Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Επιστολή Άγγελου Θεμελή-"ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ"

Σ Χ Ε Δ Ι Ο
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΣ.

Αγαπητό ORAIOKASTRONET.
Δικαίωμα να μην δημοσιεύεις ότι σου στέλνουνε βεβαίως έχεις, ιδιαίτερα όταν αφορά κείμενα κομμουνιστικά. Δικαίωμα όμως λογικής και ηθικής τάξης να ειρωνεύεσαι χυδαία ως σύγχρονη «Αυριανή», σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη, δεν έχεις. Η ουσία του κειμένου που σου στείλαμε, περιείχε εκτός των άλλων φωτογραφία των τρισευτυχισμένων ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ την σημαδιακή ημερομηνία 14-2-14, περιείχε τα ονόματα ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ (ο οποίος είπε πως μόνο 5% του χρέους είναι απεχθές) κλπ. Αντί για τοποθέτηση επί αυτών ….. :
-Γιάννη, εσύ άραγε είσαι αυτός που αναφέρει, κάνοντας φτηνό μαύρο χιούμορ, τις απολύσεις στο «Ριζοσπάστη» και την ένταξη της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ στο άρθρο 99; Δεν είσαι όμως εσύ ή ο οποιοσδήποτε από σας, και ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάτε συνεργασία και ενότητα με το Κ.Κ.Ε. που κάνει τέτοια πράγματα; Μήπως δέχεσαι τη συνεργασία μετά τις εξηγήσεις που έδωσε η κομμουνιστική αριστερά για τις απολύσεις και την ΕΞΩΠΤΩΧΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ; Ότι δηλαδή το κόμμα δεν μπορούσε να κρατήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις του, για τους λόγους που γνωρίζεις και πως το άρθρο 99, σε συνδυασμό με την πώληση του 902 έγιναν βασικά για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις των εργαζόμενων; Οι αιματηρές εξοικονομήσεις στον «Ρ» έγιναν για να συνεχίσει να εκδίδεται καθημερινά η εφημερίδα. Αν δέχεσαι αυτές τις εξηγήσεις και ως εκ τούτου θέλεις την «ενότητα», τότε γιατί απαντάς με διαβολές; Είσαι λοιπόν ή ψεύτης ή υποκριτής ή και τα δύο μαζί.
Θα σου δώσουμε τώρα μερικά στοιχεία για τους «φίλους των εργαζόμενων», να τα χρησιμοποιήσεις σε μερικά σου άρθρα ή σε μία μάλλον απίθανη αυτοκριτική :
  1. Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, οι δημοτικές αρχές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στήριξαν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου δηλαδή τις ελαστικές σχέσεις εργασίας σε δήμους - Νομαρχίες. Στη λογική της «Λευκής Βίβλου» στήριξαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης με το πρόσχημα των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σήμαιναν μισθούς κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις.
  2. Το 2002, η εκτεταμένη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. σε δήμους και Νομαρχίες έσωσε κυριολεκτικά τη φιλεργατική κυβέρνηση Σημίτη από τη πολιτική συντριβή. Μην ξεχνάμε ότι και ο Σημίτης έλεγε πως ήταν αριστερός….
  3. 18-1-2005, η τότε ΚΕΔΚΕ ζήτησε περισσότερα χρήματα για την εφαρμογή του προγράμματος της μερικής απασχόλησης. Ο ΣΥΝ όχι μόνο συμμετείχε στην απόφαση αλλά ο εκπρόσωπός του την εισηγήθηκε κιόλας.
  4. 2008 - Δήμος Ν. Σμύρνης (ΣΥΝ), αποφάσισε να επιβληθούν για πρώτη φορά στο δήμο αυτόν, τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.
  5. 2010. Οι του ΣΥΡΙΖΑ συναινούν στις απολύσεις από δημόσιο και δήμους των stage και πολλών συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, στο όνομα της αξιοκρατίας.
  6. Ιούλης 2011. Με τη Πράξη 233 ο «αριστερός» δήμος της Ν. Ιωνίας αξιοποίησε τη ΜΚΟ «ΝΟΣΤΟΣ» για τη πρόσληψη 80 συμβασιούχων με μισθό 625 Ε, η ΜΚΟ έπαιρνε προμήθεια 5% επί των μισθών.
  7. Να θυμίσουμε ότι και οι συνεργάτες σας (στο όνομα της ενότητας) της ΓΣΕΕ έκαναν παρόμοιες εργολαβίες με τους εργαζόμενους ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ στους δήμους. Τέτοιους εργαζόμενους ανακυκλωμένης ανεργίας έχουμε και εδώ.
  8. Οκτώβρης 2013 - Ο δήμος Σαρωνικού (δήμαρχος Π. Φιλίππου), ψήφισε να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ο ίδιος, από το 2011 διεκδικεί τη συμμετοχή του στην εμπορική εκμετάλλευση των παραλιών. Αυτός κι αν είναι υποστηρικτής των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Πάντοτε στο όνομα του (καπιταλιστικού) εφικτού.
  9. Φθινόπωρο επίσης του 2013 - Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν την ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και υπερψήφισαν τις παραχωρήσεις δομών άθλησης και πολιτισμού των δήμων Μοσχάτου - Ταύρου και Καλλιθέας σε ΚΟΙΝΣΕΠ. - Εσείς που γνωρίζετε τόσο καλά τα οικονομικά και τις εργασιακές σχέσεις του Κ.Κ.Ε. (αποκρύβοντας το Καταστατικό του), δεν γνωρίζετε τις εργασιακές σχέσεις στις ΚΟΙΝΣΕΠ που στηρίζετε στα πλαίσια της «κοινωνικής οικονομίας» σας;
  10. Είχαμε και την έμμεση στήριξη των φιλεργατικών ΚΑΜΙΝΗ - ΜΠΟΥΤΑΡΗ αλλά και ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ (για να φύγει ο ΜΠΑΤΟΣ), στο δεύτερο γύρο του 2010.
  11. Να αναπολήσουμε και τη φιλεργατική - προοδευτική σας συνεργασία το 2010 με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, για να χάσουν οι κομμουνιστές το δήμο Ικαρίας. Το ίδιο μερικά χρόνια πριν για να χάσουν οι κομμουνιστές άλλον έναν κόκκινο ιστορικά δήμο, τον δήμο Καισαριανής από την ενότητα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.
  • Γιάννη, άμα ψάξεις θα βρεις, ως καλός δημοσιογράφος και άλλα. Σου προτείνουμε να ψάξεις και για εκείνα τα FORUM που συμμετείχατε, ποιούς είχαν χρηματοδότες; Επίσης θα πρέπει να εντρυφήσεις στο θέμα «Μάαστριχτ και απελευθέρωση της αγοράς εργασίας». Επίσης στο θέμα «ΣΥΡΙΖΑ & ΜΚΟ». Εκείνος ο δήμαρχος του Βόλου τι κάνει; Θυμάσαι τι ψηφίσατε στο Ευρωκοινοβούλιο για τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» (διαχωρισμός ενεργού και ανενεργού χρόνου που θα τον βρούμε μπροστά μας); Ή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για αρχική μερική απασχόληση μέχρι 10% στις επιχειρήσεις; Μήπως γνωρίζεις πόσες Ομοσπονδίες εργαζόμενων με τη συμμετοχή σας υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών; Ποιοι τελικά ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου; Γιατί αν είναι έτσι η «αριστερά» τι να την κάνεις τη δεξιά ….. Τέλος, εξηγήστε μας πώς χρησιμοποιήσατε εδώ και 2 περίπου χρόνια το 27% για να οργανώσετε τη λαϊκή άμυνα; Από ότι εμείς γνωρίζουμε, το χρησιμοποιήσατε για την παραπάνω κρατική επιχορήγηση που διευκολύνει τα ταξίδια σας, για παραπάνω χρόνο στα μέσα (παρά) πληροφόρησης, όπου ένας βουλευτής σας βγαίνει όσο ολόκληρο το Κ.Κ.Ε. Το χρησιμοποιήσατε το ποσοστό σας για να σπέρνετε εκλογικές - κοινοβουλευτικές αυταπάτες ότι εσείς που δεν μπορείτε να συγκεντρώσετε ούτε 5.000 στο Σύνταγμα ή 1.000 στην Αριστοτέλους, θα αλλάξετε Ελλάδα και Ευρώπη!!
Και 2 υστερόγραφα:
  • Πολύ λυπηθήκαμε, Γιάννη, που δεν πέρασε η πρόταση να στηρίξετε για δήμαρχο τον ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ κ. ΓΑΒΟΤΣΗ. Όπως στεναχωρηθήκαμε για τον Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ. Προσέξτε Γιάννη, σας τους παίρνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Να έχετε υπόψη και τον ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.
  • Εμείς, Γιάννη, μπορεί να αδικήσαμε και κανέναν εργαζόμενο κατά ανάγκη ή και από λάθος. Εσείς όμως αδικήσατε, θάψατε εκατομμύρια σαν ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ (πρόσφατα βλέπε Ουκρανία, θυμήσου τον ΧΡΟΥΤΣΩΦ). Θυμήσου την ουσιαστική διάλυση των Κ.Κ. Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας κ.α. από τους ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ στο όνομα της ανανέωσης. Τι έβαλαν στη θέση τους; Τι σημαίνει σήμερα αυτό για την εργατική τάξη της Ευρώπης;
  • Παραμένετε παρόλα αυτά επικριτές (γιατί δεν σας γνωρίζει καλά ο κόσμος), ενώ είστε οι καταστροφείς. Αυτό είναι αντικειμενικό, προκύπτει από την καπιταλιστική σας ενσωμάτωση, αποδεικνύεται από πολλά περισσότερα από όσα αναφέραμε και δεν έχει σημασία αν το καταλαβαίνετε ή όχι. -

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 2-3-2014
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.