Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΒΟΛΛΕΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ.

Διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή των Βαΐων 28/4/2013 το 5ο ετήσιο Περιφερικό Τουρνουά ΜΙΝΙ ΒΟΛΛΕΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ  που διοργάνωσε ο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
   Το Τουρνουά ξεκίνησε με ρεκόρ συμμετοχής ομάδων (28), εκ των οποίων 16 Γ΄ επιπέδου ( γεννηθέντων το 2000—2002) και 12 Β΄ επιπέδου (γεννηθέντων το 2003+2004), και 135 αθλητριών από τους συλλόγους του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ, ΑΣΚ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΔΑΣΩ Ωραιοκάστρου και ΚΕΡΑΥΝΟΥ Ωραιοκάστρου.
   Τα 4 γήπεδα Μίνι Βόλεϊ που στήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μυγδονίας στο Δρυμό, συντόμευσαν τον χρόνο διεξαγωγής των 50 περίπου αγώνων του Τουρνουά.
   Το Τουρνουά έμοιαζε με παιδική εορτή αφού το γήπεδο έσφυζε από ζωντάνια, παιδικά χαμόγελα και επιφωνήματα.
  
Με την λήξη των αγώνων όλες οι αθλήτριες παρέλαβαν Δίπλωμα Συμμετοχής στο Τουρνουά και ο πρόεδρος του οικοδεσπότη Μυγδονιακού κ. Χρυσάφης Χαράλαμπος απέδωσε κύπελλα συμμετοχής στους φιλοξενούμενους συλλόγους.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ ευχαριστεί τους φιλάθλους του βόλεϊ, τους γονείς, τους φίλους και συμμαθητές των μικρών αθλητριών όλων των ομάδων που γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου και χειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των κοριτσιών. Ιδιαιτέρως όμως θέλει να ευχαριστήσει τις 9 ομάδες και τις 45 αθλήτριες του Μυγδονιακού στις ηλικίες γεννηθέντων από το 2000—2004, για την συμμετοχή τους και την άριστη απόδοση τους στους αγώνες του Τουρνουά. Επίσης ευχόμαστε σ’ όλες τις αθλήτριες μας στους γονείς τους και σ΄ όλο τον κόσμο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία και χαρά.   




Κύπελο προς τον ΔΑΣΩ
Κύπελο προς ΛΑΓΚΑΔΑ

Κύπελο προς τον ΚΕΡΑΥΝΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ανθοέκθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 9 το πρωί σήμερα μέχρι τις οκτώ το βράδυ η πρώτη Ανθοέκθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου στην πλατεία του χωριού, για την διοργάνωση της οποίας βοήθησαν πάρα πολλά μέλη του συλλόγου. Η έκθεση την οποία επισκέφθηκε αρκετός κόσμος μεταξύ των οποίων και ο γιατρός-γυναικολόγος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Ωραιοκάστρου "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" κ. Αστέριος Γαβότσης, έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους του Πενταλόφου και όχι μόνο, να προμηθευτούν τα άνθη και τα φυτά που αρεσκείας τους, δεδομένου ότι αυτή ήταν αρκετά πλούσια.
Σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου , ο στόχος είναι η έκθεση αυτή να καθιερωθεί, να γίνεται κάθε χρόνο αφού ο κόσμος την αγκάλιασε  και να δώσει την δυνατότητα  σε πολύ περισσότερους επισκέπτες  της περιοχής να ανανεώνουν αυτή την εποχή τον ανθοστολισμό της αυλής και των μπαλκονιών  τους!











Μεγάλη νίκη για την αήττητη ομάδα μίνι του Κεραυνού Ωραιοκάστρου


Μία ακόμη νίκη πέτυχε η ομάδα μίνι αγοριών του Κεραυνού Ωραιοκάστρου, απέναντι στην ομάδα του Μακεδονικού.  Διατήρησε το αήττητο και τις εντυπώσεις μέχρι αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση, αφού στην κανονική διάρκεια, 5" πριν τη λήξη,  ο Ζήσης Ιατρίδης του Κεραυνού πέτυχε τρίποντο και ισοφάρισε.

Κεραυνός Ωραιοκάστρου - Μακεδονικός: 39-37 (καν.διαρκεια 34-34)

Διαιτητές:Καλφόπουλος.
Δεκάλεπτα:8-7,11-9,6-10,9-8 παράταση: 5-3.

Κεραυνός Ωραιοκάστρου:(Παντελίδης):Βερβίτης,Πατσιαβούρας 8,Πατρώνας 4,Χονδρογιώργης 4,Ιατρίδης Ζ.16 (1),Ιατρίδης Κ. 5(1) ,Δαηλίδης 2,Παναγιωτίδης,Αλεξίδης,Στουγιάννης. 

Μακεδονικός (Ξανθόπουλος):Μουσαηλίδης 2,Σιαπικούδης,Μηναίδης 6,Σιβής 6,Γεωργούδης,Ματέο,Παπαδόπουλος 2,Τσομίδης 5(1),Αστερίου 12,Αποστολίδης 4,Κελεσενλής.

Επι πέντε ώρες χωρίς νερό αρκετές περιοχές στο Ωραιόκαστρο

Διακοπή νερού σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές του Ωραιοκάστρου χθες το Σάββατο για πάνω από πέντε ώρες προκαλώντας την δυσφορία στους κατοίκους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για αίτια της διακοπής.

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ






Μέσα στη γενικότερη προετοιμασία για τον εορτασμό του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου μας, δύο φορείς της τοπικής μας κοινωνίας δραστηριοποιήθηκαν με ευαισθησία προς τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας, επιλέγοντας την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου να διαχειριστεί τα αποτελέσματα των δράσεών τους.
Έτσι, λοιπόν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ακαδημία Πολιτών Ωραιοκάστρου στο πρόσωπο του προέδρου Δρ. Ευστρατίου Παπάνη αλλά και της υπευθύνου, για το Ωραιόκαστρο, κ. Νατάσας Πολυχρονιάδου για την ιδέα και οργάνωση του πασχαλινού παζαριού της Ακαδημίας, κατά την περασμένη εβδομάδα, όπου, εκτός των άλλων, διατέθηκαν πασχαλινές λαμπάδες της Ενορίας μας, φιλοτεχνημένες από τις Ενοριακές Εικαστικές Ομάδες. Τα έσοδα του παζαριού θα ενισχύσουν το πολυσχιδές κοινωνικό έργο της Ενορίας μας (Τράπεζα Τροφίμων, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.α.).
Θερμές, όμως, ευχαριστίες πρέπουν και στον καθ’ όλα δραστήριο σύλλογο του Δήμου μας, στην Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων καθώς και στον πρόεδρο, κ. Ηρακλή Τσακαλίδη, και το Δ.Σ. αυτής. Με πρωτοβουλία της Ένωσης και την πρόθυμη ανταπόκριση των μελών και φίλων, συλλέχθηκε ικανός αριθμός τροφίμων, τα οποία θα παραδοθούν στην Τράπεζα Τροφίμων της Ενορίας μας, οι οποία προσπαθεί να θεραπεύσει τις ανάγκες περίπου διακοσίων (200) συνανθρώπων μας. Με την κίνηση αυτή η Ε.Π.Ω.Φ. ενισχύει σημαντικά τα πασχαλινά δέματα που θα δοθούν από την Τράπεζα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ευχαριστούμε θερμά και τους δύο φορείς, έχοντας την ελπίδα ότι θα βρούν μιμητές στο καλό τους έργο.
Καλό Πάσχα.

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΣΧΑ 2013


Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΣΧΑ 2013

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

v  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ (28/4)
Όρθρος – Θ. Λειτουργία (διανομή κλάδων δάφνης)…………..7:30-10:20π.μ.
Ακολουθία του Νυμφίου……………………………………………........7μ.μ.
v    Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ (29/4): Ιωσήφ του Παγκάλου
Θ’ Ώρα–Εσπερινός μετά Προηγιασμένης (θ. Κοινωνία)………….......8-9:30π.μ.
Ακολουθία του Νυμφίου………………………………………..7μ.μ.
v  Μ. ΤΡΙΤΗ (30/4): Των Δέκα Παρθένων
Θ’ Ώρα – Εσπερινός μετά Προηγιασμένης (θ. Κοινωνία)………….....8-9:30π.μ.
Ακολουθία του Νυμφίου (τροπάριο της Κασσιανής)………..7μ.μ.
v  Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ (1/5): Της αλειψάσης τον Κύριον
Θ’ Ώρα – Εσπερινός μετά Προηγιασμένης (θ. Κοινωνία)………….....8-9:30π.μ.
Ακολουθία του Νιπτήρος – Ακολουθία του ι. Ευχελαίου…..6μ.μ.
v  Μ. ΠΕΜΠΤΗ (2/5): Του Μυστικού Δείπνου
Εσπερινός μετά Θ. Λειτουργίας του Μεγ. Βασιλείου (θ. Κοινωνία)…….7-9π.μ.
Ακολουθία των Αχράντων Παθών (12 Ευαγγέλια)………….7μ.μ.
v  Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/5): Των Φρικτών Παθών
Μεγάλες & Βασιλικές Ώρες–Εσπερινός Αποκαθήλωσης.8-11π.μ.
Ακολουθία του Επιταφίου……………………………………..7μ.μ.
Έξοδος Επιταφίου……………………………………………….9μ.μ.
v  Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ (4/5): Η εις Άδου Κάθοδος
Εσπερινός μετά Θ. Λειτουργίας Μεγ. Βασιλείου (θ. Κοινωνία)..…..7:30-10π.μ.
Τελετή του Αγίου Φωτός……………………………………..11μ.μ.
v  ΤΟ ΆΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ (Κυριακή 5/5)
ΑΝΑΣΤΑΣΗ (στο προαύλιο του Ναού)……………12η νυχτερινή
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΌΡΘΡΟΣ & Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ…12:15-2π.μ.
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ…………………................11π.μ.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

v  ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΑΚ. (6/5): Αγ. Γεωργίου Τροπαιοφόρου
Όρθρος-Θ. Λειτουργία………………………………..7:30-10π.μ.
v  ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΚ. (7/5): Αγ. Ραφαήλ,Νικολάου & Ειρήνης
Όρθρος – Θ λειτουργία……………………………….7:30-9:30π.μ.
v  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΚ.(10/5): Της Ζωοδόχου Πηγής
Όρθρος – Θ. Λειτουργία……………………………...7:30-9:30π.μ.
v  ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ (11/5)
Όρθρος – Θ. Λειτουργία……………………………...7:30-9:15π.μ.
v  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ (12/5): Του Θωμά
Όρθρος – Θ. Λειτουργία………………….…………7:30-10:20π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1)     Παρακαλείσθε να φέρετε εγκαίρως τα ονόματα ζώντων για το ι. ΕΥΧΕΛΑΙΟ που θα τελεσθεί τη Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ μετά την ακολουθία του Νιπτήρος (6μ.μ.).
2)     Όσοι ευλαβείς χριστιανοί θέλετε να συμμετάσχετε στο ΣΤΟΛΙΣΜΟ του νέου μας ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ παρακαλούμε να έρχεστε σε συνεννόηση με τους ιερείς ή να ρίπτετε την προσφορά σας στο ειδικό κυτίο στην είσοδο του Ναού.
3)     Τη Μ. Παρασκευή θα βρίσκονται ιερείς στα Κοιμητήρια τις ώρες 12-2μ.μ..
4)     Ο Επιτάφιος θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ-Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Εκκλησία). Παρακαλούνται όσοι διαμένουν στους ανωτέρω δρόμους να φροντίσουν για τη φωταγώγηση των οικιών των και την καύση θυμιάματος και κηρίου.
5)     Και φέτος η θ. Λειτουργία του Μ. Σαββάτου το πρωί θα τελεσθεί ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Ι. ΒΗΜΑ. Είναι μία όμορφη παράδοση και ευκαιρία για όλους να βιώσουν κάτι διαφορετικό.
7)     Την Κυριακή του Πάσχα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης καθώς και η λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως πέριξ του Ναού στις 11 το πρωί.
8)     Από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυριακή του Θωμά ΔΕΝ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ τρισάγια και μνημόσυνα και ΔΕΝ θα βρίσκονται οι ιερείς στα Κοιμητήρια ΕΚΤΟΣ από τη Μ. Παρασκευή (12-2μ.μ.).
9)     Προμηθευτείτε τις ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΑΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ από την ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, τις οποίες ζωγράφισαν με μεράκι τα μέλη των εικαστικών ομάδων της Ενορίας μας. Διατίθενται σε όμορφα σχέδια στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ. Τα έσοδα θα ενισχύσουν το κοινωνικό έργο της Ενορίας μας (Κοινωνικό Φροντιστήριο, Τράπεζα Τροφίμων κ.λπ.) 
10)           Παρακαλούνται οι ευλαβείς νοικοκυρές του Ωραιοκάστρου να προσφέρουν ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ με σκοπό να τα ευλογήσουμε και να τα προσφέρουμε σε όλους το βράδυ της Ανάστασης. Τα αυγά θα γίνονται δεκτά από τη Μ. ΠΕΜΠΤΗ έως και το Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ νωρίς το πρωί. Όσες κυρίες θέλουν να βοηθήσουν στη συσκευασία των αυγών να έρθουν στο Ναό το Μ. Σάββατο το πρωί μετά τη Θ. Λειτουργία.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Όσες γυναίκες θελήσουν να βοηθήσουν στο στολισμό του Επιταφίου να γνωρίζουν ότι:
I.    Η ενδυμασία θα είναι ΣΕΜΝΗ (ΟΧΙ παντελόνια-μίνι-ντεκολτέ-αμάνικα).
II.    ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι φωνές και οι αυθαίρετες πρωτοβουλίες σχετικά με το στολισμό.
III.    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ του στολισμού είναι οι ΙΕΡΕΙΣ με  κυρίες από το συμβούλιο του Φιλοπτώχου. Οι υπόλοιπες με ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ θα διακονήσουν, κατά τις υποδείξεις των Πατέρων, στον Επιτάφιο.
Τα ανωτέρω τονίζονται ιδιαίτερα διότι είναι προτιμότερο να μη συμμετάσχουμε στο στολισμό παρά να χάσουμε τη ψυχή μας και το νόημα της ημέρας! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ
25 & 26 ΜΑΪΟΥ 2013

Ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων για την συγκέντρωση τροφίμων



ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 57013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. & FAX 2310 694652                                                                            ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων χάρη στην ενεργοποίηση των μελών αλλά και των φίλων της συγκέντρωσε τρόφιμα εν όψει των εορτών του Πάσχα προκειμένου να ενισχύσει άπορες οικογένειες της πόλης μας. Έτσι λοιπόν τη Μ. Δευτέρα θα παραδώσουμε στην ενορία του Ι.Ν Κοίμησης της Θεοτόκου τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα τα οποία απευθύνονται σε 41 άπορες οικογένειες.
     Ξέρουμε ότι δεν δίνουμε λύση στο πρόβλημα της πτώχειας και της οικονομικής αδυναμίας των συνανθρώπων μας. Τους στέλνουμε όμως με την πράξη μας αυτή το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα τους. Παράλληλα στέλνουμε ένα μήνυμα αλτρουισμού και συμπαράστασης σ όλη την τοπική κοινωνία, ευελπιστώντας να διεγείρουμε τα αντανακλαστικά της.
     Ευχαριστούμε απ τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσους βοήθησαν να υλοποιήσουμε τη σκέψη μας και το ενδιαφέρον μας για το συνάνθρωπό μας.
                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                               ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥΡΤΖΙΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»: Πασχαλινές εκδηλώσεις





ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΠΟΝΤΟΣ»
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
Τ.Κ. 54500, ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κιν.: 6977.797.804
Fax. 2310 786.671
Τηλ. 2310 786.670
Site: www.msm-pontos.sillogoi.com
E-mail. smesaiouopontos@gmail.com,
msm.pontos@sillogoi.com

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης που οργανώνει τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, (6 Μαίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και λίγο πριν την εκδήλωση. 
Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:
1. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει 20 αυγά κότας.
2. Τα αυγά θα είναι άβαφα και μπορούν να είναι βρασμένα ή άβραστα.
3. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της επιτροπής του διαγωνισμού.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά με μόνη διαφορά ότι θα έχουν 5 αυγά κότας με τους παραπάνω όρους.
Για πρώτη φορά φέτος στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και άτομα που δεν είναι από το Μεσαίο.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος 
Αμανατίδης Θεόδωρος 


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δηλώσεις Δημάρχου ΔΕΛΤΑ Γ. Γλώσση για την Δ.Ε.Θ.

Με αφορμή την απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης με την οποία τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της ανάπλασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Θ., ο Δήμαρχος Δέλτα Κος Γλώσσης Γεώργιος δήλωσε τα εξής :
Η ανακίνηση και πάλι του θέματος της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, αποτελεί μία ακόμη παλινωδία στις μέχρι σήμερα αποφάσεις και δεσμευτικές δηλώσεις 4 Πρωθυπουργών, 8 Κυβερνήσεων, πλήθους υπουργών, βουλευτών και φορέων για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο. Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στην Σίνδο έχει συνδεθεί άμεσα με την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας διαβούλευσης, που κατέληξε σε απόφαση το Σεπτέμβριο 2009 και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (Δήμος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ) και όλοι οφείλουν να το σεβασθούν. Όσοι δεν κατανοούν ότι η Σινδος και ο Δήμος Δέλτα είναι ο μελλοντικός χώρος φιλοξενίας και ανάπτυξης του εθνικού εκθεσιακού φορέα, είναι βέβαιον ότι δεν σέβονται όσους συμμετείχαν στις δημοκρατικές και πολυκομματικές διαδικασίες. Η χωροθέτηση της ΔΕΘ δυτικά είναι κλειδί στο πλέγμα ποικίλων επεμβάσεων που θα γίνουν, ώστε η δυτική Θεσσαλονίκη να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά και να μεταβληθούν οι όροι της ανάπτυξης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Στη θέση αυτή διασφαλίζονται και ειδικά κριτήρια, όπως η άμεση διαθεσιμότητα και έναρξη κατασκευής έργων, οι εξαιρετικές συνδέσεις και συνθήκες πρόσβασης στο σύνολο των πυλών και των περιοχών προέλευσης εκτός Θεσσαλονίκης, εξαιρετικές περιβαλλοντικές συνθήκες και ιδιαίτερη ελκυστικότητα του τοπίου για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, Επίσης, έλκει το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος προς τα δυτικά, μεταφέροντας εκτός πολεοδομημένου χώρου εκθεσιακές λειτουργίες και όντας σε στρατηγικό σημείο της επαφής με την Εγνατία οδό, την ΠΑΘΕ, το λιμάνι και το σιδηρόδρομο, δίνει σοβαρούς πρόσθετους παράγοντες έλξης και συμβάλλει στην αναβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στη φθαρμένη επαγγελματική ζώνη στον άξονα προς το κέντρο. Αν και η απόφαση έχει ληφθεí πριν από την υπογραφή του μνημονίου, με την δημοσιονομική κατάσταση που επικρατεί και τις εξαγγελίες για την περιφερειακή ανάπτυξη, θα ήταν ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της, γιατί σήμερα παρά ποτέ, ο εθνικός μας εκθεσιακός φορέας, χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό ξεκίνημα. Η μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ. στην Σίνδο σηματοδοτεί μια νέα εποχή, αποτελώντας σταθμό στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την προσφορά νέων επενδυτικών ευκαιριών και την εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Κατανοούμε τις προθέσεις της Διοίκησης της ΔΕΘ και την αγωνία της για την ανάπτυξη της έκθεσης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Η λύση όμως της ανάπλασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου με ένα λίφτινγκ που θα στοιχίσει 125.000.000 ευρώ και την χρονική μετάθεση της μετεγκατάστασης σε περίοδο με ευνοϊκότερες δημοσιονομικές συνθήκες , μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Ο Δήμος Δέλτα δεν εφησυχάζει από το γεγονός ότι στην απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης περιελήφθη η φράση « Παράλληλα, δεν εγκαταλείπουμε το στόχο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο. Θα επιστρέψουμε σε αυτόν όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συγκυρίες και οι επενδυτικές προοπτικές». Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και θα κινητοποιήσουμε και όλες εκείνες τις δυνάμεις, που μπορούν να συμβάλλουν στην επίσπευση των διαδικασιών της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη και αν επιχειρηθεί θα συναντήσει τη συνολική αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και τον θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ο χορός του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ωραιοκάστρου σήμερα στο ROSE GARDEN

Ο Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Ωραιοκάστρου διοργανώνει τον ετήσιο χορό του την  Παρασκευή 26 Απριλίου , στην αίθουσα εκδηλώσεων Rose Garden. Προσκαλούμε όλη την οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ.  σε μια βραδιά άκρως τρελή και φυσικά ασπρόμαυρη . Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. .

Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


2η Συνάντηση Εφηβικών Παραδοσιακών Χορευτικών στον Δρυμό.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τη Συνάντηση Εφηβικών Παραδοσιακών Χορευτικών στον Δρυμό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29 Απριλίου). Φέτος, θεματικό κέντρο της συνάντησης έχει οριστεί ο εορτασμός του Λαζάρου με τα λαζαρίτικα - βαΐτικα τραγούδια και έθιμα. Καλεσμένοι στη φετινή εκδήλωση είναι οι εξής σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος Σερρών «Το Άγιο Πνεύμα», Πολιτιστικός Σύλλογος Προφήτη (Λαγκαδά), Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κριθιάς, Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «ΚΥΚΛΟΣ».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Δρυμού «Παναγιώτης Νέτσικας» το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις 18:00 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ                                         ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣΗΣ

1η Ανθοέκθεση στο Πεντάλοφο απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σας προσκαλεί στην 1η Ανθοέκθεση που διοργανώνει την Κυριακή 28 Απριλίου 2013. Σας περιμένουμε όλους από τις 9π.μ. εως και τις 8μ.μ. ώστε να φέρουμε όλοι μαζί την άνοιξη στις αυλές και στα μπαλκόνια μας.....!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ 14-4-2013: ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ/ΕΣ ΕΦΟΡΟΙ


Με πολλά μέλη παλιά και νέα, πραγματοποιήθηκε η Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ, στις 14-4-2013, η οποία απάλλαξε το πρώην ΔΣ και εξέλεξε ΝΕΟ Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκλήθηκε σε σώμα και απαρτίζεται από τις/τους:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιχάλης Ρουμελιώτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γρηγόρης Εδιρνέλης
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αθανασία Τιβικέλη
ΤΑΜΙΑΣ: Κωνσταντίνα Δροσοπούλου
ΜΕΛΟΣ: Ανέστης Μπαταράκας
               ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Ελένη Γεωργιάδου
        Ευαγγελία Χαραλαμπίδου
                                                   
          ΈΦΟΡΟΙ των τμημάτων, ανέλαβαν:
Τμήματα ΓΥΝΑΙΚΩΝ και  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:  Ελένη Γεωργιάδου
Τμήμα ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ευαγγελία Χαραλαμπίδου
      Ελευθερία Σιωνίδου
                Φανή Κουνατίδου

Τμήμα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ :      Δέσποινα Γκάλη
                                                                       
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ και ΑΓΟΡΙΩΝ: Αθανασία Τιβικέλη
                                                                       Μαρία Παναγιωτοπούλου
Το Δ.Σ. συνεδρίασε για να θέσει τους περαιτέρω στόχους για την επιτυχή πορεία της ομάδας.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι συνεδριάσεις του Δ. Σ. είναι ανοιχτές στους εφόρους, τους γονείς, τους αθλητές και τις αθλήτριες, όπως επίσης και στους προπονητές του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΕ!!!

Εκδηλώσεις 1ου Δημ. Σχολείου Παλαιοκάστρου με πρόγραμμα comenius


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/ Comenius , καλωσορίσαμε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ισπανία , την Πολωνία,   τη Σλοβακία και την Τουρκία. Στόχος του προγράμματος είναι μέσω της συνεργασίας μαθητών από διαφορετικές χώρες, να παρουσιασθούν τοπικές κι εθνικές συνήθειες, διαφορετικές κουλτούρες και «θησαυροί» του κάθε Λαού.

Από 19-24 Απριλίου φιλοξενούμε 19 εκπαιδευτικούς και 21 μαθητές( φιλοξενούνται από οικογένειες μαθητών του σχολείου μας )  από τις παραπάνω χώρες στην πόλη μας. Μέσα από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις των μαθητών, τους γνωρίσαμε τους παραδοσιακούς χορούς και τον πολιτισμό μας κι αναπαραστήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τους ξεναγήσαμε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Με την αμέριστη βοήθεια του συλλόγου γονέων μας,  δοκίμασαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Έπονται τον επόμενο χρόνο συναντήσεις στις υπόλοιπες τρεις συνεργαζόμενες χώρες. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανταλλαγές επισκέψεων εκπαιδευτικών και μαθητών, παρουσίαση εργασιών και δραστηριοτήτων. Οι μαθητές ζουν στο πραγματικό περιβάλλον των άλλων παιδιών , γνωρίζονται μεταξύ τους, ανταλλάσουν απόψεις και συνειδητοποιούν ότι οι διαφορές τους είναι πολύ λιγότερες από τις ομοιότητες τους, ενώ τα ενδιαφέροντά τους κοινά. Έτσι αναπτύσσεται συμπάθεια κι αλληλοσεβασμός.

Επιπλέον, δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με τους ευρωπαίους συναδέλφους. Η προσέγγιση, η γνωριμία, η συνειδητοποίηση ότι μπορούμε να μοιραστούμε τις πολιτιστικές μας κληρονομιές μάς βοηθούν  να αποβάλουμε ρατσιστικές προκαταλήψεις, φόβο για το διαφορετικό, να επικοινωνήσουμε και να αποκτήσουμε ενδιαφέρουσες εμπειρίες .

Σύλλογος  Διδασκόντων
1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συνεχίζεται η ανθοέκθεση παράλληλα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων του 5ου δημοτικού και 5ου γυμνασίου στο Μελισσοχώρι.

Συνεχίζεται η ανθοέκθεση παράλληλα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων του 5ου δημοτικού και 5ου γυμνασίου στο Μελισσοχώρι.


 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν  την Κυριακή 21/4.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4.
10.30-11.00 Χαντ μπολ κοριτσιών.
11.30-12.30 χαντ μπολ αγοριών.
12.30-13.30 Ποδόσφαιρο αγοριών βόλεϊ κοριτσιών
13.30-16.30 Διάλειμμα με τσιπουράκι και σαρακοστιανά.
16.30-17.30 Σκίτσο με τον Δ. Νικολαΐδη
17.30-18.30 Taekwodo από Α.Σ Μύγδονες.
18.30-19.30 Χορευτικά:
-Μορφωτική και πολιτιστική κίνηση νέων Μελισσοχωρίου
-Ποντιακός σύλλογος «Διγενής Μελισσοχωρίου».
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 22-24/4
«Εμείς τα παιδιά ζωγραφίζουμε την Άνοιξη».
ΠΕΜΠΤΗ 25/4 17.30 Διαδραστική Ομάδα Ηθοποιών ΑΠΘ «Μικρός Βορράς».
19.00 Κλήρωση της λαχειοφόρου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/4
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις.
Ώρες λειτουργίας Ανθοέκθεση –Bazzar 10π.μ.- 7 μ.μ.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ στις 14-4-201, στη μνήμη του Βασίλη Τουρλιανίδη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ στις 14-4-2013 στο κλειστό γήπεδο του Δρυμού «Παναγιώτης Νέτσικας». Το τουρνουά έγινε προς τιμή της μνήμης του Βασίλη Τουρλιανίδη, ιδρυτικό μέλος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.
Στο τουρνουά συμμετείχαν εκτός των κοριτσιών και των αγοριών του γηπεδούχου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ Μυγδονίας, ο ΑΣΚ Λαγκαδά και η ΑΚ ΑΤΛΕΤΙΚΟ, τους οποίους και ευχαριστεί ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.
Το γήπεδο γέμισε με παιδιά που χάρηκαν το volley και οι κερκίδες με γονείς που καμάρωσαν το παιχνίδι των παιδιών τους!!!


Με επιτυχία διεξήχθη ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" .Εθελοντική συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Πενταλόφου


Η φετινή συμμετοχή στους αγώνες ήταν πρωτοφανής, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» 
Περισσότεροι από 12.000 δρομείς έτρεξαν στην διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη, καθώς και τις κούρσες των 10χλμ και 5χλμ.
Νικητής του Μαραθωνίου ήταν ο Τέκλου Γκέτο Μεταφερία από την Αιθιοπία. που κάλυψε την απόσταση σε 2:19.29.
Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Ντέμπας Αμπάτε Τεφέρα με 2:20:19 και τρίτος ο πρωταθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης Αντώνης Παπαδημητρίου, ο οποίος τερμάτισε σε 2:27:09.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Ελληνίδα Μάγδα Γαζέα, η οποία κυριάρχησε με χρόνο 2:41:25.
Την ακολούθησαν η Ρουμάνα Μαρία-Μαγκνταλένα Λούκα με 2:48:45 και η Ελληνοϊταλίδα Έλενα Κονστάντος με 2:56:31.
Στις άλλες δύο κούρσες:
Στην κούρσα των 10χλμ, ο Μιχάλης Παρμάκης πήρε την πρώτη θέση με 31:24, με δεύτερο τον Γιώργο Καραβιδά (31:42) και τρίτο τον Βασίλη Πουλιόπουλο (31:45).
Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Σοφία Ρήγα με 37:19, δεύτερη η Ευφροσύνη Πατούρα με 43:56 και τρίτη η Λαμπρινή Λιούτα με 44:15.
Στην αντίστοιχη κούρσα των 5χλμ πρώτευσε ο Παύλος Αποστολίδης με 15:19 ακολουθούμενος από τον Λάμπρο Ταράτσα (15:26) και τον Κωνσταντίνο Νύκτα (16:54).
Στις γυναίκες τη νίκη πήρε η Γεωργία Σταμούλη με 18:01, με δεύτερη τη Δανάη Πασπάτη (18:32) και τρίτη την Βασιλική Μπουρτζάκη (19:15).

Εθελοντική συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Πενταλόφου 
Στο φετινό Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου βοηθώντας με τα μέλη του στη οργάνωση της εκδήλωσης.






Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΒΟΛΛΕΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ


ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ Α.Ε.Σ.
                                        www.mygdoniakos.gr

    Διεξάγεται την Κυριακή των Βαΐων  28/4/2013 το ετήσιο Τουρνουά ΜΙΝΙ ΒΟΛΛΕΥ κοριτσιών που διοργανώνει ο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ υπό την αιγίδα της ΕΠΕΣΘ.
   Συμμετέχουν κορίτσια που γεννηθήκαν από το 2000 και μικρότερα. Σκοπός αυτών των Τουρνουά Μίνι βόλεϊ είναι η ένταξη των παιδιών αυτών των ηλικιών σε αγωνιστική δράση και η χαρά της συμμετοχής σε αγώνα όλων των παιδιών.
   Στο Τουρνουά μας θα συμμετέχουν και οι σύλλογοι : ΑΣΚ Λαγκαδά, ΔΑΣΩ Ωραικάστρου, Κεραυνός Ωραικάστρου.
   Καλούμε λοιπόν όσους αγαπούν το Βόλεϊ, τους γονείς και φίλους όλων των αθλητριών του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ και ιδιαίτερα της Ακαδημίας μας, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να χαρούν μαζί μας την έναρξη της αγωνιστικής δράσης των παιδιών τους.
   Το Τουρνουά θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Μυγδονίας ΄΄Παναγιώτης Νέτσικας΄΄ στο Δρυμό. Ώρα έναρξης 11.00 π.μ έως περίπου τις 3.00 μ.μ.
                                                                                    Εκ του Δ.Σ.