Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΑ « ΑΣΤΕΡΙΑ » ΤΟΥ Δ.Α.Σ.Ω. ΧΟΡΕΥΟΥΝ


Ελάτε να απολαύσουμε τα χορευτικά τμήματα του Δ.Α.Σ.Ω. μπαλέτο, σύγχρονος χορός, μουσικοκινητική, Latin και hip- hop το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στις 19:30 μ. μ στο κτίριο Παύλος Μελάς ( Παλαιόκαστρο )

"Μια ζωγραφια ενα μηνυμα", εκδηλωση απο την Περιφερεια Κεντρικης Μακεδονιας


«Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα» είναι το σύνθημα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φάνης Παπάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 18.00μ.μ, στους κήπους της Περιφέρειας (Βασ. Όλγας  198), σε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών Βιομηχανίας και Οχημάτων (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.).
Μαθητές από όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το περιβάλλον στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιο Τσαμασλή, στέλνοντας το μήνυμα τους με μια ζωγραφιά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά θα μαγειρέψουν βιολογικά προϊόντα με τον Ευτύχη Μπλέτσα, ενώ θα μάθουν πώς να σκιτσάρουν το περιβάλλον με τον Δημήτρη Νικολαΐδη.
Το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα μιλήσει στους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανακύκλωση, ενώ ειδικοί του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. θα τους ενημερώσουν για την ανακύκλωση μπαταριών, διαθέτοντας στο χώρο ειδικούς κάδους για να φέρουν, όσοι επιθυμούν, τις παλιές μπαταρίες που έχουν σπίτι.
Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γνωστούς αθλητές, ενώ, στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές θα εκθέσουν τις ζωγραφιές τους στο χώρο.
Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Τσαμασλής επεσήμανε ότι: «Η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, αλλά μεγαλύτερη είναι η ευθύνη να μάθουμε τα παιδιά μας πώς να το διατηρούν καθαρό. Στα παιδιά ανήκει το μέλλον του πλανήτη και είναι χρέος μας να τα διδάξουμε να αγαπούν το περιβάλλον και να φροντίζουν το οικοσύστημα»

Στον εισαγγελέα πήγε το θέμα του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας ο Αστέριος Γαβότσης- Αναφορά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.05.2013
Στον εισαγγελέα πήγε το θέμα του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας ο Αστέριος Γαβότσης- Αναφορά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου
Μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης ζητώντας του να διερευνήσει την ύπαρξη ποινικών ευθυνών του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντου στην υπογραφή σύμβασης, με απευθείας ανάθεση, του δήμου Ωραιοκάστρου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την εκπόνηση της υπηρεσίας με τίτλο «Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ωραιοκάστρου και γεωγραφική απεικόνιση».
Η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» είχε υπερψηφίσει το θέμα, όταν η διοίκηση του δήμου το έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο καθώς θεωρήθηκε σημαντικό ως έργο, με την ένσταση ότι το ποσό ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. Στη συνέχεια ωστόσο διαπιστώθηκε ότι το πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας έπαιξε απλά το ρόλο του μεσάζοντα, καθώς προχώρησε στην ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία με τα μισά χρήματα, ζημιώνοντας το δήμο κατά 45.000 ευρώ περίπου!
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης κάνει λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την πλευρά της διοίκησης του δήμου και ζητά να ελεγχθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του δήμαρχου Ωραιοκάστρου. Όπως μάλιστα τόνισε «στόχος μας πάνω από όλα είναι η διασφάλιση και προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών του Ωραιοκάστρου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε δεσμευθεί στην παρουσία των συντελεστών της μελέτης σε κάποια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να τους υποβληθούν τυχόν ερωτήσεις και απορίες από τα μέλη του σώματος. Ωστόσο, μόλις 3 ημέρες από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης (3 Ιουνίου) και αποπληρωμής του έργου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Νωρίτερα, ο Αστέριος Γαβότσης κατήγγειλε με έγγραφό του στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Αθ. Καρούντζο την 11η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου του 2013. Στην καταγγελία του ο κ. Γαβότσης ανέφερε ότι η εν λόγω συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία. Ο κ. Γαβότσης κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου και ζήτησε από τον κ. Καρούντζο να ενεργήσει βάσει του νόμου και να προχωρήσει σε ακύρωση όλων των αποφάσεων, που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης.


Αστέριος Γαβότσης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών      
         «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»


Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα:


Προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Θέμα: Καταγγελία της 11ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου

Καταγγέλλω την 11η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαϊου του 2013, καθώς η εν λόγω συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία. Σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ.4 του ΔΚΚ «Το συμβούλιο λαμβάνει τις αποφάσεις του με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, αν δεν υπάρχει άλλη διάταξη που να ορίζει διαφορετικά». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι έξι δημοτικοί σύμβουλοι από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ένας ανεξάρτητος υπογράψαμε κοινό αίτημα για την αναβολή της εν λόγω συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και το καταθέσαμε πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου καθώς δεν είχαμε λάβει καμία εισήγηση ή συνοδευτικά έγγραφα για τα δεκαέξι θέματα του συμβουλίου, ορισμένα εκ των οποίων κρίνω αρκετά σοβαρά. Ωστόσο, η παράταση προθεσμίας περαίωσης της γέφυρας του Γαλλικού (πρόκειται για τη νιοστή παράταση), η αποδοχή δωρεάν χορηγηθέντων αδρανών υλικών, που παραλήφθηκαν κατά το έτος 2012, από το Λατομείο Μεσαίου και η συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, δεν αξιολογήθηκαν ως έχουν από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η οποία και δεν απέστειλε στα μέλη του σώματος τις σχετικές εισηγήσεις.

Για το λόγο αυτό αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς προηγουμένως να ληφθούν οι σχετικές παρουσίες από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ως όφειλε.

Θα ήθελα να καταγγείλω τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου και σας ζητώ να ενεργήσετε βάσει του νόμου και να προχωρήσετε σε ακύρωση όλων των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης.

Μετά τιμής
Αστέριος Γαβότσης

Επικεφαλής της
ελάσσονος αντιπολίτευσης,
δημοτικός σύμβουλος
Ωραιοκάστρου


                                                          ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.

Προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε να διερευνήσετε την ύπαρξη ποινικών ευθυνών του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου στην υπογραφή σύμβασης, με απευθείας ανάθεση, του Δήμου Ωραιοκάστρου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την εκπόνηση της υπηρεσίας με τίτλο «Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου και γεωγραφική απεικόνιση».
Για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης ελήφθη, κατά πλειοψηφία, η απόφαση 77/23-3-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου που καθόριζε και την αμοιβή του Πανεπιστημίου στα 90.000 ευρώ.
Στη συνέχεια από τη «Διαύγεια» πληροφορηθήκαμε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, μετά  την αρ. πρωτ. 3822/6-7-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (διαπραγμάτευση με 3 εταιρίες), το αριθμ. πρωτ. 3983/17-7-2012 πρακτικό εισήγησης κατακύρωσης της επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού  και την απόφαση της συνεδρίασης με αριθμό 147/30-7-2012 της Επιτροπής Ερευνών που ενέκρινε την εν λόγω εισήγηση, ανέθεσε την εργασία στις εταιρίες «ΕUROACTION A.E» και «IDS ΕΠΕ». Το συνολικό κόστος της εργασίας την οποία χώρισε σε 2 μέρη είναι 46.494 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (18.900 + 18.900 + ΦΠΑ 23%). Βλέπουμε δηλαδή ότι μια εργασία την οποία ο δήμος Ωραιοκάστρου ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το ποσό των 90.000 ευρώ, το Πανεπιστήμιο την ανέθεσε στη συνέχεια σε τρίτους με τα μισά περίπου χρήματα.
Είναι φανερό λοιπόν ότι η εν λόγω σύμβαση (με απευθείας ανάθεση) ήταν υπερτιμολογημένη με αποτέλεσμα ο Δήμος Ωραιοκάστρου να υποστεί ζημία 43.506 ευρώ.
Το υψηλό κόστος της σύμβασης και η απευθείας ανάθεση της εργασίας αποτέλεσαν βασικά στοιχεία της κριτικής την οποία άσκησαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατά την αρχική συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια, όταν έγινε γνωστό, μέσω της «Διαύγειας», ότι το Πανεπιστήμιο προχώρησε σε ανάθεση της εργασίας σε τρίτους και η διοίκηση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο (12-3-2013) την παράταση της συγκεκριμένης σύμβασης, ετέθη στον κ. Σαραμάντο το ερώτημα εάν όντως το Πανεπιστήμιο ανέθεσε την εργασία σε εξωτερικούς συνεργάτες και αυτός το αρνήθηκε.
Το θέμα όμως ετέθη και πάλι από τον κ. Γαβότση, σε επόμενη συνεδρίαση (15-4-2013), με γραπτή αίτηση, επισυνάπτοντας την αρ. πρωτ. 3822/6-7-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας), τότε ο κ. Σαραμάντος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι πραγματικά το Πανεπιστήμιο είχε αναθέσει μέρος της εργασίας (όχι ολόκληρη) σε τρίτους, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει την μεγάλη διαφορά των 43.506 ευρώ στο τίμημα.
Ακόμα, δεν είναι δυνατό να γίνει πιστευτός ο ισχυρισμός του κ. Σαραμάντου ότι δεν γνώριζε για την ανάθεση σε τρίτους αφού μία εκ των δυο εταιριών στις οποίες ανέθεσε το Πανεπιστήμιο την εργασία ήταν η «EUROACTION A.E», η οποία είναι στενότατος συνεργάτης του κ. Σαραμάντου για πολλά χρόνια (έχει πάρει δεκάδες απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ακόμα και παράτυπα). Μάλιστα η εταιρία αυτή εκπόνησε παρόμοια μελέτη όταν ο κ. Σαραμάντος ήταν Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Καλλιθέας.
Τέλος ο κ. Σαραμάντος προσπάθησε να εξαπατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο αφού στη Συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2013, δήλωσε: «Αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα που λέει ο κ. Γαβότσης (αναφέρεται στα επανειλημμένα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας www.otroxos.gr) ας τα φέρει να τα δούμε. Δεν έχουν βάση, δεν έχουν καμία βάση....όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαδικασία που λέει ο κ. Γαβότσης ότι έχει γίνει ανάθεση στο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο έχει αναθέσει σε άλλες εταιρίες αυτό δεν ευσταθεί γιατί ΕΓΩ ΤΟ ΕΨΑΞΑ και ήθελα να δω αν έχει γίνει πραγματικά αυτό το πράγμα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Και μην ξεχνάμε ότι στην επιτροπή και στην καταγραφή υπάρχουν επιστημονικοί συνεργάτες του Πανεπιστημίου.».
Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να διερευνήσετε την συγκεκριμένη σύμβαση και να ελέγξετε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου κ. Δημήτρη Σαραμάντου.

Συνημμένα: 1) Η απόφαση 77/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου
                    2) Η με αρ. πρωτ. 3822/6-7-2012 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας.
                    3) Η απόφαση της Συνεδρίασης με αριθμό 147/30-7-2012 της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
4) Αποσπάσματα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου α) συνεδρίαση 23-3-2012, β) συνεδρίαση 12-3-2013 και γ) συνεδρίαση 15-4-2013.





Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Aσ. Γαβότσης: Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και το θέμα της κατάργησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.5.2013 
Αίτηση προς το δημοτικό συμβούλιο για να συμπεριληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όποτε και αν γίνει αυτή, η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος και η κατάργηση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την καταγγελία σύμβασης υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ κατέθεσε σήμερα το πρωί η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα».
Θεωρούμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ν. 3463/2006, με το ερώτημα «Είστε υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ», καθώς το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, πιστεύουμε ότι η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων θα ανοίξει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων κοινωνικοπρονοιακών υπηρεσιών, που τώρα παρέχονται δωρεάν στους δημότες μας. Ενώ, παράλληλα θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.  

Αστέριος Γαβότσης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών               «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»


ΑΙΤΗΣΗ

του
ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ
Τηλ. 6944275756
ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου,
κα Δάφνη Δεληπάλα
Κοιν. Δήμαρχο Ωραιοκάστρου,
κ. Δημήτριο Σαραμάντο
και μέλη δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου

 

Θέμα :
Αίτηση του Αστέριου Γαβότση για θέματα δημοτικού συμβουλίου
Κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου παρακαλούμε κατά την προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου να συμπεριληφθούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο Τη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο για διενέργεια δημοψηφίσματος όσον αφορά το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Ε.Υ.Α.Θ.
ΘΕΜΑ 2ο : Την έκδοση ψηφίσματος για κατάργηση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την καταγγελία σύμβασης υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.
Όσον αφορά στο πρώτο θέμα θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη διενέργειας του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ν. 3463/2006, με το ερώτημα «Είστε υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ», καθώς το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.
Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, πιστεύουμε ότι η κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων θα ανοίξει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων κοινωνικοπρονοιακών υπηρεσιών, που τώρα παρέχονται δωρεάν στους δημότες μας,  ενώ παράλληλα θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. 
                                    
                                        Με εκτίμηση
                               ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ
                                 Δημοτικός Σύμβουλος και
                               Επικεφαλής της Παράταξης
                                 «Πολιτεία με Όραμα»
                
                                       Χ.ΤΕΡΖΗΣ
                         Δημοτικός Σύμβουλος παράταξης
                                 «Πολιτεία με Όραμα»

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΠΑΙΔΙΟΥ κάντε κλικ doc εδώ.

Δήμος Ωραιοκάστρου: Πρόσληψη εποχιακού προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. διάρκειας δύο (2) μηνών.

 Για να κατεβάσετε την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του άρθρου 169 Ν.3584 2007κάντε κλικ doc εδώ.
 Για να κατεβάσετε την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ με τα συνημμένα δικαιολογητικά κάντε κλικ doc εδώ.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μια υπέροχη μουσική βραδιά το αφιέρωμα της ΕΠΩΦ στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Μια υπέροχη μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στο αφιέρωμα της ΕΠΩΦ στον Βασίλη Τσιτσάνη το βράδυ της Κυριακής. Επί μία και πλέον ώρα ακούσθηκαν αρκετά υπέροχα τραγούδια από τα 500 περίπου που έχει γράψει ο μεγάλος μας συνθέτης. 

Τα τραγούδια απέδωσε με την θαυμάσια φωνή της η Φωτεινή Βελεσιώτου, πλαισιωμένη από το μουσικό συγκρότημα «Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικής - Βασίλης Τσιτσάνης» ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους, μερικοί εκ των οποίων «μερακλώθηκαν» και "τόριξαν" στο χορό.

Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ω.Φ. κ. Ηρακλής Τσακαλίδης ο οποίος αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του αναφέρθηκε στο μουσικό σχήμα «Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικής - Βασίλης Τσιτσάνης» , υποσχέθηκε δε στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους εκπλήξεις-αφιερώματα.
Το μουσικό σχήμα «Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικής - Βασίλης Τσιτσάνης» αποτελείται από τους:
Φωτεινή Βελεσιώτου – τραγούδι
Τριαντάφυλλος Χαλκιάς – μπουζούκι τρίχορδο
Δημήτρης Σφίγγος – κιθάρα, τραγούδι
Δημήτρης Τσιόλχας – ακορντεόν
Μίλτος Τσαλιγόπουλος – κοντραμπάσο
Νίκος Ορδουλίδης – πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Β' Θεσσαλονίκης κια Σταυρούλα Ξουλίδου, η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Β΄ Θεσσαλονίκης κια Κατερίνα Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ωραιοκάστρου κ.Ανέστης Πολυχρονίδης , ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ωραιοκάστρου '"ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" κ. Γαβότσης Αστέριος, ο τοπικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου κ. Κώστας Γκούμας






Ο χαιρετισμός του κ. Τσακαλίδη



Δείτε και ακούστε μερικά από τα υπέροχα τραγούδια του αφιερώματος στον Τσιτσάνη:






ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ- ΓΟΝΙΩΝ

Με θέρμη ανταποκρίθηκαν οι γονείς των λιλιπούτειων αθλητών και αθλητριών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ στην πρόσκληση του προπονητή τους Τάσου Μαντζουράνη και της εφόρου του τμήματος των Ακαδημιών Αθανασίας Τιβικέλη για κοινή προπόνηση με τα παιδιά τους!!!
Την Πέμπτη 23-5-2013 πραγματοποιήθηκε μια δημιουργική συνύπαρξη παιδιών και των γονιών τους όπου ο κ. Μαντζουράνης συντόνισε με μεγάλη επιτυχία το κοινό τους παιχνίδι!
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τους γονείς τους σε ένα ρόλο που δεν είχαν μέχρι τότε ξαναζήσει!

Η εμπειρία είχε θετικότατη ανταπόκριση από όλους και όλες και μετά από επιθυμία ειδικά των γονιών προτείνεται να καθιερωθεί σε μια συστηματική βάση!!! 

Ομιλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.Μάκη Βορίδη στο Ωραιόκαστρο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ωραιοκάστρου σας προσκαλεί την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 20:30 στην ομιλία του βουλευτή Μάκη Βορίδη με θέμα: “Έχουμε ξεπεράσει την κρίση;”. Αίθουσα εκδηλώσεων δημοτικού μεγάρου “Παύλος Μελάς”, Παλαιόκαστρο.

                                                                                                     O Πρόεδρος

Ηλίας Ζιακούλης

ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΧΑΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ-Απάντηση Τάκη Χαραβόπουλου στον Δ. Καρασαββίδη

Η πολιτική σήμερα, όπως την έχουν καταντήσει φίλε Δημήτρη ορισμένοι, είναι για γέλια. Έχω πλήρη επίγνωση των γραφομένων μου και επειδή σπούδασα πολιτική δίπλα σε αυτή την ένδοξη μορφή του τόπου μας, τον αείμνηστο πατέρα μου Χαρίλαο Χαραβόπουλο, γνωρίζω πολύ καλά και όπως αποδεικνύεται πολύ καλύτερα από εσένα, τι σημαίνει ψήφισμα- πρόταση στην επιτροπή διαβούλευσης, όπως εντέχνως παρουσιάσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο.

Τη διαφωνία μου για την αλλαγή ονομασίας της πλατείας στην έχω αναφέρει και τηλεφωνικά, όταν, πριν εισηγηθείς το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με ρώτησες. Σε εκείνη την τηλεφωνική επικοινωνία μας, δεσμεύτηκες ότι το θέμα θα το αναβάλεις, όταν σου απάντησα ότι επιθυμία της οικογένειας μου είναι να παραμείνει η ονομασία της πλατείας ως έχει. Δεν το έκανες όμως. Εσύ αθέτησες τον λόγο σου και για τους δικούς σου λόγους έφερες το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως το ίδιο έκανε και ο δήμαρχος, αν και παρουσία μαρτύρων είχε δεσμευτεί ότι η πλατεία δεν πρόκειται να αλλάξει την ονομασία της επί δημαρχίας του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι την πρεμούρα της αλλαγής της ονομασίας, όταν μάλιστα πριν 5 χρόνια τόσο εσύ, όσο και ο Α. Πολυχρονίδης, που συμφώνησε με την εισήγησή σου, ψηφίσατε υπέρ της ονομασίας. Αλήθεια τι άλλαξε από τότε; Μήπως συμφωνείς και εσύ με την απάντηση που μου έδωσε ο δήμαρχος, όταν μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του, ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό; Εγώ φίλε Δημήτρη σου απαντώ ότι το θέμα είναι καθαρά ψηφοθηρικό και ο στόχος δεν είναι κανένας άλλος παρά οι ψήφοι, που θα «ψαρέψεις» από τους Πόντιους της περιοχής!

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι κάποιοι υπακούουν σε «σειρήνες» μικροκομματισμού και ιδιοτέλειας τρίτων. Φίλε Δημήτρη να είσαι σίγουρος ότι εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Άλλωστε ο θυμόσοφος λαός λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν θα πρέπει να μιλάνε για σκοινί.

Το γεγονός ότι εσύ φίλε Δημήτρη θεωρείς ότι εξυπηρετώ συμφέροντα τρίτων με εκπλήσσει, διότι όπως γνωρίζεις προτεραιότητά μου ήταν πάντα το συμφέρον του Ωραιοκάστρου. Άλλοι έχουν βάλει πάνω από όλα το προσωπικό τους συμφέρον... προσφέροντας «εθελοντικά» τις εργασίες τους σε μια προσπάθειά τους να αγκιστρωθούν στην εξουσία, όπως θεωρούν οι ίδιοι!

Αποχώρησα από την παράταξη του πρώην δημάρχου και προσχώρησα στην παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» διότι πίστευα (το ίδιο έκανες και εσύ) ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ένα Ωραιόκαστρο, όπως το ονειρευόμαστε όλοι, και εξακολουθώ να το πιστεύω και σήμερα.


Εσύ φίλε Δημήτρη έφυγες νωρίς. αναζητώντας, όπως είπες, την εξουσία. Εσύ φίλε Δημήτρη έχασες την ευκαιρία.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Της Ρένας Αντωνιάδου


Γιατί σήμερα οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική την τοπική και τη γενικότερη, έχει αντιληφθεί κανείς;
Ο νέος άνθρωπος έχει βαρεθεί να βλέπει το σύστημα της μικροπολιτικής και της πελατειακής πολιτικής  να συνεχίζεται και να εδραιώνεται, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές οδήγησαν σήμερα τον Έλληνα να μη μπορεί να ονειρεύεται, να μη μπορεί να ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αύριο, να μην έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα παραγωγικό μέλος αυτής της κοινωνίας! Που είναι η ανάπτυξη, που είναι οι ευκαιρίες εργασίας, που είναι το ενδιαφέρον για ποιοτική παιδεία και υγεία;
Κατ’ αρχήν οι νέοι ως κοινωνική ομάδα έχουν αρκετές ιδιομορφίες. Έχουν ανήσυχο πνεύμα και αντιμετωπίζουν κριτικά την πραγματικότητα καλλιεργώντας έναν ορισμένο τρόπο σκέψης. Τα ερωτήματα που τους κυριεύουν, τους οδηγούν στην αναζήτηση μιας κοινωνίας ιδανικής και αυτή η αναζήτηση δεν είναι εύκολη, κυρίως στην σημερινή εποχή της κρίσης που την βιώνουν με την ανεργία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και αναγκάζονται να ζήσουν μια ζωή ανέλπιδη, άχαρη, μονότονη τη στιγμή που όλα τριγύρω τους κινούνται και αλλάζουν αδιάκοπα. Τους μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία της αφθονίας, που εμείς πλασματικά δημιουργήσαμε και η οποία γέννησε την φθορά των ανθρώπων και των πραγμάτων.
Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι νέοι πολίτες αυτού του τόπου που νοιάζονται και θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά ,δεν μπορούν να δέχονται και να ανέχονται τους επαγγελματίες πολιτικούς που αλλάζουν στρατόπεδα από προσωπικό τους συμφέρον, δεν μπορούν να δέχονται και να ανέχονται τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του τόπου που ζούν και οδηγούνται στην εξουσία που μέχρι πρότινος χλεύαζαν και πολεμούσαν, δεν αντέχουν την μικροπολιτική και την εξουσιολαγνεία. Θέλουν να μπορούν να συνεισφέρουν στους συνανθρώπους τους και όχι απλά να κατέχουν θέσεις και αξιώματα! Πρέπει επιτέλους να το νιώσουμε ότι οι νέοι θέλουν να δουν έργα, θέλουν να τους βοηθήσουμε να προσφέρουν και όχι να τους κόβουμε τα φτερά!!!  Θέλουν να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία ιδανική!!!
Η παραίτηση νέων ανθρώπων από θέσεις και αξιωμάτα, δίνει ένα μάθημα σε όλους αυτούς που τους εκμεταλλεύονται και δεν τους δίνουν τις ευκαιρίες που ζητούν για να μπορέσουν να εργαστούν, να μπορέσουν να προσφέρουν! Ο τόπος μας ζητάει την αλλαγή των κατεστημένων, την αλλαγή της παλιάς νοοτροπίας, την αλλαγή των συμφεροντολόγων! Όταν ένα νέο άτομο καταλάβει ότι δεν τον καλύπτει το υπάρχον σύστημα, τότε τραβάει σε αυτό  ένα μεγάλο Χ!!!
Δώστε επιτέλους το λόγο στα νιάτα, ανοίξτε τα αυτιά σας, εσείς που διοικείται αυτό τον τόπο και ακούστε τις απεγνωσμένες αυτές φωνές για ένα καλύτερο αύριο!

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ωραιοκάστρου καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου για την μη χορήγηση άδειας, στην ομάδα δράσης πολιτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Ωραιοκάστρου καταγγέλλει  τη  διοίκηση  του Δήμου Ωραιοκάστρου για την μη χορήγηση άδειας στην ομάδα δράσης πολιτών «Αλληλεγγύη για όλους». 

Η Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  δήμου Ωραιοκάστρου, καταγγέλλει  τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για την άρνηση χορήγησης άδειας  του χώρου «ΑΛΩΝΙΑ», στην ομάδα δράσης των πολιτών «Αλληλεγγύη για όλους», για τη διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Την καλεί δε  να σταθεί με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και να  σκύψει  με σοβαρότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Προειδοποιεί  τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, ότι αυταπατάται εάν  νομίζει ότι με  την άρνηση χορήγησης της σχετικής άδειας , θα ανακόψει τη δράση των πολιτών και θα αποτρέψει τις εκδηλώσεις τους.
Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται από τις μνημονιακές  πολιτικές   της τρικομματικής κυβέρνησης και ο κάθε πολίτης   βαδίζει τον  δικό του Γολγοθά του, πάει πολύ η διοίκηση του Δήμου  να βάζει  εμπόδια στις πρωτοβουλίες  που στοχεύουν στην αλληλεγγύη και  την αλληλοστήριξη των πολιτών.
Οι δράσεις για τη διάθεση των προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς  επιδιώκουν   την πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα. Είναι μία αντίσταση  στα καρτέλ και τις μεγάλες αλυσίδες που ελέγχουν την αγορά και  ταυτόχρονα στηρίζουν  τους παραγωγούς  ενισχύοντας  την προοπτική του πρωτογενή τομέα.
Η Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ωραιοκάστρου καλεί το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να βρεθούν στο πλευρό των πολιτών και όχι της τρικομματικής κυβέρνησης . Οι πολίτες με  την αντίσταση   και την αυτοοργάνωση τους, με την αλληλεγγύη  και την ανυπακοή τους,  θα ανατρέψουν   τις πολιτικές  που στοχεύουν στην  εξολόθρευσή τους  και με τον  αγώνα τους  για την επιβίωση θα αποτινάξουν το ζυγό  των μνημονίων και των κυβερνήσεων τους.


ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ   Τ.Ο Ωραιοκάστρου.  26/5/2013

Εκδήλωση για την ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στο πνευματικό κέντρο Ι.Ν.ΑΓ.Αθανασίου Παλαιοκάστρου


Την Πέμπτη 30 Μαϊου η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

«ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»
---------------------------------------------------------
Καλούνται τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 30 Μαιου 2013 και ώρα 21.00, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Ωραιοκάστρου (Δημοτικό Μέγαρο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», με θέματα ημερησίας διατάξεως

Α) Ορισμός ημερομηνίας για την διεξαγωγή εκλογών νέου Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκαστρου
Β) εκλογή προσωρινής Διοίκησης που θα οδηγήσει των Σύλλογο σε εκλογές

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί στον ίδιο χώρο, στις 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 21.00΄, με τα ίδια θέματα ημερησίας διατάξεως.

Το Δ.Σ του Εμπορικου Συλλογου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ
ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Συναυλία της Χορωδίας Eu Choralis
Την Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ετήσια συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας Eu Choralis, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, στο Δημοτικό Μέγαρο Παλαιοκάστρου ¨Παύλος Μελάς», με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Χορωδία ερμήνευσε, στο πρώτο μέρος, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Κωνσταντινίδη, δρ. Μουσικολογίας, έργα Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων και του Χρήστου Σαμαρά, ο οποίος παραβρέθηκε στη συναυλία. Ειδική συμμετοχή είχε ο τενόρος κ. Χριστόφορος Ψαλτόπουλος, οποίος, με τη λυρική φωνή του, ερμήνευσε έργα των Κατακουζηνού, σε ποίηση Γ. Βιζυηνού και Αστρινίδη, σε ένα νανούρισμα της Σμύρνης.
Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρατσινάκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από οργανικό σύνολο, ερμήνευσε τέσσερεις δικές του συνθέσεις και στη συνέχεια γνωστά έργα των Θαλασσινού, Μαρκόπουλου, Χατζιδάκη και Θεοδωράκη. Ο Δημήτρης Πρατσινάκης γοήτευσε το πολυπληθές κοινό, το οποίο τον συνόδευε στα γνωστά τραγούδια, δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα στο χώρο της συναυλίας. Η συναυλία έκλεισε με δύο γνωστά κομμάτια, την «Όμορφη Πόλη» και «Κάτω στης Μαργαρίτας τ’ αλωνάκι», τα οποία ερμήνευσαν η Χορωδία, ο Δημήτρης Πρατσινάκης και το οργανικό σύνολο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της παραγωγής: Τον Δημήτρη Πρατσινάκη και τον Χριστόφορο Ψαλτόπουλο για τη φιλική τους συμμετοχή, τη Δώρα Λιθοπούλου, στο πιάνο, τους Τίμο και Ευγένιο Αναστασιάδη, στο βιολί και το φλάουτο, αντίστοιχα και το Μανώλη Πρατσινάκη, στο ηλεκτρικό μπάσο. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό μουσικής και υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία της Χορωδίας Eu Choralis, κ. Άννα Γεράση, και τον διευθυντή της Χορωδίας, πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, εκπαιδευτικό στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και Δρ. Μουσικολογίας, κ. Αντώνη Κωνσταντινίδη, για την άοκνη, εθελοντική εργασία τους στα πλαίσια της Χορωδίας Eu Choralis. Τέλος, ευχαριστούμε τα ανθοπωλεία «Γιάννης» για τον όμορφο φυτικό διάκοσμο της σκηνής.

Εικαστικό δρώμενο από τις Ενοριακές Εικαστικές Ομάδες «Ζωγραφείον»
Το Σάββατο 25 Μαϊου, το πρωί, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, τα τμήματα ενηλίκων των Ενοριακών Εικαστικών Ομάδων «Ζωγραφείον», ζωγράφησαν, στο δάπεδο της αυλής, ένα θέμα από τις «Μπαλαρίνες», έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, Ντεγκά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και καταδεικνύει, αφενός, την πρόοδο των μελών των Ομάδων και αφετέρου τη σπουδαία δουλειά της δασκάλας των τμημάτων, ζωγράφου κ. Κυριακής Κασίδου. Έτσι, από το Σάββατο η αυλή του 1ου Δημοτικού κοσμείται από ένα όμορφο έργο τέχνης, προσφορά των Εικαστικών Ομάδων της Ενορίας μας στα παιδιά και τους δασκάλους του σχολείου. Σημειώνεται ότι στο δρώμενο συμμετείχαν και μέλη των παιδικών τμημάτων των Ομάδων, τα οποία, με τη φροντίδα της Μαρίας Κασίδου, ζωγράφισαν με κιμωλία σε άλλο σημείο της αυλής. Στο χώρο λειτουργούσε μπουφές με πρωινό, με τη φροντίδα της Κυριακής και της Μαρίας Κασίδου. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ειρήνη Ιωαννίδου, το Σύλλογο των Διδασκόντων και την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου για την άδεια χρήσης του χώρου. Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 10π.μ., στην αυλή του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, τα παιδικά τμήματα των Εικαστικών Ομάδων θα εικονογραφήσουν ένα παραμύθι το οποίο έγραψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πανηγύρι Παναγίας Πορταΐτισσας
Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο εόρτιος Εσπερινός της Παναγίας με την παρουσία κόσμου, των Αρχών του Δήμου μας και εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της επιβλητικής εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας σε κεντρικές οδούς του Ωραιοκάστρου. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν των περισσοτέρων από σαράντα εκπαιδευτικών που εργάστηκαν φέτος εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας μας, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες περισσοτέρων από ογδόντα παιδιών, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Κατά τη διάρκεια του δείπνου προσφέρθηκαν σε όλους τους εθελοντές από μία βεβαίωση της συμμετοχής τους και από μία εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας, ορατή ευλογία και ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους. Η λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή, 26 Μαΐου με τη θ. Λειτουργία και το απόγευμα με την τέλεση της Παράκλησης και των Χαιρετισμών στην Παναγία Πορταΐτισσα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση, τους:
Δήμο Ωραιοκάστρου, Ε.Π.Ω.Φ., κατάστημα «Μούσες», catering «Άλσος», αρτοζαχαροπλαστείο «Μελί Μελί», καθώς και όλα τα Blogs, λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έντυπα μέσα, που πρόβαλαν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις.    



     

Η «Γιορτή της Άνοιξης» στη Νέα Αγαθούπολη

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου η «Γιορτή της Άνοιξης» στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία. Οι μικροί επισκέπτες χάρηκαν το πρωινό της Κυριακής παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρατηρώντας τα πουλιά με κιάλια και τηλεσκόπια από το παρατηρητήριο, ενώ οι «μεγάλοι» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα πολλών χειροτεχνών  και βιοκαλλιεργητών του νομού Πιερίας (κρασιά, φυτά παραδοσιακών ποικιλιών, ενεργοί μικροοργανισμοί κρέμες, βότανα, γλυκά κλπ).
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την ηλιακή κουζίνα, καθώς όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά φαγητό που ετοιμάστηκε επί τόπου, αποκλειστικά με την ενέργεια του ήλιου, αλλά και για τα δύο εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν (παραγωγή οικολογικών απορρυπαντικών και η χρήση των βοτάνων για τη διατήρηση καλής υγείας).
Όσον αφορά τους φτερωτούς κατοίκους της περιοχής, είδαμε στον υγρότοπο πρασινοκέφαλες πάπιες, βαρβάρες, λευκοτσικνιάδες, χουλιαρομύτες, καλαμόκιρκοι, πορφυροτσικνιάδες, καθώς και ένα ζευγάρι κύκνων που, αν και μεταναστευτικά πουλιά, έχουν παραμείνει στη Νέα Αγαθούπολη και μάλιστα έκαναν προσπάθεια αναπαραγωγής.
Τέλος, οι εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή έκαναν απελευθέρωση ζώων που δέχτηκαν τις φροντίδες τους το προηγούμενο διάστημα. Απελευθερώθηκαν χελώνες, δεκαοχτούρες και ένας πελαργός που είχε πάθει ηλεκτροπληξία!
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και η οικολογική οργάνωση της Πιερίας Μητέρα Γη, με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και της οργάνωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Τα μαθήματα σκίτσου του Δ.Νικολαϊδη στην Τηλεόραση


Ηρακλής Αμμουδιάς – Δόξα Πενταλόφου 3-1

Δεν τα κατάφερε η ΔΟΞΑ Πενταλόφου στην Αμμουδιά Σερρών όπου εμφανώς επηρεασμένη από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε βάρος της, έχασε από τον τοπικό Ηρακλή με 3-1 και ισοβάθμησε  στην πρώτη θέση μαζί του, ενώ απομένει μία αγωνιστική με την Δόξα να αντιμετωπίζει την Ομόνοια στη Σίνδο και την Αμμουδιά τον Ακρίτα στο Κ.Νευροκόπι.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι όταν αρκετοί οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν στην αποστολή της ΔΟΞΑΣ πετώντας αυγά. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των φιλάθλων.

 Η Δόξα Πενταλόφου  προηγήθηκε  στο 12’ με τον Σαραμουρλή. Στο 34’ ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Δημητρανόπουλο, και  τρία λεπτά αργότερα η ΔΟΞΑ έχασε πέναλτι που εκτέλεσε ο Βακουφάρης. 

Στο 41’ ο Κολοκοτρώνης έκανε το 2-1 και στο  48’ ο Παναγιωτίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Στο 76’ απεβλήθη  ο Σιδηρόπουλος της Αμμουδιάς και στο 90+5’  ο τεχνικός της Δόξας Ηλίας Σαπάνης για διαμαρτυρία, ενώ στο ίδιο λεπτό ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη και στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της ΔΟΞΑΣ, ο οποίος καθόταν στον πάγκο.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ (Π.Δημητρίου): Πετρίδης, Σαχπατζίδης, Γιουρούκοφ, Χατζηγκάεφ, Σαλαμάνοφ (15’ Δημητρόφ), Σιδηρόπουλος, Δημητρανόπουλος Καρφαρίδας, Παναγιωτίδης, Κολοκοτρώνη (78’ Ντίνας), Κοτούλιας (59’ Ηλ. Γκάλιος)
ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ (Ηλίας Σαπάνης): Καστανίδης, Σεϊζης, Ψωμαδέλης, Γραικός, Ι. Σαπάνης, Σκέντο (72’ Μπούτσικας), Ιβάνοφ, Σαραμουρλής (70’ Πουμπουρίδης), Βακουφάρης, Αραμπατζούδης, Μ. Σαπάνης



Βαθμολογία
1. Δόξα Πενταλόφου            Νίκες 4, Ήττες 1, Ισοπ 0, Βαθμοί 12 
2. Ηρακλής Αμμουδιάς          Νίκες 4, Ήττες 1, Ισοπ 0, Βαθμοί 12
3. Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου   Νίκες 1, Ήττες 3, Ισοπ 1, Βαθμοί 4
4. Ομόνοια Σίνδου                 Νίκες 0, Ήττες 4, Ισοπ 1, Βαθμοί 1

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στις 25 Μαΐου 2014 οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Στη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην ώρα τους κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι ηγεσίες των δύο από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης. Μέγαρο Μαξίμου και Αγίου Κωνσταντίνου μετά από αμφιταλαντεύσεις που δημιουργήθηκαν, κυρίως, λόγω της επιμονής του τρίτου εταίρου Β. Βενιζέλου, οι αυτοδιοικητικές εκλογές να μετατεθούν 1,5 χρόνο μετά,  πείσθηκαν ότι η παράταση της θητείας των αιρετών θα είχε τελικώς περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα, και  αποφάσισαν να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου 2014 ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης σχεδόν το προανήγγειλε την περασμένη Τετάρτη από τα Γιάννενα.
Τρεις ήταν οι βασικοί λόγοι που τα δύο κόμματα οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση:
1) Η απόφαση για παράταση των εκλογών θα δημιουργούσε κλίμα ηττοπάθειας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να «σηκώσει» το θέμα, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι φοβούνται μία εκλογική αναμέτρηση.
2) Μπορεί να ικανοποιούσε ένα τμήμα των δημάρχων κυρίως της ΝΔ που επιθυμούν την παράταση της θητείας αλλά θα δημιουργούσε έντονη δυσαρέσκεια σε αυτοδιοικητικά στελέχη ΝΔ και ΔΗΜΑΡ που βρίσκονται στην αντιπολίτευση δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν κάτι τέτοιο.
3) Οι δύο κυβενητικοί εταίρι ευελπιστούν ότι με την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών η δυσαρέσκεια των πολιτών θα εκφραστεί κυρίως στην κάλπη για την ευρωβουλή με αποτέλεσμα να την «γλιτώσουν» οι υποψήφιοι των κυβερνητικών κομμάτων που, όπως έχει γράψει ηaftodioikisi.gr, θα επιδιωχθεί να είναι κοινοί σε ορισμένες, τουλάχιστον, περιφέρειες και μεγάλους δήμους.
Οι δύο προτάσεις που απορρίφθηκαν
Μετά από αυτή την (κοινή) απόφαση ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, εκμηδενίζονται το περιθώρια πιέσεων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του Β. Βενιζέλου, που θα πρέπει να αρκεσθεί (αν τελικώς του δοθεί και αυτό) στο υπουργείο Εσωτερικών (μέσω Πάρι Κουκουλόπουλου), προκειμένου να επιχειρήσει να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες τάσεις προς ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα είχαν κατατεθεί ανεπισήμως δύο προτάσεις για την παράταση της θητείας των αιρετών:
-          Η πρώτη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο για διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ενάμιση χρόνο μετά, δηλαδή, τον Νοέμβριο του 2015 και
-          Η δεύτερη από τη ΔΗΜΑΡ που έκανε λόγο για παράταση ενός εξαμήνου, δηλαδή, για διεξαγωγή των εκλογών το Νοέμβριο του 2014.
Το Μαξίμου θέλει και δύο ψηφοδέλτια αλλά…
Επιπλέον, εκτός από την απόφαση για διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 25 Μαΐου 2014, από το Μέγαρο Μαξίμου διακινούνται σενάρια με βάση την προ τετραμήνου πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη για δύο ψηφοδέλτια στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές:
-Ένα για το δήμαρχο και και τον περιφερειάρχη που θα είναι ξεχωριστό για κάθε πρόσωπο
-Ένα ενιαίο για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους
Με τον τρόπο αυτό ορισμένοι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι θα προχωρήσουν πιο εύκολα οι συνεργασίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και έτσι,  θα σταματήσουν, κυρίως, τη Χρυσή Αυγή και, δευτερευόντως, το ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, ένα τέτοιο εγχείρημα, σύμφωνα με την άποψη έμπειρων αυτοδιοικητικών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία δήμους και περιφέρειες και ως εκ τούτου κρίνεται επικίνδυνο.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Η εκδήλωση μνήμης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού Θεσσαλονίκης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού



Με μια σεμνή τελετή που έγινε στο Πνευματικό Κέντρου του χωριού, τίμηση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού Θεσσαλονίκης την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους.
 Ο κ.Φλωρίδης Γ.
Στην εκδήλωση που προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Φλωρίδης Γ. μίλησε αναφερόμενος στο ιστορικό της γενοκτονίας των ποντίων το 1919 από του Τούρκους το μέλος του συλλόγου κ. Παπαδόπουλος Γ.
Ο κ. Παπαδόπουλος Γ.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που για πρώτη φορά γίνεται στο Πετρωτό ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Λαζαρίδης Γιώργος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Ωραιοκάστρου "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" κ.Γαβότσης Αστέριος και αρκετοί κάτοικοι του χωριού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν βίντεο με περιεχόμενο σχετικό με την γενοκτονία των ποντίων.

 Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας του κ.Παπαδόπουλου Γ. καθώς και αυτό με την γενοκτονία:


Σήμερα η εκδήλωση της ΕΠΩΦ με αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 57013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. & ΦΑΧ 2310 694652                                                    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 20 ΜΑΪΟΥ 2013

                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Μουσικής " Βασίλης Τσιτσάνης" παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα -οδοιπορικό στη δισκογραφική καρριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη η οποία ξεκίνησε το 1936 και σταμάτησε απρόοπτα το 1984, μαζί με τη ζωή του λαϊκού συνθέτη. Τραγούδια που σημάδεψαν και καθόρισαν την πορεία του ελληνικού αστικού λαϊκού τραγουδιού. Τραγούδια - ύμνοι του έρωτα, του πόνου, της ξενιτηάς αλλά και της ελπίδας και της ευτυχίας.
     Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ στο αμφιθέατρο των σχολών ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
     Συντελεστές του αφιερώματος είναι:
Φωτεινή Βελεσιώτου       - τραγούδι
Τριαντάφυλλος Χαλκιάς  - μπουζούκι τρίχορδο
Δημήτρης Σφίγγος         - κιθάρα, τραγούδι
Δημήτρης Τσιόλχας       - ακορντεόν
Μίλτος Τσαλιγόπουλος  - κοντραμπάσο
Νίκος Ορδουλίδης         - πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις.
     Σας περιμένουμε όλους μαζί για να συνταξιδέψουμε στους ρυθμούς του μεγάλου μας λαϊκού βάρδου.