Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Α. Γαβότση στο EUROPE 1

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο δήμος Ωραιοκάστρου, έκρουσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, κατά την διάρκεια της φιλοξενίας του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Europe 1. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της «Πολιτείας με Όραμα», ο δήμος Ωραιοκάστρου βιώνει «μια τραγική κατάσταση», η οποία, όπως σημείωσε, «αν συνεχίσει έτσι, σε 18 μήνες περίπου θα πτωχεύσει» και κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση για την αμέλεια που επέδειξε στο θέμα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΗΚΕΩ και του ΔΟΠΠΑΩ, με αποτέλεσμα «100 συμβασιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες». «Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ενσκήψει στα προβλήματα του δήμου, με αποτέλεσμα να
κλείνουν αντί να ανοίγουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί», υπογράμμισε ο κ. Γαβότσης και επισήμανε πως πρώτιστο μέλημα της «Πολιτείας με Όραμα» είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. «Η απερχόμενη διοίκηση δεν εκμεταλλεύτηκε τα κοινοτικά προγράμματα για να δώσει έστω προσωρινή λύση στο ζήτημα της ανεργίας», παρατήρησε και επισήμανε πως ο δήμος θα πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ένταξης των επιχειρηματιών σε επενδυτικά προγράμματα. «Η δημοτική αρχή δεν άσκησε διοίκηση, το μόνο μέλημα της είναι η επανεκλογή της. Δυστυχώς, η επόμενη διοίκηση, όποια και αν είναι αυτή, δεν θα βρει ούτε ένα πρόγραμμα για να υλοποιήσει», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η «Πολιτεία με Όραμα», από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών.«Δίνουμε προτεραιότητα στη σχολική στέγη, στην καθημερινότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη, όπως είναι το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, για τα οποία εδώ και τριάμισι χρόνια, δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές», τόνισε ο κ. Γαβότσης.

Περιβάλλον-Υποδομές

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στον τομέα του περιβάλλοντος, ο επικεφαλής της «Πολιτείας με Όραμα» τάχτηκε υπέρ της οικιακής κομποστοποίησης και της εκμετάλλευσης της βιομάζας. «Από την αξιοποίηση της βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας, ο δήμος θα εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 325.000 ευρώ, ετησίως», δήλωσε και υπογράμμισε πως η μετατροπή του ορεινού όγκου σε περιαστικό δάσος, θα καταστήσει την περιοχή, πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς. Όσον αφορά το νερό του Δρυμού, ο κ. Γαβότσης χαρακτήρισε ανεδαφική την πρόταση του κ. Παπακωνσταντίνου για την επιθετική αντίστροφη όσμωση, λόγω περιορισμένης εφαρμογής της μεθόδου και πρότεινε την κατασκευή δικτύου που θα μεταφέρει νερό από το Ωραιόκαστρο στο Μελισσοχώρι, ώστε από εκεί και πέρα, να αναμειγνύεται με το νερό της Μυγδονίας. «Επιπλέον, ζητούμε να κλείσουν οι υφιστάμενες γεωτρήσεις και να δημιουργηθούν νέες, με μεγαλύτερο βάθος ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από κοινοτικά προγράμματα», σημείωσε. Επιπλέον, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου αποκάλεσε «γεφύρι της Άρτας» την κατασκευή της γέφυρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αναφερόμενος στο συγκοινωνιακό, υπογράμμισε πως η απερχόμενη διοίκηση άφησε αναξιοποίητες τις μελέτες που είχε εκπονήσει, ως πρώην δήμαρχος Μυγδονίας.

Ψηφοδέλτιο


Όσον αφορά τους υποψήφιους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Πολιτείας με Όραμα», ο κ. Γαβότσης έκανε λόγο για «οικονομικά ανεξάρτητα και αξιόλογα άτομα που έχουν πετύχει στον επαγγελματικό τους χώρο», στόχος των οποίων, όπως είπε, είναι «να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία». «Εμάς μας ενδιαφέρει η στήριξη του κόσμου και όχι η στήριξη των κομμάτων», τόνισε και εκτίμησε πως στις εκλογές του Μαίου, οι πολίτες θα επιλέξουν με γνώμονα την προσωπικότητα του υποψηφίου και των ανθρώπων που συμμετέχουν σε κάθε παράταξη. «Διότι, δεν μπορεί κάποιος που είναι επιτυχημένος στην δουλειά του, να αποτύχει στη διοίκηση του δήμου», είπε με νόημα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.