Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Το "λεφτά… δεν υπάρχουν" άναψε φωτιές

Του Αιμίλιου Περδικάρη απο το capital.gr

Η δήλωση του Μ. Γλέζου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη πείσει για το πού θα βρει λεφτά για τις παροχές που υπόσχεται, ισοδυναμεί με τον καπνό που βγαίνει από την Κουμουνδούρου. Και κατά τη λαϊκή ρήση, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Δίδοντας συνέχεια έτσι στην ένταση που προέκυψε από την απουσία του στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και αιχμές κατά του περιβάλλοντος του Αλ. Τσίπρα. «Είμαι κατά όσων επιχειρούν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΒΗΜΑ FM.

Ποιο ήταν, όμως, το σχόλιο της Κουμουνδούρου; Με εμφανή αμηχανία, οι δηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από πηγές ως «καλοπροαίρετες», καθώς και ότι κινούνται προς την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί ολοένα και πιο πειστικός.

Ωστόσο, στην ενδοοικογενειακή αυτή διαμάχη παρενέβη… ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να απαντήσει στον κ. Γλέζο», σχολίασε ο Σ. Κεδίκογλου. Γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του βουλευτή Επικρατείας, με επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Αναζητώ στον κατάλογο των πραγμάτων που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το θέμα της αποκατάστασης της εθνικής αξιοπρέπειας και της απαλλαγής από το καθεστώς υποτέλειας».

Ο κ. Γλέζος επιπλέον, στη ραδιοφωνική συνέντευξή του, επέμεινε στην άποψή του ότι ήταν λάθος η διάλυση των συνιστωσών και αποδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα με τις δύο διαφορετικές απόψεις», επικρίνοντας παράλληλα εμμέσως την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου για το γεγονός ότι πλέον… καλοβλέπει το μπόνους των 50 εδρών. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν είναι πρώτο κόμμα, δεν πρέπει να το δεχθεί και πρέπει να επιβάλλει την απλή αναλογική.

Το ζήτημα του εκλογικού νόμου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης της πρότασης της ΔΗΜΑΡ που θα παρουσιάσει σήμερα ο Φ. Κουβέλης και κινείται στη λογική όσων είπε ο κ. Γλέζος. Ωστόσο, αντιμετωπίζεται επιφυλακτικά από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς δε για τις συνεργασίες στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Γλέζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αρκεί, όπως είπε, να υπάρξει συμφωνία για τις βασικές αρχές που προτείνει το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.