Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αφήστε μας να δημιουργήσουμε. Της Έλλης Στογιάννη

Ελλάδα 2014. Η Ελλάδα της κρίσης. Η Ελλάδα της διαφθοράς. Τι ρόλο παίζουμε εμείς σε μια τέτοια Ελλάδα; Είμαστε το μέλλον και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Ανέκαθεν η νεολαία συνδεόταν με το μέλλον μιας χώρας. Γιʼ αυτό λοιπόν χρειάζεται να δοθεί βάση σε αυτή την κοινωνική ομάδα και να εξασφαλιστούν οι συνθήκες, για την ομαλή ένταξή της στην κοινωνία. Προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την επικείμενη εισαγωγή μας σε μια κοινωνία, που κακά τα ψέματα, δεν είναι πολλά υποσχόμενη. Η παραγωγική κοινωνία, εμπλουτισμένη με κοινωνικές αξίες, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, συνέπεια, είναι κάτι ουτοπικό για την Ελλάδα του 2014.

Παρόλο που υπάρχει αυτό το κλίμα μαρασμού και παρακμής, όλο και περισσότερο, αναδύεται η διάθεση αλλαγής των πραγμάτων από τη νέα γενιά! Το νεαρό της ηλικίας μας κάνει ονειροπόλους, ελπιδοφόρους, οραματιστές. Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε παλιές τακτικές. Θέλουμε να τις αλλάξουμε, να τις διορθώσουμε, να τις συνθλίψουμε. Αν και δεν ξεχνάμε το ένδοξο παρελθόν μας, θέλουμε να οδεύσουμε προς την πρόοδο εφαρμόζοντας τις γνώσεις μας, ώστε να εξελιχθούμε .Θέλουμε να κάνουμε το λάθος σωστό, το στραβό, ίσιο.
Μία ευκαιρία είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Είμαστε πρόθυμοι να κοπιάσουμε, προκειμένου να διορθωθεί η παρούσα κατάσταση. Θέλουμε να παραμείνουμε στη χώρα μας , να παλέψουμε για αυτή. Ξέρουμε, ότι πρέπει να συγκρουστούμε με την πραγματικότητα, για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Γιʼ αυτό μην αμφιβάλλετε για τις ικανότητές μας. Μη μας αναγκάζετε να φύγουμε από την χώρα μας στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.
Μη μας στερείτε την ελπίδα.
Δε χρειάζεται να μεταναστεύσουμε μακριά από την οικογένεια, τους συγγενείς, τον τόπο, τις αναμνήσεις μας, για βρούμε μια καλύτερη λύση το αύριο.
Η λύση βρίσκεται στην πατρίδα μας.
Τι ζητάμε λοιπόν; Ζητάμε μια σιγουριά για το μέλλον έναντι της αβεβαιότητας και ρευστότητας. Ζητάμε μια ανεξάρτητη Ελλάδα. Μια Ελλάδα αυτάρκη, αμερόληπτη, προοδευτική. Χρειάζεται να μάθουμε από τα λάθη μας, ώστε να θέσουμε βάσεις, για ένα αλάνθαστο αύριο. Χρειάζεται να σταματήσουμε την παρακμή και να κατευθυνθούμε προς την άνοδο. Στόχος μας πρέπει να είναι η εξέλιξη της χώρας μέσω της ορθής διακυβέρνησης και της υποστήριξης των ιδεών μας. Φρέσκιες οπτικές γωνίες και δημιουργικότητα, αναμφισβήτητα, είναι η λύση του αδιεξόδου. Η νεολαία είναι η λύση του αδιεξόδου. Αφήστε μας λοιπόν να δημιουργήσουμε.
« Όπου κι αν πάω η Ελλάδα με πληγώνει», έγραψε κάποτε ο Ελύτης. Ας μην χαράξουμε αυτά τα λόγια βαθιά στις μνήμες του μέλλοντος.

                                                                                         Έλλη Στογιάννη
                                  Μαθήτρια Γ΄ Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου
                  (συμβουλευτικό μέλος νεολαίας κίνησης ανεξάρτητων πολιτών Ωραιοκάστρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.