Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν – Οι ιδέες δεν είναι νεκρές. Του Αλ.Διαμαντόπουλου - Θέσεις και Απόψεις

Γενική συνέλευση των μελών της ΔΟΞΑΣ Πενταλόφου την Πέμπτη 4/7/2013


Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε η γιορτή του '"ΑΝΤΙΚΡΥΣΤΟΥ" απο τον "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ" στο Ωραιόκαστρο

Φαίνεται πως η αγάπη για τους Κρητικούς και τις όμορφες εκδηλώσεις τους είναι πολύ μεγάλη, γιαυτό και από πολύ νωρίς γέμισε ο χώρος στο Κονταξοπούλειο με πάρα πολύ κόσμο απ΄όλο το δήμο του Ωραιοκάστρου που απόλαυσε μια ακόμη πραγματική Κρητική βραδιά με πλούσιο φαγητό,τσικουδιά και μπύρες αλλά κυρίως με το μουσικό και παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα που πρόσφεραν μέχρι αργά το βράδυ τα μουσικά παραδοσιακά σχήματα σε άψογη συνεργασία με τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου, της ενορίας Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, και φυσικά του "Ερωτόκριτου".
Foto-video απο την εκδήλωση:

ΕΠΩΦ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗ "7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ" & 2η βραδιά Αθηναϊκής και Κεφαλλονίτικης Καντάδας στους δρόμους του Ωραιοκάστρου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗ "7η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ"
Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 η χορωδία της ΕΠΩΦ θα συμμετάσχει στην εκδήλωση " 7η Συνάντηση χορωδιών ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ" που διοργανώνει το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά στο ανοιχτό θέατρο της Ευκαρπίας με ώρα έναρξης την 9 μ.μ.

2η βραδιά Αθηναϊκής και Κεφαλλονίτικης Καντάδας στο Ωραιόκαστρο
     Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, με ώρα έναρξης την 9.30 μ.μ η χορωδία της ΕΠΩΦ διοργανώνει τη 2η βραδιά Αθηναϊκής και Κεφαλλονίτικης Καντάδας. Ξεκινάμε απ τα γραφεία του συλλόγου στο Κονταξοπούλειο δημοτικό γυμναστήριο και περπατούμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας χαρίζοντας ευχάριστες νότες παλιών αγαπημένων τραγουδιών και καντάδων. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μας περιμένουν.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δημόκριτος Μυγδονίας: ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

O ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ με οδύνη, όπως όλη η Ελλάδα, πληροφορήθηκε το χαμό τεσσάρων κοριτσιών της ομάδας volley του Αγίου Στεφάνου και της μητέρας μιας εξ αυτών. H οικογένεια του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ εκφράζει τα θερμά της Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων αθλητριών και φιλενάδων και σε όλη την τοπική κοινότητα, όπως και στην Ομάδα volley του Αγίου Στέφανου. Ας είναι τα τελευταία θύματα, μιας τόσο κακιάς στιγμής στην άσφαλτο!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Του Ηλία Καραγκουνίδη

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Όταν ένας δήμαρχος μετά από 30 μήνες διοίκησης,προσπαθεί να ρίξει το πρόβλημα που έχουν με το ακατάλληλο νερό οι κάτοικοι του Δρυμού,στην αντιπολίτευση,δείχνει έναν άνθρωπο ανίκανο να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει με κάποια στοιχειώδη επάρκεια,την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. Προσπαθεί με γελοία και παλαιοκομματικά κόλπα να επιβιώσει μέσα στην ανυπαρξία του. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ακατάλληλου και ..επικίνδυνου νερού,που βασανίζει εδώ και μήνες τους κατοίκους του Δρυμού και πρόσφατα και του Μελισσοχωρίου. Αδιαφορώντας σε εγκληματικό βαθμό για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των μικρών παιδιών,με σκηνικό όπου ο πολιτικός λόγος δεν έχει ως κύριο στόχο να πείσει με την επιχειρηματολογία του,αλλά να εντυπωσιάσει και να παρασύρει τους πολίτες,θυμίζοντας εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Δυστυχώς για σένα κ Σαραμάντο,ο καιρός που εσύ και παρέα σου,θα είστε μια θλιβερή ανάμνηση,πλησιάζει.


HΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Κεραυνός Ωραιοκάστρου: Οι πρωινές προπονήσεις για τα τμήματα υποδομής μπάσκετ

Με αμείωτο ενδιαφέρον και ένταση συνεχίζονται οι πρωινές προπονήσεις για τα τμήματα υποδομής μπάσκετ του Κεραυνού Ωραιοκάστρου.

Χθες, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, οι αθλητές του Κεραυνού και ο προπονητής Κώστας Τσελεμπής είχαν τη χαρά να υποδεχτούν τον καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργο Δέδα και τον γυμναστή Κώστα Μαυράκη και να ακούσουν χρήσιμες οδηγίες και εμπειρίες σχετικά με την μεταβατική περίοδο προπονήσεων.



Επιστροφή της ΑΕΩ απο το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ COPPA NAOUSA 2013


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ COPPA NAOUSA 2013
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Α.Ε.Ω. (παιδικό τμήμα) επέστρεψε από το τουρνουά ποδοσφαίρου που συμμετείχε στο 1ο Coppa Naousa 2013 με το τρόπαιο στα χέρια.
Γονείς και φίλοι με δάκρυα χαράς υποδέχτηκαν τους παίχτες της Α.Ε.Ω. στο Κονταξοπούλειο.
Σε αυτό το τουρνουά η Α.Ε.Ω. απέδειξε πόσο συγκροτημένη ομάδα είναι, πόσο καλά καταρτισμένη είναι αλλά και πόσο ήθος και ευγενή αθλητική άμυλα διαθέτουν.
Ας υπενθυμίσουμε ότι είναι η μοναδική ομάδα ποδοσφαίρου από το Ωραιόκαστρο που μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτό το τουρνουά που διήρκησε 4 ημέρες στα 3-5 πηγάδια σε υψόμετρο 1350μ. και σε φανταστικό περιβάλλον. Φυσικά σε αυτό βοήθησε ο σύλλογός και οι γονείς που συνέφεραν οικονομικά.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους παίκτες μας, στον προπονητή , στο σύλλογο , στους γονείς και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη προσπάθεια.





Δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου και ενός 29χρονου για διαρρήξεις σπιτιών στο Ωραιόκαστρο.


Δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου και ενός 29χρονου σχηματίστηκε από την αστυνομία Θεσσαλονίκης καθώς όπως προέκυψε από τον Οκτώβριο του 2012 ως και τον Μάιο του 2013 είχαν διαρρήξει δύο σπίτια στο Ωραιόκαστρο ενώ είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν και τρίτο.

Πηγή:
Seleo.gr News 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ", γιορτή αποφοίτησης παιδιών νηπιαγωγείου.

Τα μικρότερα μέλη της οικογένειας του Μικρού Μαέστρου αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά με μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο», που παρουσίασαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Μέσα από την παιδική αθωότητα και τα χαριτωμένα μουτράκια, πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι στις ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και «Η αρχόντισσα και ο αλήτης». Τα παιδιά σε ρόλους ηθοποιών τραγούδησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους και έκαναν περήφανους γονείς, συγγενείς και φίλους που παραβρέθηκαν στο χώρο και τα επιβράβευσαν με τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημά τους!!!



«Η ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ»

Φέτος, όπως κάθε χρονιά, τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Μικρού Μαέστρου, είπαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο «Αντίο Νηπιαγωγείο» με μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια γιορτή, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013. Η προσχολική ηλικία είναι η πιο τρυφερή περίοδος που βιώνουνε τα παιδιά και οι μνήμες που κρατάνε στις ψυχές τους, μοιάζει να μη μπορεί ούτε ο χρόνος να τις ξεθωριάσει. Αυτές τις μνήμες από τη φετινή σχολική χρονιά τα παιδιά τις μοιράστηκαν με γονείς και φίλους, αποδίδοντας απλόχερα την αγάπη τους σε όλους τους παρευρισκόμενους και τις δασκάλες τους με σφιχτές αγκαλιές και πολλά φιλιά! Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν τα παιδιά πέταξαν ψηλά τα καπέλα τους, αποχαιρετώντας την προσχολική τους ηλικία. Μοιράστηκαν δωράκια σε παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικά και στη συνέχεια οι μικροί μας ήρωες έπαιξαν ανέμελα διάφορα παιχνίδια με το διασκεδαστή που είχε έρθει αποκλειστικά για αυτά στο Μικρό Μαέστρο, γεύτηκαν παγωτό και διάφορα εδέσματα από το μπουφέ που είχε στηθεί στο χώρο, φωτογραφήθηκαν με τις δασκάλες και διασκέδασαν μέχρι αργά μαζί με τους γονείς. Ήταν πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή, που όλοι θα θυμόμαστε με αγάπη!

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούν για άλλη μια φορά τους γονείς που στηρίζουν και εμπιστεύονται το έργο του Μικρού Μαέστρου. Ευχές για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι σε όλους. 





Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου και το Σάββατο 30 Ιουνίου, πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, που βρίσκεται στο πάρκο των οδών Αριστοτέλους και ιερέως Χρυσοστόμου Σιδηρόπουλου, στη θέση "βουναλάκι".

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:
Παρασκευή 28 Ιουνίου, 8 μ.μ., Εσπερινός με Αρτοκλασία και στη συνέχεια η λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων πέριξ του πάρκου.
Σάββατο 29 Ιουνίου, 7-9:30 π.μ., Όρθρος και Θ. Λειτουργία στο χώρο του παρεκκλησίου.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι ιερές Ακολουθίες θα γίνουν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου.  


Αύριο η εκδήλωση της ΔΟΞΑΣ Δρυμού

Η Δόξα Δρυμού σας προσκαλεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 20:30 στο γήπεδο ¨Δημήτρης Σαμαράς ¨στην ετήσια γιορτή της ακαδημίας για το κλείσιμο της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2012-2013. 
Στην γιορτή μπορούν να παραβρεθούν όλοι οι φίλοι της ακαδημίας χωρίς κανένα περιορισμό.  
Πριν την γιορτή θα γίνει απονομή μεταλλίων και κυπέλλου στην ομάδα junior από τον Διευθυντή των ακαδημιών του ΑΟ Πρωτέας Εύοσμου .
Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας -με την λευκή φανέλα και μπλε σορτς- καθώς και οι μητέρες τους να προσέλθουν με αθλητική περιβολή καθώς θα ακολουθήσει στο τέλος της εκδήλωσης το καθιερωμένο διπλό παιδιών -μαμάδων. 

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έναρξη Τμημάτων Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών 5-12 ετών


logo.jpg
Ωραιόκαστρο, 26-06-2013
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2013
Από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013  θα λειτουργήσει το πρόγραμμα  «Θερινής  Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών 5-12 ετών»
Για την κάλυψη των αναγκών στις τρεις (3) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, θα δημιουργηθούν δέκα (10) τμήματα και συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν:
-          Λητή 2 τμήματα -  Χώρος : Δημοτικό Σχολείο Λητής
-          Μελισσοχώρι & Δρυμός 1 τμήμα - Χώρος : Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου
-          Παλαιόκαστρο &  Γαλήνη 2 τμήματα -  Χώρος : 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
-          Νεοχωρούδα 1 τμήμα - Χώρος : Γενικό Λύκειο Καλλιθέας στη Νεοχωρούδα
-          Ωραιόκαστρο 4 τμήματα - Χώρος: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
            Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι 7:00π.μ.-16:00μ.μ. Οι ώρες προσέλευσης είναι 7:00 - 9:00πμΣτις  9:00 η πόρτα θα κλειδώνει για λόγους ασφάλειας.      
Παρακαλούνται οι γονείς μέχρι τις 15:55μμ, να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.
Στην τσάντα που θα φέρουν τα παιδιά  καθημερινά μαζί τους, πρέπει  να έχουν ένα καπέλο, μια αλλαξιά ρούχα, αντηλιακό, πρωινό και μεσημεριανό φαγητό.
Τα παιδιά δεν φεύγουν μόνα τους από το σχολείο παρά μόνο με τους γονείς τους.
Σε περίπτωση που έρθει εκτάκτως κάποιο άλλο άτομο να παραλάβει το παιδί, παρακαλούμε πρώτα να έχει ενημερωθεί το αντίστοιχο σχολείο.

2η Κρητική καντάδα στο Ωραιόκαστρο απο τον "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ"

Την Κρητική καντάδα, αναβιώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ωραιόκαστρο ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου & Φίλων "Ερωτόκριτος". Η Κρητική Καντάδα θα ξεκινήσει από τα γραφεία του συλλόγου στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου στις 7μμ και θα περάσει από τους δρόμους: Λ. Δημοκρατίας, Β. Γεωργίου, Αριστοτέλους, Κομνηνών, με κατάληξη τα γραφεία του συλλόγου.

Κι όντεν η νύκτα η δροσερή κάθ’ άνθρωπο αναπεύγει
και κάθε ζό να κοιμηθεί τόπο να βρεί γυρεύγει,
ήπαιρνε το λαγούτον του κι εσιγανοπορπάτει,
κ’ εκτύπα το γλυκιά- γλυκιά ανάδια στο παλάτι…

Βιτσέντζου Κορνάρου , Ερωτόκριτος

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2013!!!

Οι αθλήτριες και αθλητές, οι προπονητές, τα μέλη της διοίκησης και όλοι οι άνθρωποι του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ,
ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τις αθλήτριες και τις οικογένειές τους, τον προπονητή, τη Διοίκηση και όλους τους ανθρώπους της ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, για τις μεγάλες τους νίκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ειδικά για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων 2013.


Σας ευχόμαστε Υγεία και χαρές, και καλή συνέχεια στο έργο σας για περαιτέρω νίκες και μεγάλες επιτυχίες!!!

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Κάνοντας τον απολογισμό της , θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια δημιουργική χρονιά , παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που σε όλα τα επίπεδα βιώνουμε.
Συντελεστές σε αυτό υπήρξαν, βέβαια, όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, οι οποίοι αγκάλιασαν. κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα που συμβάλλει στο άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία, τόσο την τοπική όσο και την ευρύτερη . Διευθυντής και καθηγητές εξάλλου εμφορούνταν από τις ίδιες αρχές και ιδέες όσον αφορά την προσπάθεια να καταστεί η εκπαιδευτική διαδικασία ένα δημιουργικό δρώμενο όπου μαθητές και καθηγητές σε αγαστή συνεργασία θα ασχολούνται με το βασικό τους έργο, τη διαπαιδαγώγηση. Το γεγονός πως οι μαθητές αγκάλιασαν όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέρμη και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συντέλεσε στην άρτια εκπόνηση των προγραμμάτων. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην απρόσκοπτη συνεργασία με τους γονείς.
Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων δίνουν ελπίδα και προοπτική όταν το ποσοστό αριστούχων(≥18,5) του σχολείου ξεπέρασε το 25%.Ελπίδα ότι ή νέα γενιά θα χειριστεί καλύτερα το μέλλον της χώρας μας.
Μέσα σε ένα κλίμα, λοιπόν, δημιουργικότητας, συνεργασίας και εθελοντισμού υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας τα παρακάτω 7 προγράμματα καινοτόμων δράσεων. Α) Έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας «Τρίτου Ματιά»(5ο τεύχος),Β) το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας» που εκπονούνταν και τα προηγούμενα χρόνια ( «Στηρίζομαι στα πόδια μου»). Γ) Δύο προγράμματα Περιβαλλοντικής Αγωγής , στα οποία οι μαθητές ασχολήθηκαν και ενημερώθηκαν για το νερό, την ποιότητά του, τον κύκλο του νερού, τα πετρώματα, τα βιολογικά προϊόντα και για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Δ)Το Πολιτιστικό πρόγραμμα «Άνθρωποι που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο»για να γνωρίσουν οραματιστές και πρωτοπόρους του 20ου αιώνα και να μάθουν την σημασία των αξιών και των ιδανικών στη ζωή τους. Ε) Η θεατρική μας ομάδα με το έργο «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις με την «επαγγελματική» παρουσίαση .Στ)Η ομάδα διαμεσολάβησης των μαθητών, ένα καινοτόμο πρόγραμμα, δίδαξε τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση συγκρούσεων ανάμεσα στα παιδιά . Μαθητές ή ομάδες μαθητών του σχολείου συμμετείχαν στους παρακάτω διαγωνισμούς – αγώνες- συνέδρια:
α. Η Περιβαλλοντική Β΄& Γ΄τάξης στο Πανελλήνιο συνέδριο της «Ελλάδα καθαρή» με θέμα «Νερό και αειφορία»
β. Ομάδα μαθητών της Β΄τάξης στο συνέδριο τεχνολογίας
γ. Στο μαθητικό συνέδριο Ιστορίας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θες/νίκης
δ. Στους διαγωνισμούς:
73ο της ΕΜΕ(1η φάση), Εκφραστικής ανάγνωσης λογοτεχνικού κειμένου, 15ο Ποίησης και διηγήματος , Λογοτεχνίας, 18η Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας, 12ο διαγωνισμό Ελληνικής γλώσσας και ορθογραφίας, ΙΑ΄ διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος με δοκίμιο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης και στο Διαγωνισμό γραπτού λόγου του Γ΄ σώματος Στρατού. Η διάκριση (4η θέση) της μαθήτριας μας Ζαλίδα Βιργινίας στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης ήταν για μας μεγάλη χαρά.
Πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο οι παρακάτω ημερίδες και εκδηλώσεις:
α. Ημερίδα επιμόρφωσης καθηγητών με θέμα «Διαχείριση τάξης» στο σχολείο στις 7-3-2013
β. Ημερίδα με θέμα « Η ψυχολογία της εφηβείας» για τους γονείς , σε συνεργασία με το Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων , στις 6-4-2013.
γ. Εκδήλωση για τους μαθητές με θέμα τη σχολική βία στις 6-3-2013 στο κτήριο Π. Μελά .
δ. Εκδήλωση για τη παγκόσμια ημέρα ποίησης και για τον ρατσισμό στις 21-3-2013
Όλα τα προγράμματα παρουσιάστηκαν στους γονείς και την τοπική κοινωνία στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης.
Όμως δεν περιοριστήκαμε μόνο σε αυτά, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με κάθε ευκαιρία προσπαθούσαμε να στείλουμε στα παιδιά μηνύματα δραστηριοποίησης, συμμετοχής, ευαισθητοποίησης. Σ’ αυτό το πλαίσιο η εκπαιδευτική κοινότητα , σε συνεργασία με τον Όμιλο φίλων Κορώνειας, έκανε δενδροφύτευση στο σχολείο. H στήριξη σε οικογένειες με χρήματα, ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και η επίσκεψη στο Οικοτροφείο Μέλισσα ,στη Παιδαγωγική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου συνέβαλαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και στη συνειδητοποίηση όλων πως σε χαλεπούς καιρούς ο εθελοντισμός και οι κοινωνικές δράσεις μπορούν να προσφέρουν μια ανάσα ελπίδας σ’ όσους πλήττονται πιο έντονα από την κρίση. Τέλος, έγινε ενημέρωση των καθηγητών για την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με τον ΕΕΣ, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά μια κρίσιμη κατάσταση.
Η συμβολή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ήταν σημαντική . Στήριξε ηθικά και οικονομικά όλες τις δραστηριότητες του σχολείου και συνέβαλλε στον εξοπλισμό του.
Η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας θα ήταν σίγουρα ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος.
Στόχος όλων των δράσεων και των προγραμμάτων ήταν βέβαια το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία αλλά και η ικανότητα της κοινωνίας να αφουγκράζεται τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και στο μέτρο που ο καθένας μπορεί να συνδράμει είναι κάτι πολύ σημαντικό και δείχνει τη συνοχή αυτής της κοινωνίας και την πεποίθησή της πως η παιδεία είναι η μακροπρόθεσμη ίσως, αλλά η βέβαιη λύση για όλα τα προβλήματα.
Στο μυαλό όλων μας είναι οι μαθητές. Στόχος των όποιων δράσεων και πρωτοβουλιών είναι η πραγμάτωση του βαθύτερου νοήματος της παιδείας. Ευελπιστούμε να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη σχολική χρονιά με νέες ιδέες και πρωτότυπες δράσεις.
Για το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου


Θανάσης Καρύδης - Διευθυντής

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Συνεχίζει στο μπάσκετ του Δ.Α.Σ.Ω. ο Σωτήρης Μποσταντζίδης

 Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές στο Δ. Α. Σ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ο Σωτήρης Μποσταντζίδης και η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισαν τη συνέχεια της συνεργασίας τους για την επόμενη χρονιά. 


Ο Σ. Μποσταντζίδης ήταν από τους βασικούς συντελεστές τις επιτυχημένης πορείας του Δ. Α. Σ. Ωραιοκάστρου

Αύριο Τετάρτη 26/6 τελευταία ημέρα των δωρεάν εξετάσεων στο ιατρείο Πενταλόφου για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας


Δήμος Ωραιοκάστρου: Από αύριο οι αιτήσεις για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2013»

Διοργανώνεται και φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα «Παιδί & Θάλασσα» στην παραλία Άγιου Παύλου Χαλκιδικής .
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων Ωραιοκάστρου που ολοκλήρωσαν την τρίτη τάξη Δημοτικού έως και τη δεύτερη τάξη Γυμνασίου.
 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από Τετάρτη 26 Ιουνίου έως Δευτέρα 01 
Ιουλίου.

Για να δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, πατήστε εδώ.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου: Πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στο "Παραδοσιακό Γλέντι 2013"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου. Ο χώρος στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του χωριού ήταν κατάμεστος από φίλους του συλλόγου που σε συνδυασμό με το πλούσιο φαγητό και την ωραία παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα των "ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΩΝ", πέρασαν μια πολύ όμορφη βραδιά.
Άξια συγχαρητηρίων είναι όλα τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου  που για ακόμη μια φορά με την αθρόα αυτοπρόσωπη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην οργάνωση και εκτέλεση  αυτής  της εκδήλωσης.  

foto-video: