Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…ΤΟ ΜΠΡΙΤΖ!!!

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Α.Π.Ο. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, εκτός από το τμήμα ΣΚΑΚΙ, που βρίσκεται αήττητο εδώ και πολλά χρόνια στην Α' Εθνική, δημιούργησε ΝΕΟ τμήμα ΜΠΡΙΤΖ, του δεύτερου αναγνωρισμένου πνευματικού αθλήματος, από την Γ.Γ.Αθλητισμού.
Το πρώτο μάθημα ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, 23/01/2014 ώρα: 20:00 στην αίθουσα του ΣΚΑΚΙ. Το μάθημα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΜΠΡΙΤΖ κος Αλέκος Αθανασιάδης και ο κος Γιάννης Ουργουτζίδης
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το ΜΠΡΙΤΖ.
Το μπριτζ,  είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι που παίζεται με  τράπουλα με 2 ζευγάρια παικτών που κάθονται μεταξύ τους αντικρυστά.
Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο, και αυτό είναι γραμμένο στο βιβλίο   Γκίνες δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε σωματεία πάνω από 700.000 παίκτες σε 120 περίπου χώρες.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 εγγεγραμμένοι αθλητές με αγωνιστικό δελτίο και διοργανώνονται ετησίως πάνω από 3.000 αγωνιστικές ημερίδες. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1965 στην Αθήνα. Το αγωνιστικό μπριτζ στην Ελλάδα θεωρείται πνευματικό 'αθλημα.
Ειδικά στην επαρχία παίζουν μπριτζ μετά μανίας, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, που παίζουν ατελείωτο μπριτζ στα καφενεία και στα σπίτια. Κάθε Οκτώβριο, παρακολουθούν τα μαθήματα της ομοσπονδίας μας περίπου 400-500 άτομα.
ΣΤΑ ΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!

Οι διακρίσεις στο μπριτζ ανοίγουν την πόρτα των πανεπιστημίων.
Οπως ισχύει με όλα τα αθλήματα στη χώρα μας, έτσι και με το μπριτζ, που εδώ και 33 χρόνια έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως πνευματικό άθλημα και υπάγεται στον αθλητικό νόμο 75/75, δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές που έχουν διακριθεί σε πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς εξετάσεις.

Παθιασμένοι με το παιχνίδι δηλώνουν όσοι το γνωρίζουν. «Αποτελεί ένα πνευματικό άθλημα που δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να αναπτύξει τις διανοητικές του ικανότητες», τονίζει η Γ.Γ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ. Μπορεί το μπριτζ να μην είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες, ωστόσο όσοι το γνωρίζουν δηλώνουν φανατικοί του μπριτζ. Οι... «εξαρτημένοι» του μπριτζ στη χώρα μας, που παίζουν σε καθημερινή βάση, φτάνουν περίπου τους χίλιους, σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Λουκά Ζώτου, διευθυντή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και πρωταθλητή Ελλάδος.

Ντίνα Μαρκοπούλου  (Γενική Γραμματέας)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 697572 ώρες: 18:00-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.