Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σχέδιο νόμου που θα επιλύει τα προβλήματα του «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών

Νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τα θέματα που έχουν ανακύψει στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένας ενιαίος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Ο κ. Μιχελάκης συμμερίστηκε την άποψη -που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος- ότι στον «Καλλικράτη» τίποτα δεν είναι ταμπού και δέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγος, άλλωστε, για τον οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών που θα τα ρυθμίζει.

Σχετικά με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -που αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών- ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι εντάσσεται στο ΠΕΠ Μακεδονίας- Θράκης, το οποίο είναι ένα από τα πέντε περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013 και αποτελεί μοχλό στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας. Ακόμη, ο υπουργός αναφερόμενος την πορεία υλοποίησης του προγράμματος για τη Δυτική Μακεδονία ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι οι εκχωρήσεις ανέρχονται στα 375,5 εκατ. ευρώ, οι εντάξεις στα 472,8 εκατ., οι συμβάσεις στα 232,8 εκατ. και οι πληρωμές στα 124,4 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω ανέφερε ότι υλοποιούνται 10 έργα προτεραιότητας, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 121 εκατ. ευρώ και γνωστοποίησε ότι έχει ληφθεί απόφαση να μεταφερθούν επιπλέον πόροι από τον άξονα ψηφιακή σύγκλιση, ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.