Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα στον Μιχάλη Λιάπη - Παραδέχθηκε το λάθος του αλλά με την αστεία δικαιολογία : 'Ήθελα να φορτίσω την μπαταρία"

Αναδημοσίευση απο newsit

Ο Μιχάλης Λιάπης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους ΦΩΤΟ EUROKINISSI- "Ηταν η κακιά η ώρα. Τις έβγαλα" είπε για τις πλαστές πινακίδες!
- Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη γιατι οδηγούσε με πλαστές πινακίδες χωρίς δίπλωμα και με ανασφάλιστο αυτοκίνητο
- Όλη η δήλωση του πρώην υπουργού με το πολυτελές τζιπ - Τι είπε στους άνδρες της ΔΙΑΣ όταν τον συνέλαβαν!
- Πρόστιμα ακόμα και για τα φιμέ τζάμια και τον κοτσαδόρο
- Ο πρώην υπουργός της ΝΔ συνελήφθη στην λεωφόρο Αρτέμιδος
- Ο Μιχάλης Λιάπης ως υπουργός Μεταφορών είχε κόψει κλήση στον τότε Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί δεν φορούσε κράνος - Πως σχολίασε ο κ. Ψωμιάδης την σύλληψη
 ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 "Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες. Εκανα λάθος", είπε βγαίνοντας από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητο, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο και αφού ζήτησε έλαβε προθεσμία τριών ημερών, προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη. Μετά από αυτό ο κ. Λιάπης αφέθηκε ελεύθερος και αποχώρησε.

Τι υποστήριξε στον εισαγγελέα



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιάπης είπε ότι τον Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του πολυτελούς τζιπ. Υποστήριξε ότι έχει πληρώσει τέλη και για το 2013. "Δεν είναι ότι δεν έχω να φάω. Δεν κάνω τον φτωχό αλλά συνταξιούχος είμαι και όπως και να το κάνουμε το τεκμήριο είναι ένα ποσό...", φέρεται να είπε.
Πρόσθεσε ότι το αυτοκίνητο το είχε σε αποθήκη στο Πόρτο Ραφτη κι επειδή θα φύγει για ταξίδι στην Ασία το έβγαλε για να το κινήσει για να μην μείνει από μπαταρία. "Γι' αυτό το λόγο δεν είχα ούτε το δίπλωμα μαζί", είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα όπως είπε σκόπευε γυρνώντας από το ταξίδι να πάρει πίσω τις πινακίδες.
Όταν τον ρώτησαν γιατί είχε πλαστές πινακίδες είπε: "Γιατί είχα βγάλει κάτι πινακίδες. Τι να πω; Πως δεν φταίω; Φταίω! Ήταν η κακιά η ώρα και πρέπει να τιμωρηθώ".


Ο Μιχάλης Λιάπης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Ο Μιχάλης Λιάπης στα δικαστήρια της Ευελπίδων ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Μιχάλης Λιάπης στα δικαστήρια της Ευελπίδων ΦΩΤΟ EUROKINISSI



Το βίντεο από τον εισαγγελέα



Ο Μιχάλης Λιάπης, κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο τζίπ με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα συνελήφθη το μεσημέρι να οδηγεί στην Λεωφόρο Αρτέμιδας από άνδρες της ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής.
Ο Μιχάλης Λιάπης επιβιβάζεται στο περιπολικό για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Μιχάλης Λιάπης επιβιβάζεται στο περιπολικό για να μεταφερθεί στον εισαγγελέα ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Ο κ. Λιάπης οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων αφού αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης και ανασφάλιστου οχήματος. Επίσης του επιβλήθηκε ήδη 500 ευρώ πρόστιμο.

Ο Μιχάλης Λιάπης οδηγούσε το πολυτελές τζιπ του όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν στην λεωφόρο Αρτέμιδας γιατί είχε παραβιάσει το stop!

Ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και πρώην βουλευτής της ΝΔ, και ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δυσανασχέτησε και στον σχετικό έλεγχο αποδείχθηκε ότι το πολυτελές τζιπ είχε πλαστές πινακίδες με το ίδιο νούμερο, μόνο που τις γνήσιες τις είχε καταθέσει στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τον φόρο πολυτελείας.
Το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού ΦΩΤΟ NEWSIT
Το αυτοκίνητο του πρώην υπουργού ΦΩΤΟ NEWSIT
Φορώντας ένα καπέλο τύπου τζόκει και σπορ ρούχα, βγήκε από το αυτοκίνητο και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος. Τότε, φέρεται να είπε στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κάλεσαν την τροχαία: "Εχω κάνει αυτοσχέδιες πινακίδες για να κάνω βόλτες", αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς.

Ο Μιχάλης Λιάπης υπήρξε υπουργός Μεταφορών μέγας υπέρμαχος του Κ.Ο.Κ. και είχε ... κόψει κλήση στον Π. Ψωμιάδη για... κράνος!

Από τον έλεγχο προέκυψε επίσης ότι ο πρώην υπουργός δεν διέθετε δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν και ανασφάλιστο. Όλα αυτά μαζί οδήγησαν στην σύλληψη του...

Τελικά, ο κ. Λιάπης προσκόμισε το δίπλωμα και την ταυτότητά του.


Κύκλοι του πρώην υπουργού δήλωσαν στο newsit ότι ο κ. Λιάπης θα κάνει μια δήλωση όπου θα παραδέχεται το λάθος του και θα ζητάει συγγνώμη.
Μια τέτοια φωτογραφία είχε δεί ο Μ. Λιάπης και ... έκαψε τον Π. Ψωμιάδη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μια τέτοια φωτογραφία είχε δεί ο Μ. Λιάπης και ... έκαψε τον Π. Ψωμιάδη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αξίζει μάλιστα να θυμίσουμε ότι ήταν ο κ. Λιάπης που ως υπουργός Μεταφορών το 2007 είχε δώσει εντολή στην τροχαία να επιδώσει κλήση στον τότε Νομάρχη Π. Ψωμιάδη διότι είχε δει κάποιες φωτογραφίες του στις οποίες οδηγούσε μηχανή χωρίς να φοράει κράνος!

Ποιός είναι ο Μιχάλης Λιάπης



Γεννήθηκε στην Αθήνα καταγόμενος από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Λιάπη και της Αντιγόνης Καραμανλή, αδελφής του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή στο Παρίσι. Τον καιρό της Μεταπολίτευσης πρωταγωνίστησε στην ίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Απέκτησε την άδεια του Δικηγόρου το 1976. Από το 1977 ως το 1980 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης επί θεμάτων επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του θείου του, τότε πρωθυπουργού. Το 1980 ο θείος του εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μιχάλης Λιάπης τον ακολούθησε ως Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, όπου παραμένει μέχρι το 1985.
Το 1985 εξελέγη Βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι και τις εκλογές του 2007. Διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (Πολιτική Επιτροπή και Επιτροπή Κανονισμού) και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Οικονομική Επιτροπή - Επιτροπή Μετανάστευσης). Επίσης, χρημάτισε Υφυπουργός Εμπορίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη από το Δεκέμβριο του 1992 για 10 μήνες (ως την πτώση της). Τον Μάιο του 1997 τοποθετείται Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2007 διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 του ανατέθηκε η θέση του Υπουργού Πολιτισμού, την οποία διατήρησε μέχρι και τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου του 2009.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου χαρακτηρίζοντας ως "ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη" την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Έχει συγγράψει τρία βιβλία πολιτικού περιεχομένου: «Για Μια Ριζοσπαστική Ανανέωση», «Για Ένα Νέο Ήθος» και «Για Μια Δημιουργική Ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.