Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Απολογήθηκαν Τσαμασλής - Ψωμιάδης στη δίκη για το δρόμο Ωραιοκάστρου



Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν σήμερα ο Γιώργος Τσαμασλής και Διονύσης Ψωμιάδης οι οποίοι βρίσκονται στο εδώλιο για υπερβάσεις στις μελέτες και το κόστος κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου.
Ο Γιώργος Τσαμασλής ο οποίος ήταν αντιπεριφρειάρχης Θεσσαλονίκης και τέθηκε σε αργία εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης υποστήριξε ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημία σε βάρος του δημοσίου ενώ τόνισε ότι "αυμαυρώθηκε άδικα η προσωπικότητα του". Μάλιστα όπως είπε «του ήταν αδιανόητο να ψηφίσει αρνητικά» καθώς όπως είπε φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πίεζαν για την ολοκλήρωση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου. «Εμπιστευόμασταν τις εισηγήσεις των ειδικών» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο Γ. Τσαμασλής.

Από την πλευρά του ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, ο οποίος ήταν περιφερειακός σύμβουλος και επίσης τέθηκε σε αργία εξαιτίας της ίδιας υπόθεσης είπε χχαρακτηριστικά: «Με κάλεσαν πριν 11 χρόνια στη Νομαρχία για να βοηθήσω τον αδελφό μου τον Παναγιώτη. Καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που πήγα. Το ευχαριστώ για την προσφορά μου ποιο είναι; Το ρεζίλεμα και η λοιδορία». Ανέφερε ότι μετά «από 55 χρόνια που ασχολείται με τα κοινά είναι η πρώτη φορά που απολογείται σε δικαστήριο» και αναφέρθηκε στο έργο της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. «Παραδώσαμε 1.100 έργα όλα αυτά τα χρόνια. Αν έπαιρνα 1.000 ευρώ από κάθε έργο θα είχα τώρα 1 εκατομμύριο. Ζω σε ενοίκιο. Όλες οι ενέργειες ήταν νόμιμες» είπε μεταξύ άλλων.
 Στην απολογία του ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι καθώς όπως τόνισε «Δεν ζημιώσαμε το δημόσιο ούτε με μία δραχμή».«Είναι προσβλητικό να βρίσκομαι στο εδώλιο. Έδωσα τη ζωή μου στα κοινά και υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον».
 Η υπόθεση αφορά στο κόστος κατασκευής του έργου, κατά την περίοδο 1997 - 2007. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η υπέρβαση στο κόστος κατασκευής έφτασε τις 515.000 ευρώ, ενώ από τη συνολική διαχείριση η τότε Νομαρχία ζημιώθηκε με ποσό που φτάνει τις 300.000 ευρώ. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 26 άτομα  μεταξύ άλλων πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και εργολάβοι.

Πηγή: aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.