογών του Μαΐου καθώς από την παράταξη Σαραμάντου μετακινηθήκατε στην παράταξη Γαβότση. Εξηγήστε μας τους λόγους της μετακίνησης αυτής; Γιατί διαλέξατε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο τέλος της θητείας; Γιατί μέχρι σήμερα δεν είχατε εκφράσει δημόσια κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με την πρώην παράταξή σας; Θα έλεγα μάλιστα ότι στις συνεδριάσεις  του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου στο οποίο είστε μέλος, ακολουθούσατε πάντα πιστά τη γραμμή της διοικούσας παράταξης.
Πρώτα απ’ όλα με την ευκαιρία αυτή κ. Κελεσίδη, θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους το 2010, ώστε να εκλεγώ τοπικός δημοτικός σύμβουλος στο Ωραιόκαστρο. Η εκλογή μου ήταν συμβόλαιο τιμής για μένα. Μην ξεχνάμε πως εκλέχτηκα με αυτόν τον συνδυασμό. Δεν πήγα όμως με σκοπό να φύγω. Συστρατεύθηκα για να προσφέρω. Να προσθέσω κι εγώ μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα ‘‘Ωραιόκαστρο’’, ώστε να πάρει τη θέση που του αρμόζει.
Στον νέο Καλλικρατικό δήμο που σχηματίστηκε, υπήρχαν αρκετές δυσκολίες στην αρχή, όπως για παράδειγμα στην οργάνωση της διοίκησης. Κατανοώντας λοιπόν τις δυσκολίες αυτές, θεώρησα πως έπρεπε να δώσω αρκετή ‘‘πίστωση χρόνου’’, ίσως παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Όμως, δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να την αδικήσω. Μέσα από τις θεσμικές διεργασίες και μέσα στην ομάδα της παράταξης προσπάθησα αρκετές φορές, καταθέτοντας και αναδεικνύοντας προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας σε αρκετούς τομείς και εξάντλησα όλα τα περιθώρια υπομονής και ανοχής. Η αδιαφορία, ο εμπαιγμός και η απαξίωση του ρόλου των τοπικών συμβούλων από τη διοίκηση, ήταν τέτοια που δεν άφηνε άλλο περιθώριο να μείνω. Με δυο λόγια, ΔΕΝ πήγαινε άλλο. Έπραξα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδηση μου. κ. Κελεσίδη έχω μια αρχή. Θέλω να κοιτώ τους συνδημότες μου στα μάτια.
2) Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου με την παράταξη Γαβότση; Πως σας δέχτηκαν στη νέα σας παράταξη; Πιστεύετε ότι θα προσφέρετε σημαντική εκλογική βοήθεια;
Η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Βλέποντας το έργα υποδομής και ουσίας που έχει επιτελέσει ο Αστέριος Γαβότσης στον πρώην δήμο Μυγδονίας (απορρόφησε μεγάλο αριθμό κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, γυμναστήρια, αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός κτλ) σε συνδυασμό με την εξωστρεφή διοικητική φιλοσοφία, που τον διέπει και αποτελούν τα απαραίτητα εχέγγυα για μια χρηστή διοίκηση, αποφάσισα να σταθώ στο πλευρό του. Έχοντας μάλιστα στρατευθεί μαζί του, αξιόλογα και έμπειρα στελέχη, καταξιωμένα άτομα στην κοινωνία μας, που προσδίδουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε συνδυασμός, πιστεύω ότι αποτελεί εγγύηση και είναι έτοιμος την επόμενη ακόμη μέρα να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους συνδημότες μας. Το έχει ανάγκη ο δήμος μας, το οφείλουμε άλλωστε στους συνδημότες μας και ανυποχώρητοι αυτό θα πράξουμε. Όσον αφορά στο ερώτημά σας για το πώς με δέχτηκαν,  μπορώ να πω με αρκετή θέρμη. Άλλωστε κ. Κελεσίδη με τους περισσότερους γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Στο τρίτο μέρος της ερώτησής σας, σας απαντώ πως ναι. Να είστε σίγουρος και εσείς και οι συνδημότες μας πως θα προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε αυτός ο τόπος να κάνει πολλά βήματα μπροστά.
3) Ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου και ποιες είναι οι απόψεις – προτάσεις σας για την επίλυσή τους;
Τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση δεν έκανε τίποτα για να τα λύσει. Απεναντίας κληροδοτεί στη νέα διοίκηση και επιπρόσθετα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει να επιδείξει ελάχιστα έργα, τα οποία είχαν αφήσει κατά κάποιο τρόπο παρακαταθήκη οι προηγούμενες διοικήσεις. Εμείς ως «Πολιτεία με Όραμα» έχουμε αναφερθεί πολλάκις στα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους συνδημότες μας και μέσω του προγράμματος μας έχουμε αναφερθεί στις λύσεις που προτιθέμεθα να δώσουμε όταν μας δοθεί η εντολή για τη διοίκηση του δήμου. Δυστυχώς σε μια συνέντευξη δεν μου δίδεται ο χώρος ώστε να αναφερθώ αναλυτικά σε αυτά.
4) Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι θα πρέπει οι εκλογείς να προτιμήσουν την παράταξή σας και ιδιαίτερα εσάς;
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιτελέσει έργο, όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν στον πρώην δήμο Μυγδονίας. Την ώρα που οι περισσότεροι δήμοι στη χώρα δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο, ο κ. Γαβότσης υλοποίησε στον πρώην δήμο Μυγδονίας αυτό το σημαντικό έργο πνοής αλλά και αυτόνομο βιολογικό καθαρισμό για τους δημότες της περιοχής, όταν στον πρώην δήμο Καλλιθέας οι κάτοικοι ζουν δίπλα σε λύματα. Όσον αφορά γιατί οι εκλογείς να επιλέξουν εμένα σας απαντώ ότι με τη συμμετοχή μου στο τοπικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου απέδειξα ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου.
5) Σε ποια θέση, σε ποιο τομέα νομίζετε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε στο δήμο εάν εκλεγόταν δήμαρχος ο κ. Γαβότσης και εσείς δημοτικός σύμβουλος;
Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις οποιασδήποτε θέσης μου εμπιστευθεί ο αυριανός δήμαρχος.
6) Δώστε μας τα σημαντικότερα βιογραφικά σας στοιχεία.
Γεννήθηκα στο Λιβάδι Ολύμπου, Λάρισας και από το 1991 κατοικώ μόνιμα στο Ωραιόκαστρο. Είμαι παντρεμένος με την Αθηνά Πέλκα και αποκτήσαμε δυο παιδιά. Τον Αντρέα (σπουδάζει Μηχανολογία) και την Σοφία (αποφοίτησε την Ελληνική Φιλολογία και συνεχίζει με την Αγγλική Φιλολογία). Μετά την Ανωτέρα σχολή Ηλεκτρονικών Θεσσαλονίκης ‘‘Ευκλείδης’’, υπηρέτησα την στρατιωτική θητεία στις Τηλεπικοινωνίες στο Τεχνικό Σώμα. Εργάστηκα ως τεχνικός διευθυντής, διευθυντής παραγωγής και διευθυντής εργοστασίου επί σειρά ετών σε πολυεθνική και ιδιωτικές εταιρίες. Ήμουν υπεύθυνος προγραμματισμού και οργάνωσης στην επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τους στα Βαλκάνια. Διετέλεσα Β’ Αντιπρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της Α2 εθνικής κατηγορίας  ‘‘ICBS College’’.
Ήμουν χορευτής και χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών στο Σύλλογο Λιβαδιωτών Θες/νίκης  ‘‘Ο Γεωργάκης Ολύμπιος’’. Συμμετείχα στον φιλανθρωπικό αγώνα βουνού που διοργάνωσε η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ‘‘Ελπίδα’’. Είμαι εθελοντής  αιμοδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.