Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΟΥ κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

«Καλωσορίζουμε στον αυτοδιοικητικό μας συνδυασμό και τον αγώνα μας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, τη Βούλα Πατουλίδου», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιιτζικώστας παρουσιάζοντας την υποφηφιότητά της για την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στους δημοσιογράφους. 

Η επιλογή της Βούλας Πατουλίδου έγινε γιατί όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Βούλα είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά κι εκτιμώ βαθιά. Για όλα όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα, τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «εκείνα που ξεχωρίζω στη Βούλα Πατουλίδου είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της, της προσωπικότητας της, στοιχεία κοινά, με αυτά που εμπνέουν τον αγώνα μας και το συνδυασμό μας. Έχει αποδείξει η Βούλα, ως άνθρωπος, ως γυναίκα, ως αθλήτρια, ότι με επιμονή, με υπομονή και σκληρή δουλειά κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, όσο ψηλός κι αν είναι. Και όπως τότε, η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, έτσι κι εμείς τα επόμενα πέντε χρόνια θα αποδείξουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία, μπορεί να τα καταφέρει. Ένα ακόμη στοιχείο της προσωπικότητας της διαδρομής της Βούλας Πατουλίδου που ξεχωρίζει και την καθιστά σημαντικό στοιχείο για την “Aλληλεγγύη” είναι η εθελοντική της δράση, η κοινωνική της προσφορά, μέσα και από την εργασία της στον Ερυθρό Σταυρό,  μέσα από την ανάδειξη και την προώθηση του εθελοντισμού, όπου πραγματικά κάνει σπουδαία δουλειά».
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως η « “Αλληλεγγύη” ακούει το μήνυμα της κοινωνίας. Ακούει τα μηνύματα των πολιτών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Εμείς ψάχνουμε και βρίσκουμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους ικανούς. Αυτούς που αναδεικνύει η δουλειά τους και η προσφορά τους. Αυτούς που θέλουν να δώσουν κι όχι να πάρουν.» Δίνοντας το λόγο στη Χρυσή Ολυμπιονίκη ο Περιφερειάρχης επισήμανε: «Θέλουμε ανθρώπους χωρίς κομματικά λάβαρα, που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανθρώπους, όπως η Βούλα Πατουλίδου, που παρά τις επιλογές που της δόθηκαν πρόσφατα, απέδειξε ότι την ενδιαφέρει να αγωνιστεί στην αυτοδιοίκηση, με την “Αλληλεγγύη”, για τον τόπο μας».
Κατά την τοποθέτησή της η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με την  ‘’Αλληλεγγύη’’, Βούλα Πατουλίδου ανέφερε : «Επέλεξα να συμπορευτώ με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα γιατί πιστεύω πως έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίζει το έργο που γίνεται αυτά τα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία. Πιστεύω πως  τα κόμματα πρέπει να μένουν πέρα κι έξω από την αυτοδιοίκηση και η ‘’Αλληλεγγύη’’ το υποστηρίζει αυτό με τον καλύτερο τρόπο». 
Η Βούλα Πατουλίδου ήταν ξεκάθαρη και στο θέμα της συμμετοχής, λέγοντας: «Το μόνο που δεν μπορούσα ποτέ στη ζωή μου να κάνω είναι να είμαι αδιάφορη. Αυτό κάνω σε όλη μου τη  διαδρομή. Όλοι με λένε Ολυμπιονίκη και ο όποιος άλλος τίτλος εξαφανίζεται διότι μένει το Ολυμπιονίκης, το οποίο έχει πολύ βασικά χαρακτηριστικά. Τη δράση για το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό που σηματοδοτεί το καλύτερο αύριο για όλους μας. Είναι συγκεκριμένος  ο δρόμος της συνεργασίας, που θέλει να είσαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για να πετύχουμε  αυτό ακριβώς που λέμε εμείς στην εδώ στο εκλογικό της ‘’Αλληλεγγύης’’ τη  Μακεδονική φιλοξενία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν μπορούσα να απέχω από μία τέτοια προσπάθεια».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν δέχτηκε άλλες προτάσεις  προκειμένου να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές η Βούλα  Πατουλίδου απάντησε : «Είναι αλήθεια πως το προηγούμενο διάστημα δέχτηκα προτάσεις για να είμαι υποψήφια τόσο στις Ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όσο και στην Περιφέρεια από τον κ. Ιωαννίδη. Αυτό είναι πράγματι κάτι πολύ τιμητικό για μένα και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.  Εγώ όμως είχα κάνει την επιλογή μου».
Συμπληρώνοντας  η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Επέλεξα να συστρατευτώ με ένα νέο άνθρωπο, με μια καθαρά  αυτοδιοικητική πρόταση για την Περιφέρεια, η οποία δεν υπακούει σε κομματικές γραμμές. Δεν μπορεί να επαινείς για το έργο του έναν άνθρωπο και επειδή στη συνέχεια κομματικές ανάγκες το απαιτούν να σου λένε τελεία πήγαινε εκεί.  Στην Αυτοδιοίκηση  Πρέπει να εξυπηρετείς ανάγκες του τόπου και των πολιτών όχι τις στενά κομματικές γραμμές.».  Εξάλλου, όπως τόνισε η Βούλα Πατουλίδου, «η πρόταση μου έγινε από τον Απόστολο, έξι μήνες νωρίτερα, και ήξερα από εκείνη τη στγμή πως θα πορευτώ για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η επιλογή της Βούλας Πατουλίδου σχετίζεται με τον κ.  Καμμένο και τους ΑΝΕΛ ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε : «Απολύτως καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέτε περί ΑΝΕΛ, όπως σας είπε και η ίδια η Βούλα πριν από 6 μήνες της έκανα την πρότασή μου , από τότε πέρασε καιρός και κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και σε καμία περίπτωση η επιλογή μου δεν έχει σχέση με κομματικό σχηματισμό. Αυτό που πρέπει να σας επαναλάβω είναι ότι η Αλληλεγγύη είναι ένας Αυτοδιοικητικός σχηματισμός πέρα και πάνω από κόμματα. Θέλουμε τη στήριξη όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και όσων πολιτικών σχηματισμών αναγνωρίζουν το έργο μας και πιστεύουν σε αυτά που έχουμε να πούμε και δώσουμε στους πολίτες.  Από εκεί και πέρα οι στηρίξεις  αυτές είναι χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς ανταλλάγματα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος”.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Βούλας Πατουλίδου στους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης», στην Παύλου Μελά 10, στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως το εκλογικό κέντρο λειτουργεί ως εκθετήριο προϊόντων και φωτογραφιών από την Κεντρική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.