Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αρχίζουν αύριο οι επταήμερες εκδηλώσεις στο ΜΕΣΑΙΟ Θεσσαλονίκης

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
E-mail. smesaiouopontos@gmail.com,                                                                        
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2013, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας στέλνουμε.
 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας

Αμανατίδης Θεόδωρος               Αμανατίδου Θ.  Σοφία



31ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Ο «ΠΟΝΤΟΣ»


ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013. ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.:
Ποντιακή βραδιά. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο τραγούδι Γεώργιος Σιδηρόπουλος, τραγούδι-λύρα Πόλυς Παυλίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Χάρης Κωστελίδης, Γεώργιος Μουστόπουλος, Φίλιππος Ανανικίδης και Ραφαήλ Αμανατίδης. Λύρα: Ευκλείδης Παυλίδης, Δαμιανός Ακριτίδης, Αλέξης Κοσμίδης, Παύλος Θ. Αμανατίδης και  Γεώργιος Σ. Φωτιάδης. Νταούλι και ντραμς  Γεώργιος Π. Αμανατίδης και αρμόνιο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.
Συμμετοχή του μικρού χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου «ΟΙ ΕΛΛΕΝΟΙ»  που θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.:
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μικρών ομάδων αγοριών και κοριτσιών με αθλοθέτηση κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».
ΩΡΑ 8:00 Μ.Μ.: Παιδικά παιχνίδια: Τσιλίκι (τσάλτικα), τζαμί (παιχνίδι με τα κεραμίδια), μήλα, σκλαβάκι, σχοινάκι, τσουβαλοδρομίες και αυγοκουταλοδρομίες. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο δημοτικό σχολείο Μεσαίου.
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Παιχνίδια και μαγικά με το Μαρμέλο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΩΡΑ 9:00
Μ. Λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη  Απόστολο Καλδάρα από το συγκρότημα ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ΄΄.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.:
 Χορευτική εκδήλωση, παίρνουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων με χορούς από τον Πόντο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθιάς με χορούς από τη Μυτιλήνη, του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με χορούς από τη Θεσσαλία καθώς και το εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά φαγητά (σουρβά, ταν, πίτες) στους παρευρισκομένους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΩΡΑ 6:00 Μ.Μ.:
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ νέων και παλαίμαχων Αστραπής Μεσαίου με αθλοθέτηση του κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» στη νικήτρια ομάδα, από τον Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».
ΩΡΑ 8:00 Μ.Μ.: Ποδηλατοδρομίες (παιδικό, εφηβικό και μεγάλο)
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Εκδήλωση Καραγκιόζη με το έργο «Ο καραγκιόζης και ο διάβολος κουμπάρος» με το Γιάννη Χαντζή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΩΡΑ 7:00 Μ.Μ.:
 Μέγας εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της Εικόνας της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, εντός του χωριού με η συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου Μεσαίου. Μετά την περιφορά θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ», στο προαύλιο της εκκλησίας. Κατόπιν θα ακολουθήσει το πανηγύρι που οργανώνει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «ΑΣΤΡΑΠΗ» Μεσαίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου.

ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΩΡΑ 7:00 Π.Μ.:
  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.: Χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με χορούς από τη Μακεδονία, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου με χορούς από τη Θράκη, του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» με χορούς από την Κρήτη  και του μεγάλου χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου εκτός από τις αθλητικές που θα γίνουν στο γήπεδο της Αστραπής Μεσαίου. Στις χορευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.