Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αστέριος Γαβότσης: Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής «χάνει» τα στρατόπεδα μας


Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος Μυγδονίας και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναφορικά με το θέμα των ανενεργών στρατοπέδων του δήμου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο έχει επανειλημμένα θέσει θέμα για την αξιοποίηση των στρατοπέδων από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία ουδέποτε έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον.
«Την ώρα που γειτονικοί δήμοι προχωρούν στην αξιοποίηση των στρατοπέδων τους χαρίζοντας στην τοπική κοινωνία έναν πνεύμονα ζωής, η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου αδιαφορεί παντελώς, με τον κίνδυνο τα ανενεργά στρατόπεδα της περιοχής μας να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής» δήλωσε ο κ. Γαβότσης. «Πριν περίπου δύο μήνες εννέα δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης απέστειλαν κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούσαν την απόδοση των τοπικών στρατοπέδων στους δήμους. Και από αυτή την πρωτοβουλία η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου απείχε, επιβεβαιώνοντας την πλήρη απαξίωσή της σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Γαβότσης.  
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο δήμο Μυγδονίας είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου τα στρατόπεδα να ενταχθούν στον δήμο προχωρώντας μάλιστα σε μελέτες για τη δημιουργία δημοτικού σχολείου, βρεφονηπιακού σταθμού και παιδικής χαράς αλλά και σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Οι μελέτες ήταν σχεδόν έτοιμες, οι περισσότερες κινήσεις είχαν γίνει εκ μέρους μας ως διοίκηση του πρώην δήμου Μυγδονίας για να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους δημότες αλλά παρόλα αυτά η σημερινή διοίκηση δεν έκανε τίποτα, ενδεχομένως με δόλο, με αποτέλεσμα τα στρατόπεδα αυτά να κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Το φωνάξαμε τόσες φορές αλλά δεν εισακουστήκαμε» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου. 
Γραφείο Τύπου του υπ. Δημάρχου
Αστέριου Γαβότση
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.