Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αποτελέσματα κλήρωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

Τα νούμερα που κερδίζουν τα δώρα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ» κατά την κλήρωση του λαϊκού λαχείου της 27/08/2013 είναι τα εξής:

1ος αριθμός 355 Ένα γυναικείο κολιέ (αξίας 240€)
2ος αριθμός 252 Μία μπαταρία αυτοκινήτου S S Akis με εγγύηση 2 ετών
3ος αριθμός 168 Ένα αρνί για τα Χριστούγεννα

Τα δώρα θα δοθούν στους τυχερούς το αργότερο εντός εξαμήνου.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΓΚΟ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



  • ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΓΚΟ !!! ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΚΕΡΑΥΝΟ!!!
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310 697572  

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ “ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διακήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια: "Σίτιση των Δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Ωραιοκάστρου"  προϋπολογισμού   236.788,53 ευρώ.


1. Περίληψη διακήρυξης 
2. Αναλυτική διακήρυξη
3. Προϋπολογισμός 
4. Τεχνικές προδιαγραφές
5. Συγγραφή υποχρεώσεων
6. Υπόδειγμα προσφοράς

"Τα παιδιά μου περιμένουν στη στάση του ΟΑΣΘ(Ωραιοκάστρου) που σκοτώθηκε άνθρωπος-Κάποιος να αναλάβει την ευθύνη"

altΑναγνώστης του σελεο καταγγέλει ότι έχουν περάσει σχεδόν 10 μέρες από το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στο δρόμο του Ωραιοκάστρου και ακόμα κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον.
"Αγαπητό σάιτ επειδή η φωνή σου είναι δυνατή ενημερώνω για κάτι, επειδή στην χώρα μας όταν σβήνουν οι κάμερες και τα φώτα ΟΛΑ ξεχνιούνται. Θυμίζω ότι σε 10 μέρες ανοίγουν τα σχολεία και στην συγκεκριμένη στάση στο Ωραιόκαστρο που έγινε το θανατηφόρο τροχαίο θα κάθονται δεκάδες μαθητές. Έχουν ήδη περάσει 10 μέρες απο το τροχαίο. ΟΑΣΘ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣ πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους [για άλλα ατυχήματα στο ίδιο σημείο] και να βρουν ΑΜΜΕΣΑ λυση για το σοβαρό αυτό θέμα .
[ΧΘΕΣ Τα παιδιά μου περίμεναν στην συγκεκριμένη στάση. Αυτή είναι προειδοποίηση προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ που ήδη ξέχασαν ότι πέθανε άνθρωπος εκεί. Αλλά, όπως φαίνεται έχουν κοντή μνήμη όπως όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι σε αυτή τη χώρα.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ΗΔΗ θα είχε λυθεί το θέμα και δεν θα γινόταν μπαλάκι ................]"


Πηγή:
Seleo.gr News 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΥΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Θα ήθελα ολόψυχα να συγχαρώ τον εκπαιδευτικό Καρύδη Θανάση για την σημερινή του ορκωμοσία ως δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ωραιοκάστρου, και του εύχομαι δύναμη, θέληση και επιμονή στα νέα του καθήκοντα.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ
Επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
 

Ορκωμοσία Θ. Καρύδη σήμερα

Ορκίζεται σήμερα στις 11 ο νέος δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου Θανάσης Καρύδης στη θέση της προσφάτως παραιτηθείσας Χρ. Αλίρη.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Γαβότσης Αστέριος: Ευχές για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια χρόνων στις αίθουσες διδασκαλίας. Τους εύχομαι να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους μέσα από τις δυνατότητες, που τους προσφέρει η είσοδός τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όσο για αυτούς που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, ας μην απογοητευτούν και με περισσότερη επιμονή να διεκδικήσουν τους στόχους τους. Είμαι βέβαιος ότι με πίστη στον εαυτό τους, θα χαράξουν την δική τους πορεία, ακολουθώντας εξίσου ελπιδοφόρα μονοπάτια. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία σε ό,τι επιδιώκουν.

Γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου Αστέριου Γαβότση Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Φωτιά σε ξεροχορτα στον Πενταλοφο

Πυρκαγιά σε ξεροχορτα εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή του κτηνοτροφικου πάρκου Πενταλοφου η οποία με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικης έσβησε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων Ωραιοκάστρου για τον δρόμο-καρμανιόλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι του Ωραιοκάστρου κλείνοντας τον δρόμο στο ύψος του κόμβου στον Βερόπουλο εκεί που την περασμένη εβδομάδα στον δρόμο καρμανιόλα έχασε την ζωή του ένας ηλικιωμένος άνδρας και τραυματίστηκαν άλλα 5 άτομα όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε επάνω στη στάση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Οι κάτοικοι με αυτό τον τρόπο απαίτησαν από τους αρμόδιους φορείς –κυρίως από τον Δήμο Ωραιοκάστρου-άμεσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις οποίες η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει υποσχεθεί να κάνει αλλά καθυστερεί επικαλούμενη διάφορους λόγους.

Δείτε και τα σχετικά βίντεο παρακάτω:


Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αστέριος Γαβότσης: Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής «χάνει» τα στρατόπεδα μας


Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος Μυγδονίας και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναφορικά με το θέμα των ανενεργών στρατοπέδων του δήμου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο έχει επανειλημμένα θέσει θέμα για την αξιοποίηση των στρατοπέδων από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία ουδέποτε έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον.
«Την ώρα που γειτονικοί δήμοι προχωρούν στην αξιοποίηση των στρατοπέδων τους χαρίζοντας στην τοπική κοινωνία έναν πνεύμονα ζωής, η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου αδιαφορεί παντελώς, με τον κίνδυνο τα ανενεργά στρατόπεδα της περιοχής μας να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής» δήλωσε ο κ. Γαβότσης. «Πριν περίπου δύο μήνες εννέα δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης απέστειλαν κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσαν την απόδοση των τοπικών στρατοπέδων στους δήμους. Και από αυτή την πρωτοβουλία η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου απείχε, επιβεβαιώνοντας την πλήρη απαξίωσή της σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Γαβότσης.  
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο δήμο Μυγδονίας είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου τα στρατόπεδα να ενταχθούν στον δήμο προχωρώντας μάλιστα σε μελέτες για τη δημιουργία δημοτικού σχολείου, βρεφονηπιακού σταθμού και παιδικής χαράς αλλά και σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Οι μελέτες ήταν σχεδόν έτοιμες, οι περισσότερες κινήσεις είχαν γίνει εκ μέρους μας ως διοίκηση του πρώην δήμου Μυγδονίας για να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους δημότες αλλά παρόλα αυτά η σημερινή διοίκηση δεν έκανε τίποτα, ενδεχομένως με δόλο, με αποτέλεσμα τα στρατόπεδα αυτά να κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Το φωνάξαμε τόσες φορές αλλά δεν εισακουστήκαμε» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου. 
Γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου
Αστέριου Γαβότση
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»



Αιμοδοσία την Κυριακή απο την Ενορία του Ι.Ν.ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ:Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ



ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ:

ΚΑΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
(ΜΙΝΙ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Από 20-8-2013 έως 11-9-2013
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
(ΜΙΝΙ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Από 20-8-2013 έως 11-9-2013
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12-2 μ.μ.
ΜΙΝΙ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

12-2 μ.μ.
ΜΙΝΙ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

12-2 μ.μ. 
ΜΙΝΙ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

3-5 μ.μ.
ΜΙΝΙ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

3-5 μ.μ.
ΜΙΝΙ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

 *
5-7 μ.μ.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 *
5-7 μ.μ.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 *
* ΤΑ ΤΜΉΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΏΝ-ΚΟΡΑΣΊΔΩΝ μετά από συνεννόηση πραγματοποιούν προπονήσεις και σε άλλους χώρους άθλησης.
Για πληροφορίες -εγγραφές, ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, 6982773909, πρόεδρος ΔΣ
ΤΙΒΙΚΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, 6981188458, γραμματέας
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ, 6945701819, ταμίας
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, 6986512758, έφορος

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ, 6978096408 , προπονητής μίνι- παγκορασίδων και ακαδημιών

Αστέριος Γαβότσης: Να επανεξεταστεί το θέμα των αντικειμενικών τιμών στην περιοχή της Μυγδονίας


Την επανεξέταση των αντικειμενικών τιμών για την περιοχή της Μυγδονίας ζήτησε στις αρχές Ιουλίου με έγγραφό του προς τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης.
Παράλληλα, ο κ. Γαβότσης είχε ζητήσει από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου να φέρει προς συζήτηση το εν λόγω θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς, όπως είχε ισχυριστεί, τα χρονικά περιθώρια στένευαν. Ωστόσο, η δημοτική αρχή ουδέποτε έφερε το εν λόγω θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις αντικειμενικές τιμές η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην περιοχή αγγίζει τα 100 ευρώ ενώ την ίδια ώρα η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην Καλλιθέα δεν ξεπερνά ορθώς τα 23 ευρώ και στον όμορο δήμο Λαγκαδά (Λαγυνά) τα 17 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. «Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία για τους κατοίκους της Μυγδονίας, οι οποίοι καλούνται τώρα σχεδόν δύο μήνες μετά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2013» δήλωσε ο κ. Γαβότσης και συμπλήρωσε: «Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά όλων, έρχεται το υπουργείο Οικονομικών και ζητά από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να χρυσοπληρώσουν τις περιουσίες τους. Ενώ, την ίδια ώρα, η διοίκηση του δήμου σφυρίζει αδιάφορα».
Γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου
Αστέριου Γαβότση
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»





Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ.
Ρεπορτάζ του "Τροχού", 26-8-2013.
Αύριο στις 11 το πρωί, μπροστά στη στάση του ΟΑΣΘ (στο Βερόπουλο), όπου την περασμένη εβδομάδα συνέβη το τραγικό τροχαίο με το νεκρό και τους 5 τραυματίες θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλου του Ωραιοκάστρου. Θα κλείσει για μία ώρα ο δρόμος και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Στόχος της διαμαρτυρίας να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι αρμόδιοι και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τη μετακίνηση πεζών και οχημάτων. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου, να δώσουμε το παρόν σε αυτή τη διαμαρτυρία, το οφείλουμε στα θύματα του τροχαίου και είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης για να μη χυθεί κι άλλο αίμα.
Παρακαλούνται όλες οι ιστοσελίδες του Ωραιοκάστρου να αναδημοσιεύσουν τη συγκεκριμένη είδηση.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αισχύλος Ωραιοκάστρου: Έναρξη προετοιμασίας

Έναρξη προετοιμασίας όλων των τμημάτων του συλλόγου μας Δεύτερα 26/8/2013 στο γήπεδο Ωραιοκάστρου και ώρα 19.00.Καλούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές του σωματείου να προσέλθουν με αθλητική περιβολή.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΔΑΣΩ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ BASKET

Το Δ.Α.Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ανακοινώνει την δωρεάν εκμάθηση BASKET. Στις προπονήσεις μπορούν να συμμετάσχουν όλα παιδιά  που θέλουν  να γνωρίσουν τα βασικά του BASKET.
      Οι   προπονήσεις  των αθλητών και αθλητριών θα γίνονται από τους έμπειρους προπονητές του Συλλόγου μας.
Το  πρόγραμμα  των ΔΩΡΕΑΝ  προπονήσεων θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 26 - 9 - 2013  μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς ( 11 Σεπτεμβρίου 2013) και είναι το εξής :
         ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ  και
                  ώρες : 12:00 – 15:00
Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Κονταξοπούλειο .
Υπεύθυνος προπονητής : Σταύρος Γουναρίδης  τηλ. 6932 13 26 14 .

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ   ΟΣΟΥΣ  ΑΓΑΠΟΥΝ   ΤΟ  BASKET    

ΑΓΟΡΙΑ  &  ΚΟΡΙΤΣΙΑ


ΝΑ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΕΚΕΙ 

Το ΔΑΣΩ στηρίζει την αιμοδοσία του Φιλανθρωπικού Σωματείου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου στηρίζει την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλει το Φιλανθρωπικό Σωματείο "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ" το οποίο οργανώνει έκτακτη αιμοδοσία την Δευτέρα 26 Αυγούστου στα γραφεία του συλλόγου του και ώρα 9.00 – 13.00.
Τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύουν, για ακόμα μια φορά,
 πως «αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε»!

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ VOLLEY: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ


 
Την Τέταρτη 21/8/2013 στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στο Δρυμό Μυγδονίας έγινε η συγκέντρωση των μεγάλων τμημάτων του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ . Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές κ. Κύρκος Ηλίας και Θεοδώρου Ηρακλής, καθώς και πολλοί γονείς. Πρώτος το λόγο πηρέ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρυσάφης Χαράλαμπος ο οποίος αφού καλωσόρισε νέες και παλιές αθλήτριες, ευχήθηκε σ’ όλες  καλή σχολική και φοιτητική χρονιά, υγεία ,δύναμη και επιτυχίες στην νέα αγωνιστική περίοδο. Στους γονείς ευχήθηκε υγεία και αντοχή στο δύσκολο έργο της συμπαράστασης στις διάφορες δραστηριότητες των παιδιών τους. Τις ευχές τους έδωσαν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Τέλος, ο προπονητής κ. Κύρκος πέρα από το καλωσόρισμα και τις ευχές, έδωσε κάποιες οδηγίες και το πρόγραμμα προετοιμασίας έως τις 11/9/2013 που ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία και το σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων του γυμναστηρίου.
Οι προπονήσεις ξεκινάμε καθημερινά από 12/8ου και το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο  site του Μυγδονιακού www.mygdoniakos.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
 Καλούμε όλα τα κορίτσια που επιθυμούν να ασχοληθούν με το άθλημα του βόλεϊ να έρθουν να δοκιμάσουν δωρεάν για ένα μήνα και εάν τους αρέσει μετά εγγράφονται για την νέα αγ. περίοδο.
    Και μη ξεχνάτε το Δ.Σ. αποφάσισε δωρεάν συνδρομή για όλα τα κορίτσια Πρώτης και Δευτέρας τάξης Δημοτικού Σχολείου.   
    Μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να περάσουν για πληροφορίες από το κλειστό γυμναστήριο Μυγδονίας ΄΄Παναγιώτης Νέτσικας΄΄ στο Δρυμό: Δευτέρα, Τετάρτη 2.30—6.30 μ.μ    και Παρασκευή 2.30—4.30 μ.μ  ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:
     6944624289    ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ        Πρόεδρος
     6937162436    ΚΥΡΚΟΣ  ΗΛΙΑΣ                             Προπονητής
     6977717774    ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ                 Προπονητής


Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Απάντηση του Αστ. Γαβότση υπ. Δημάρχου στις ανακρίβειες του κ. Σαραμάντου


Τη δική του απάντηση σε διάφορα δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου ως έναν αναπτυσσόμενο δήμο με δεκάδες έργα σε εξέλιξη δίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Όπως τονίζει ο κ. Γαβότσης «είναι αδιανόητο η σημερινή διοίκηση να μιλά για έργο την ώρα που η ανυπαρξία της είναι εμφανής σε όλες τις περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου».

Tροχαίο δυστύχημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με ένα νεκρό και πέντε τραυματίες

Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένος την ώρα που περίμενε σε στάση -παγίδα θανάτου του ΟΑΣΘ στο Ωραιόκαστρο.
Αυτοκίνητο ΙΧ έπεσε σε στάση του ΟΑΣΘ μπροστά στο σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, στην οδό Θεσσαλονίκης στην κάθοδο του Ωραιοκάστρου .
Σύμφωνα με πληροφορίες δυο γυναίκες είναι βαριά τραυματισμένες .Δυο ανήλικες , μια 17χρονη φέρει κακώσεις και μια 11χρονη κακώσεις και ανοικτό κάταγμα, κάτω άκρου.
Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομειο Παπαγεωργίου.

Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκίνητου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα αυτοκίνητο παραβίασε τον απέναντι σηματοδότη και ανάγκασε τον οδηγό του ΙΧ να σύρει το αμάξι στο τοιχακι και να πέσει πάνω στην στάση, όπου καθόντουσαν ο νεκρός ηλικιωμένος και οι λοιποι τραυματίες.

Συνελήφθη ο δεύτερος οδηγός.

Ο δρόμος αυτος, για τον οποίον κατηγορούνται 22 άτομα , εξ' αυτών αιρετοί στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους δρόμος καρμανιόλα. Υποστηριζουν ότι δεν λειτουργούσαν τα φανάρια εδώ και μέρες.

 Πηγή   http://www.rthess.gr/


Οι πιθανές πορείες των δύο οχημάτων



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείο της στάσης, υπάρχει ένα μεγάλο ανάχωμα, αποτέλεσμα της κακής ποιότητας του "μπαλώματος" του οδοστρώματος



Το σημείο του δυστυχήματος

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Τραγουδώντας στην πανσέληνο, με τον Γιώργο Αετόπουλο στο Μελισσοχώρι


Δ.Α.Σ.Ω. : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ & ΝΕΩΝ

Η ποδοσφαιρική ακαδημία του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου ανακοινώνει την έναρξη της φετινής περιόδου για τα τμήματα Παιδικού (για αθλητές γεννηθέντες το 1999 και 2000) και Νέων (για γεννηθέντες το 1997 και 1998). 
Την Τετάρτη 21/8/13 και ώρα 19:00 στο γήπεδο Ωραιοκάστρου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση υπό την επίβλεψη του προπονητή κ. Αγγελου Μανίκα, ο οποίος δήλωσε : 
"Η ακαδημία ποδοσφαίρου είναι ο σωστός δρόμος για την πρόοδο των νεαρών ποδοσφαιριστών και την επίτευξη των ονείρων και των φιλοδοξιών τους". 

«Α.Γ.Σ. ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» Ωραιοκάστρου, ένας σύλλογος με μακρά ιστορία.

Ο σύλλογός μας «Α.Γ.Σ. ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» Ωραιοκάστρου καλλιεργεί τα τμήματα του Ταεκβοντό, και της Ενόργανης γυμναστικής. Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά τους μικρούς αθλητές μας, να τους εμφυσήσουμε την ιδέα της άσκησης, αλλά και να αναπτύξουμε πολύπλευρα το χαρακτήρα τους. Ο αθλητισμός μεταδίδει εκπαιδευτικές και κοινωνικές αξίες όπως αυτοπειθαρχία, αλληλεγγύη, ευγενή άμιλλα, σεβασμό στον αντίπαλο, βοηθά στην κοινωνική ένταξη, στην καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, στο ομαδικό πνεύμα, στην ανεκτικότητα και διερευνά τα προσωπικά μας φυσικά όρια.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

«Άρτος και θεάματα» στον πρώην δήμο Καλλιθέας, αλλά έργο μηδέν. Μεγάλο το βάρος που επωμίστηκε ο νέος δήμος Ωραιοκάστρου και θα πρέπει να φέρει σε πέρας η επόμενη διοίκηση.

Αναδημοσίευση

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 15-8-2013.

Σε προηγούμενο άρθρο μου, αναφέρθηκα αναλυτικά στα παράνομα «45άρια» που ο Σαραμάντος ανέθετε προς την Δημοτική Επιχείρηση Καλλιθέας (ΔΕΤΑΚ) και την απίστευτη σπατάλη 3.500.000 ευρώ κατά την πενταετία 2006-2010.
Παχυλοί μισθοί μοιράζονταν απλόχερα, τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν απαραίτητα όπως και τα πλούσια δείπνα αλλά και τα πυροτεχνήματα ήταν αναγκαία για να φτιάχνεται η κατάλληλη ατμόσφαιρα.
Η περιβόητη Δημοτική Επιχείρηση Καλλιθέας δεν πλήρωνε μόνο πρόεδρο, αντιπρόεδρο, εντεταλμένους συμβούλους, νομικό σύμβουλο, αλλά χρειαζόταν δημοσιολόγο (15.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ) και επικοινωνιολόγο (15.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ) για να προβάλουν το «μεγάλο» έργο της Επιχείρισης, το οποίο βέβαια δεν ήταν άλλο από τις εκατοντάδες ρουσφετολογικές συμβάσεις.
Όμως δεν τους έφτανε η μια δημοτική επιχείρηση, στήσανε και δεύτερη, τον ΔΑΟΚ, για τα αθλητικά, ο οποίος επίσης είχε αμοιβόμενο πρόεδρο (1.207 ευρώ)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ...

Τα απίστευτα «45άρια» του Σαραμάντου επί δήμου Καλλιθέας. Τρεισήμισι εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις στη δημοτική επιχείρηση (ΔΕΤΑΚ) κατά την πενταετία 2006-2010.

Αναδημοσίευση

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 10-8-2013.

Στην Ελλάδα, ως γνωστό, «λεφτά υπάρχουν» (στο παρελθόν μάλιστα ήταν πολλά) αλλά «κάνουν φτερά».

Μια χαρακτηριστική περίπτωση «κατασπατάλησης», με «ευρηματικό» θα λέγαμε τρόπο, τρεισήμισι εκατομμυρίων ευρώ ήταν αυτή του πρώην δήμου Καλλιθέας.

Κατά την πενταετία 2006-2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, απευθείας αναθέσεις «έργων» προς την Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΤΑΚ), συνολικού ύψους 2.955.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)  ή 3.516.450 ευρώ με ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται και στις εκθέσεις ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών: «Από τον ανωτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τηρείται το όριο της απευθείας ανάθεσης από το Δήμο προς τη ΔΕΤΑΚ εργασιών ύψους 45.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ έκαστη, αλλά το σύνολο αυτών των απευθείας αναθέσεων ανά έτος ξεπερνά το ποσό των 150.000 ευρώ, κατά παράβαση του άρθρου 268 του Ν. 3463/2006».

Με απλά λόγια, η διοίκηση Σαραμάντου παρανομούσε αφού κάθε χρονιά ξεπερνούσε το νόμιμο όριο των 150.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ): το 2006 ανέθεσε «έργα» 720.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), το 2007 «έργα» 510.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), το 2008 «έργα» 645.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), το 2009 «έργα» 510.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και το 2010 «έργα» 600.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Σύνολο 2.955.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ή 3.516.450 ευρώ με ΦΠΑ.

Τη λέξη «έργα» την βάζω σε εισαγωγικά διότι, αν όλα αυτά που δηλώνουν οι τίτλοι εκτελούνταν πραγματικά, η Καλλιθέα θα μεταμορφώνονταν σε Ελβετία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Αρχίζουν αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 9-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ


Το Πρόγραμμα των φιλικών της ΔΟΞΑΣ Πενταλόφου


Δημήτρης Μανωλόπουλος: Μια ζωή όλο νίκες


Δημήτρης Μανωλόπουλος: διάσημος οδηγός αγώνων, επιτυχημένος επιχειρηματίας, συνειδητοποιημένος πολίτης.
Όταν σχεδιάζαμε τις ΄΄Εκμαιεύσεις΄΄ στόχος μας δεν ήταν μόνο πρόσωπα τα οποία ασχολούνται με την πολιτική ή τα κοινά αλλά και γενικότερα προσωπικότητες της πόλης μας. Έτσι, ύστερα από τις πρώτες, ενδιαφέρουσες πιστεύουμε, συνεντεύξεις μας με τοπικούς πολιτικούς,  θέλαμε ένα πρόσωπο το οποίο να συγκεντρώνει διακρίσεις και αναγνωρισιμότητα σε πανελλαδικό επίπεδο και φυσικά να είναι συντοπίτης μας.
Αρκετές οι επιλογές, εμείς όμως προτιμήσαμε τον Δημήτρη Μανωλόπουλο. Διάσημος στον τομέα του, το αυτοκίνητο, επιφανής  επιχειρηματίας αλλά και συνειδητοποιημένος πολίτης. Ο Δημήτρης είναι πολυπρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου, ειδικός δημοσιογράφος σε θέματα αυτοκινήτου, με πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, συγγραφέας βιβλίου για την οδική ασφάλεια, ομιλητής σε σεμινάρια αλλά και σε σχολεία.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 31ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2013, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και τη συμπλήρωση των 32 χρόνων από την ίδρυση του.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των: Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθιάς, Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος», Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου  «ΟΙ ΈΛΛΕΝΟΙ», της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων, του Χορευτικού Ομίλου Θεσ/νίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου και τα τρία χορευτικά συγκροτήματα  του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» εκ των οποίων το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα για πρώτη φορά αναβίωσε τον πυρρίχιο χορό γύρω από τη φωτιά.   

ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Η ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

 Η Ασλανίδου Μαρία υπέγραψε στο Ωραιόκαστρο. 
Η Ασλανίδου αγωνίζεται ως ακραία , και έχει ύψος 1,75. 

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στους Μακεδόνες Αξιού. 

Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου ΤΩΡΑ και σε DVD, γιατί το σκίτσο δεν θέλει κόπο, θέλει… τρόπο.

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το τρίτο βιβλίο – εγχειρίδιο της σειράς Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη. Είναι ένα βιβλίο συνέχεια των δύο προηγουμένων που η θεματολογία του αλλάζει. Αυτή τη φορά ο σκιτσογράφος, μας ταξιδεύει στον κόσμο της φύσης στα κατοικίδια ζώα, στην άγρια ζούγκλα, στα ζώα της Αφρικής, του βουνού, του αγρού, στα πουλιά και στον θαλάσσιο κόσμο. Μετά το δάσος, την πόλη, το σπίτι ( μέσα και έξω) τον άνθρωπο, τα αυτοκίνητα και τα αντικείμενα της καθημερινότητας μας, το τρίτο βιβλίο της σειράς ασχολείται με πολύ  απλές γραμμές και με εύκολο τρόπο να μας παρουσιάσει τον τρόπο πως σκιτσάρουμε τους φίλους μας τα ζώα. Με απλές γραμμές, με κύκλους και παρενθέσεις.
Μαζί με την έκδοση του Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου Νο 3 θα κυκλοφορήσουν και τα 2 πρώτα DVD από την εκπομπή  «Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην Τηλεόραση» . Κάθε DVD θα έχει 6 επεισόδια της σειράς. Η σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία – εγχειρίδια, έτσι ο σκιτσογράφος παρουσιάζει και με ένα άλλο μέσο τον τρόπο και την διαδικασία του σκίτσου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσουν και άλλα 4 DVD έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το πρώτο βιβλίο της σειράς και οπτικοακουστικά, για να μπορούνε οι φίλοι του σκίτσου να ταξιδέψουν πιο εύκολα στον κόσμο της τέχνης του σκίτσου.  


Περισσότερες πληροφορίες :rasterone, χλόης 9 + γιαννιτσών, Τ.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη , ΤΗΛ.: 2310 548285 – 6 fax.: 2310548186 email rasterone@otenet.gr

Μεταγραφές του Κεραυνού Ωραιοκάστρου

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ  ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ .  Η  ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ  ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ  ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ .


Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ  ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΒΕΡΓΗ  ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ .  Η ΒΕΡΓΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΒΟΛΕΥ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ  ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ .

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ  ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ  ΚΑΝΤΟΥΡΗ ΣΟΥΛΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ  ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ  , ΚΑΙ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΓΙΩΤΑ   ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΚΡΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ .  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ  ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ .

Μεταγραφές του ΔΑΣΩ

Η Γλυκερία  Αλβανού (libero)  είναι παίκτρια του Δ.Α.Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. Yπέγραψε συμβόλαιο και θα είναι από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Ωραιοκάστρου .Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στους Μακεδόνες Αξιού.

Βόλεϊ Γυναικών της Α.Ε.Ω.

Προσθήκη λεζάντας
Ανανεώνετε το Βόλεϊ Γυναικών της Α.Ε.Ω. με την συνεργασία του προπονητή Γιάννη Βαγγέλη, ο οποίος ανέλαβε τις προπονήσεις της γυναικείας ομάδας παράλληλα με τις υποδομές βόλεϊ στο Δ.Α.Σ.Ω.


Το Δ.Σ. και ο έφορος βόλεϊ Καραΐδης Απόστολος της Α.Ε.Ω. εύχεται καλές αγωνιστικές περιόδους.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Η ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  ( διαγώνια ) εντάσσεται στην ομάδα  βόλεϊ γυναικών του Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ με ύψος1,90. Πέρυσι αγωνίστηκε στον Ηρακλή. 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αλλαντικά με απογορευμενή χρωστική ουσία

Την απόσυρση σειράς αλλαντικών ζήτησε ο ΕΦΕΤ από τις επιχειρήσεις που τα παράγουν και κάλεσε τους πολίτες να μην τα καταναλώνουν, καθώς περιέχουν απαγορευμένη ουσία. Αυτό προέκυψε έπειτα από ελέγχους των Περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα.


Πρόκειται για προϊόντα τα οποία διαπιστώθηκε πως περιείχαν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), η οποία που έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.
Η ουσία εντοπίστηκε σε παρτίδες των προϊόντων «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, που παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ». Ακόμη στα προϊόντα «Μπέικον Catering φέτες Snack», «Μπέικον φιλικό», «Μπριζόλα καπνιστή», «Ζαμπόν μπούτι», «Μπέικον ρολό σε φέτες» και «Μπριζόλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία CRETA FARM A.E.
Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ την απαγορευμένη ουσία περιείχαν τα προϊόντα «Γαλοπούλα Βραστή» και «Γαλοπούλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 31-7-2013.

Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) δείχνουν ότι και φέτος είχαμε 1 κρούσμα της λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου στον δήμο Ωραιοκάστρου, γι' αυτό και ο δήμος μας έχει περιληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 8 επηρεαζόμενες περιοχές πανελλαδικά.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2012  είχαμε 1 κρούσμα ενώ για το 2011 γνωρίζω προσωπικά συμπολίτισσά μας που κόντεψε να πεθάνει από την εν λόγω λοίμωξη. Κι ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επανεμφάνισης του Ιού στις περιοχές που έχουν υπάρξει κρούσματα βλέπουμε ότι κάθε χρονιά τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών και ενημέρωσης του κοινού στον δήμο μας είναι ανύπαρκτα. Έτσι και φέτος το Ωραιόκαστρο δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που καθόρισε η Περιφέρεια για να γίνουν ψεκασμοί, ενώ η διοίκηση Σαραμάντου δείχνει εγκληματική αδιαφορία, ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης του κοινού δεν έχει βγάλει.

ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Α.Σ.Ω.

 Το   Δ.Α.Σ.Ω.   ανακοινώνει   την   ανανέωση   του   συμβολαίου   της  Σεφεριάδου   Βίκυ  ( πασαδόρος )  με ύψος 1,85. για ένα ακόμη χρόνο στον σύλλογο μας.

         Η    νέα   παίχτρια   που   εντάσσεται  στην  ομάδα  βόλεϊ  γυναικών  στην   Α’ 2 κατηγορία    για  την  νέα   αγωνιστική χρονιά είναι η  Μιχαλιού Ειρήνη ( κεντρική ) από  Ε.Α.Λ.   με ύψος 1,83 η οποία  πέρυσι   αγωνίστηκε   στον Ηρακλή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 1-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ο Αύγουστος, ο μήνας της Παναγίας μας, είναι και ο μήνας εορτής για την Ενορία μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ιερές Ακολουθίες που θα λάβουν χώρα στο Ναό μας, από την Πέμπτη 1 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • 1-14/8, καθημερινές θ. Λειτουργίες, 7:30-9:15 το πρωί
  • 1-13/8, καθημερινά οι Παρακλήσεις στην Παναγία μας, 7 το απόγευμα
  • Δευτέρα, 5/8, θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 7 το απόγευμα (δεν τελείται Παράκληση)
  • Τρίτη, 6/8, του Σωτήρος, όρθρος και θ. Λειτουργία, η ευλόγηση και διανομή των σταφυλιών, 7:30-9:30 το πρωί
  • Παρασκευή, 9/8, στις 7:30 το απόγευμα, στην Παράκληση, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας 
  • Παρασκευή, 9/8, θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία, 9:30-12:30 το βράδυ
  • Τρίτη, 13/8, στις 7 το απόγευμα, αμέσως μετά την Παράκληση, θα τελεσθεί το ιερό Ευχέλαιο, ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου
  • Τετάρτη, 14/8, παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός του Δεκαπενταύγουστου και στη συνέχεια η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας μας
  • Πέμπτη, 15/8, 7-10:30 το πρωί, ο Όρθρος και η πανηγυρική θ. Λειτουργία της εορτής
  • Πέμπτη, 15/8, στις 6 το απόγευμα, ο μεθέορτος Εσπερινός, η Αρτοκλασία των Δωρητών της Ενορίας μας και το Κτητορικό Μνημόσυνο των κεκοιμημένων Κτητόρων και Δωρητών του Ναού μας
Επισημάνσεις
  • Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στο στολισμό των εικόνων της Παναγίας μας, μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με τους ιερείς ή να καταθέσουν την προσφορά τους στο ειδικό κουτί που βρίσκεται στο νάρθηκα του Ναού.
  • Μπορείτε να γράφετε τα ονόματά σας, τόσο για τις Παρακλήσεις όσο και για τις καθημερινές θ. Λειτουργίες, στο Ναό, ώστε να μνημονεύονται κατά τη διάρκεια των ακολουθιών. 
  • Αναφορικά με την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα δεχόμαστε τα σταφύλια που θα φέρνετε από τη 1 έως τις 5/8 το απόγευμα, ώστε να τα ετοιμάσουμε για τη διανομή στις 6/8.
  • Η συμμετοχή στις καθημερινές θ. Λειτουργίες, που θα γίνονται στην Ενορία μας από 1 έως 15/8, αποτελούν μεγάλη πνευματική ευκαιρία, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διερχόμαστε όλοι. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και να πιστέψουμε στη δύναμη της προσευχής και κάθε θ. Λειτουργία αποτελεί μια μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία για την καλλιέργεια αυτής της πίστης.
Ευχόμαστε σε όλους καλό Δεκαπενταύγουστο και η Παναγία να απαλύνει τις ψυχές όλων.