Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα

Η κυβέρνηση δια στόματος Βενιζέλου εισηγείται την απόρριψή της - Δεν έχει παρέλθει το 6μηνο που απαιτείται με βάση τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης
Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήριζοντας τον κύριο εκτελεστή συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας.
Απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και αντέτεινε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την διαδικασία συζήτησης της άμεσα γιατί η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Διακόπηκε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τη διαδικασία υποβολής πρότασης δυσπιστίας.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται εφόσον κατατεθεί η πρόταση, η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, πράγμα που έγινε όταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση.
Σύμφωνα με το 142 διακόπτεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και λίγη ώρα μετά, στις πέντε και μισή απόψε, ξεκινά η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.
Πριν λίγο η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει καθώς με το άρθρο 142 παράγραφος 6 πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης. Τον περασμένο Νοέμβριο (8/11) από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και είχε ως θέμα την οικονομική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.