Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία για τη μεταφορά μαθητών

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών διατύπωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ.Καράογλου, στο πλαίσιο κινητοποίησης μαθητών της Θεσσαλονίκης. 

Ο κ.Καράογλου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ.Παπά, δημάρχους και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. 

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των γονέων παρουσίασαν στον υπουργό το πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς ο κλάδος των ιδιοκτητών λεωφορείων θεωρεί ασύμφορες τις τιμές που ορίζει η σχετική Kοινή Yπουργική Aπόφαση, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι μεταφορές. 

Τον ενημέρωσαν, δε, ότι προτείνουν δύο λύσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αν υιοθετηθούν σχετικές τροπολογίες: η πρώτη προβλέπει την μη εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, που συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των δρομολογίων και η δεύτερη τη δυνατότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια στα οποία δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, μέχρι και το ύψος των περσινών συμβάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.