Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

1ο νυχτερινός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου 
1ο νυχτερινός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο. 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από οργανωτικής πλευράς ο  1ος  νυχτερινός αγώνας που διοργάνωσε ο ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου στο δασόκτημα Ωραιοκαστρου.  Ο νυχτερινός αγώνας είναι μια μορφή αγώνα ορεινής ποδηλασίας ξεχωριστή από τις κλασικές διοργανώσεις και με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας όσο αφορά την σήμανση και χάραξη τις διαδρομής.  Ειδικότερα  σε ένα τερέν που απαρτίζονταν  από 6 μεγάλα μονοπάτια ανηφορικά και κατηφορικά που κάλυπταν  σχεδόν το 70% της συνολικής διαδρομής άκρως απαιτητικά για τον κάθε αναβάτη άλλα λόγο τις σωστής χάραξης - σήμανσης απολύτως ασφαλή.

Ο κακός πρόλογος του καιρού μας στέρησε τις διπλάσιες και  παραπάνω συμμετοχές, αλλά τα χαμογελά και η απόλυτη ευχάριστη όλων των συμμετεχόντων ήταν το καλύτερο δώρο για εμάς.  Έτσι ήδη μιλάμε  και σχεδιάζουμε από τώρα το Night trail 2 του 2014!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν. Την εταιρία Κ.SPORTS με τα φωτά που κάνουν την νύχτα μέρα,  τη  LEZYNE μια εταιρία που είναι μακράν μπροστά σε όλα τα είδη της για τον ανήσυχο και ψαγμένο ποδηλάτη. Το κατάστημα URBAN BIKE SOCIETY και τον προσωπικό μας φίλο Άκη Μαυρόπουλο, μέλος του συλλόγου που με το καλημέρα μας στηρίζει πάντα σε κάθε μας εκδήλωση. Το ACTION BIKE CLUB πατέρα και υιοί Παπαγεωργίου  (με τον Αλέξη  μέλος του συλλόγου) που μας στηρίζουν και αυτοί από την πρώτη μας εκδήλωση χωρίς πολλά λογία αλλά πάντα με έμπρακτες κινήσεις.
Τον τοπικό  μας "ΠΟΔΗΛΑΤΑ" Δημήτρη Μούσιο και το κατάστημα του DIM BIKES στο Ωραιόκαστρο,  φίλο και μέλος επίσης που βοηθά προσωπικά πάντα ο ίδιος.
Επίσης ευχαριστούμε  τον Δήμο Ωραιοκάστρου και πιο  συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο  Ανέστη Πολυχρονίδη,  που στάθηκε και στέκεται πάντα δίπλα στο σύλλογο, αλλά και τον δασολόγο του δήμου μας  Γιώργο Κελεσίδη για τη συνεργασία του, καθώς  και  το δασαρχείο με  τους τοπικούς δασοφύλακες που μας εμπιστεύονται σε κάθε διοργάνωση για την καθαριότητα του χώρου. Εμπιστοσύνη που πιστεύουμε ότι  ανταποδίδουμε  αφού   και μετά από αυτόν τον απαιτητικό αγώνα (300 ταμπελάκια σήμανσης, 180 πινακίδες σήμανσης και 2.5χιλ κορδέλα)  σε λιγότερο από 24 ώρες παραδώσαμε το χώρο του δασοκτήματος οπού κινήθηκε η διαδρομή  καθαρότερο από πριν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στις δυο ομάδες διάσωσης ΕΘΟΠΑΚ και ΕΔΟΜΑΚ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήταν παρόν στον αγώνα  και τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο του βουνού που μας δείχνει κατανόηση για ότι κάνουμε και πιστεύει στην ιδέα ότι το βουνό είναι για όλους,  εφόσον το σεβόμαστε πραγματικά και γινόμαστε  εμείς οι ίδιοι  οι προστάτες του.

Ο ποδηλατικός σύλλογος έχει μια σειρά από  διοργανώσεις- εκδηλώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς με επίκεντρο φυσικά  το Ωραιόκαστρο.  Στο οποίο θα διοργανωθεί σεμινάριο κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου για να έχουμε σωστά και ασφαλή ποδηλατικά μονοπάτια,  με πρώτο γνώμονα το περιβάλλον και την ασφάλεια του χρήστη.
Στις 13-10-2013 θα είναι ο επόμενος αγώνας  αλλά μέρα, το λεγόμενο "oraiokastro trails 2".
και φυσικά από  την άλλη Κυριακή  21-07 και όσο μας κάνει ο καιρός το χατίρι θα έχουμε τις πρώτες οργανωμένες ποδηλατοβόλτες   στο βουνό  με πολλές εκπλήξεις να συμβαίνουν  κατά την διάρκεια τους!!!

Για όλα αυτά μπορείτε να μαθαίνετε  στην σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/posioraio και https://www.facebook.com/groups/bikeoraio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.