Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Να σταματήσει η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές και να επιστρέψουν τα παιδιά στα μαθήματά τους.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Δελτίο τύπου

Α.
Εχθές,  26 Σεπτεμβρίου 2013 στο Λύκειο Μυγδονίας στο Δρυμό πραγματοποιήθηκε συνέλευση των Γονέων του Λυκείου και Γυμνασίου Μυγδονίας με θέμα τις μετακινήσεις των μαθητών.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου συμμετείχε ενεργά εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γονέων και των παιδιών των δύο σχολείων. Μετά την παρουσίαση της κατάστασης όπως έχει μέχρι αυτή τη στιγμή από τους Διευθυντές των δύο σχολείων και τον Δήμαρχο κο Σαραμάντο, αλλά και τις πληροφορίες που είχαμε ως Ένωση από την Περιφέρεια, τους λεωφορειούχους και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, προτείναμε:
1.   Να σταματήσει η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές και να επιστρέψουν τα παιδιά στα μαθήματά τους.
2.   Να κινητοποιηθούν περισσότερο οι γονείς μέσω των συλλόγων γονέων με καθημερινή πίεση προς όλους τους αρμοδίους για το θέμα αυτό.  Μέλη της Ένωσης θα επισκεφτούν την Περιφέρεια και σήμερα για πολλοστή φορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με σκοπό να ασκούν πίεση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της επίλυσης του θέματος. Όποιος σύλλογος γονέων μπορεί να συγκεντρώνει γονείς για τέτοιου είδους διαμαρτυρία η ένωση γονέων μπορεί να εξασφαλίσει τη μετακίνησή τους.
3.  Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των επόμενων ημερών και μετά από συνάντηση που πρόκειται να γίνει μεταξύ των δημάρχων και των ενώσεων γονέων των δήμων τους (πιθανόν για Τετάρτη 2 Οκτωβρίου) η Ένωση του Δήμου Ωραιοκάστρου θα καλέσει όλους τους συλλόγους του Δήμου μας για να αποφασίσουν τις περαιτέρω αγωνιστικές κινήσεις.
Αγαπητοί γονείς, κρίνουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Σας καλούμε στην κινητοποίηση να διεκδικήσουμε όχι μόνο τη μετακίνηση των παιδιών μας στα σχολεία τους, αλλά και την αντίδραση στην ολοένα υποβάθμιση των σχολείων μας. Συγχαίρουμε τους δύο συλλόγους γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Μυγδονίας για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους και γνωστοποιούμε για μια ακόμη φορά και στους άλλους συλλόγους του Δήμου μας ότι ως Ένωση όσες φορές θα μας καλείτε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας.

Β.
    Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Ωραιοκάστρου , σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση διαθέτει νομικό σύμβουλο, το πρώην μέλος κο Εδιρνέλη Γρηγόριο ,ο οποίος θα ασχολείται με θέματα που αφορούν τους συλλόγους των σχολείων μας. Για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της Ένωσης ή στο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. 


 Για το ΔΣ
  Ο Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας
         Τσιτιρίδης Νικόλαος                                     Τσολακίδης Αθανάσιος       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.