Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 37 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Οι 37 συμβασιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ: Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, του Δήμου Ωραιοκάστρου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 ολόκληρους μήνες, από τον Σεπτέμβριο. Η έγκριση της μισθοδοσίας τους πλέον βρίσκεται στην δικαιοδοσία του ελεγκτικού συμβουλίου των Αθηνών, αφού η πάρεδρος του Ωραιοκάστρου έστειλε τα έγγραφα εκεί τον Δεκέμβριο, παρόλο που το κονδύλιο εκταμιεύτηκε και βρίσκεται στα ταμεία του Δήμου τον ίδιο μήνα . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μισθοδοσία τους για τουλάχιστον 2 με 3 μήνες ακόμα.
Την στιγμή αυτή οι συμβασιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με οξύτατα οικονομικά προβλήματα μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη (ΔΕΗ, νοίκια, θέρμανση, έξοδα των παιδιών τους)!
Το θέμα το έβαλε η ΛΣ Ωραιοκάστρου σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την μορφή της προ ημερησίας ερώτησης αλλά και προσωπικά στον Δήμαρχο, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Θεμελής. Έγινε και επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή από το ΚΚΕ και τους Βουλευτές Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Ελένης Γερασιμίδου, στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Ο Δήμαρχος μας έδινε σκόρπιες ημερομηνίες μεταθέτοντας την ευθύνη στην Πάρεδρο, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών στην απάντησή του ρίχνει το μπαλάκι στο Εργασίας το οποίο δεν απάντησε ποτέ.
Ο Δήμαρχος, φοβούμενος να μην πάρει διαστάσεις το θέμα αφού είμαστε και σε προεκλογική περίοδο, κάλεσε τους συμβασιούχους στο Δημαρχείο στις 07/01/2014 και αφού τους είπε το ότι τους ανανεώθηκε η σύμβαση το οφείλουν στις ανάγκες του Δήμου και το ότι αφού είναι τόσο πιεστικοί και ζητάνε να πληρωθούν, δεν θα τους ανανεώσει τις συμβάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Και γδαρμένοι και καμμένοι δηλαδή. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν απείλησε τους απλήρωτους συμβασιούχους με μη ανανέωση των συμβάσεών τους.
Χρήσιμο είναι να βγουν ορισμένα συμπεράσματα. Το ιδανικό θα ήταν όλοι οι συμβασιούχοι, μιας και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου στους Παιδικούς Σταθμούς, να προσληφθούν, κάτι το οποίο είναι πάγια θέση μας. Δεν μπορεί να γίνει όμως κάτι τέτοιο αφού δεν υπάρχουν κονδύλια απο τον Δήμο και η φροντίδα των παιδιών μας θα εξαρτάται από τα προγράμματα της ΕΕ, η οποία όποτε θελήσει μπορεί και να σταματήσει την χρηματοδότηση των παιδικών και να την στρέψει αλλού, με αποτέλεσμα και τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς και δεκάδες συμβασιούχοι να βρεθούν χωρίς δουλειά. Οι μειωμένοι προϋπολογισμοί που ψηφίζονται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπονται απο τον Καλλικράτη και την πολιτική συνένωσης των Δήμων, που όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και υποστηρίζουν όλες οι παρατάξεις εκτός απο τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με όλες τις δυνάμεις μας θα είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων και όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα θα είμαστε μαζί και θα στηρίξουμε όποια μορφή αγώνα και να επιλέξουν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Κύριε Δήμαρχε έχετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες αφού και δεν είναι πληρωμένο το προσωπικό σας και το απειλείτε ότι θα το πετάξετε στο δρόμο επειδή έπραξαν το αυτονόητο, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Συμβασιούχοι του Δήμου και δημότες:

Σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τον ρόλο της Δημοτικής αρχής αλλά και για το τι πρέπει να γίνει για την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Μόνο ανατρέποντας αυτήν την πολιτική και τους εκπροσώπους της μπορεί να υπάρξει ριζική λύση στα προβλήματα του λαού, ενισχύοντας την Λαϊκή Συμμαχία παντού. Οι λαϊκοί αγώνες είναι αυτοί που θα ανατρέψουν αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, ΕΕ-κυβέρνηση και οι εκφραστές στους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Καμιά αναμονή, Λαϊκή Συσπείρωση δυνατή και στον Δήμο και στην Περιφέρεια για μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση.

Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου 28/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.