Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΣΙΝΔΟΣ Δείτε ποιες εταιρίες συνεργάζονται κι ετοιμάζουν εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή

Δύο μεγάλες εταιρίες κατασκευής φωτιστικών ανοικτών χώρων του εξωτερικού, η «Hilux and sound off» και η «Foxconn» αποφάσισαν να συνεργαστούν με μια ελληνική εταιρία της Θράκης, την «Dasteri A.E.» και να ανοίξουν εργοστάσιο στη Σίνδο.
Αυτό ανακοινώθηκε, σήμερα, από τους εκπροσώπους των εταιριών, Μαρκ Λίτκε της αμερικανικής Χάιλουξ Εντ Σάουντ Οφ, Έρικ Τσο της Φόξκον και των αδελφών Γιάννη και Βασίλη Δαστερίδη της Νταστέρι Α.Ε., που συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρο Καράογλου.
Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2014, με τον κ. Καράογλου να δηλώνει πως η Πολιτεία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου οι σχετικές άδειες να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν.
«Έχουμε ανάγκη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τα κεφάλαια για την επένδυση υπάρχουν, η παγκόσμια αγορά είναι ανοικτή σε τεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και είναι πολύ σημαντικό ότι εκπρόσωποι δυο επιχειρηματικών κολοσσών δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο ΥΜΑΘ.
Να σημειωθεί ότι οι δύο αμερικανικές εταιρίες έχουν κύκλο εργασιών 108,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2012.
Ο κ. Καράογλου είπε χαρακτηριστικά πως «στρώνουμε κόκκινο χαλί σε αυτούς που έρχονται να επενδύσουν, γιατί στη δύσκολη ώρα που περνά ο τόπος μας, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται παρόμοιες επενδύσεις».
Οι κύριοι Λίτκε και Τσο, καθώς και ο κ. Γιάννης Δαστερίδης, ξεκαθάρισαν πως το πλάνο της επένδυσης θα εξελίσσεται συνεχώς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν θα καθοριστούν ανάλογα με τη ζήτηση που θα έχουν τα προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
«Σε πρώτη φάση η συνεργασία με τις δυο εταιρείες υπάρχει εδώ και 8 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχει αναπτυχθεί ένας πολύ σοβαρός δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ μας και αυτός ήταν ο λόγος που οι δυο εταιρείες ήρθαν στη Β. Ελλάδα ώστε να συνάψουμε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα εμπεριέχει την πλήρη παραγωγή προϊόντων στη Ελλάδα και το service αυτών των προϊόντων, που πουλούν οι δυο όμιλοι από οποιοδήποτε κανάλι διάθεσής τους στην Ευρώπη, να γίνεται στην Ελλάδα», είπε ο κ. Γιάννης Δαστερίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.