Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Της Ρένας Αντωνιάδου


Γιατί σήμερα οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική την τοπική και τη γενικότερη, έχει αντιληφθεί κανείς;
Ο νέος άνθρωπος έχει βαρεθεί να βλέπει το σύστημα της μικροπολιτικής και της πελατειακής πολιτικής  να συνεχίζεται και να εδραιώνεται, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές οδήγησαν σήμερα τον Έλληνα να μη μπορεί να ονειρεύεται, να μη μπορεί να ελπίζει σ’ ένα καλύτερο αύριο, να μην έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα παραγωγικό μέλος αυτής της κοινωνίας! Που είναι η ανάπτυξη, που είναι οι ευκαιρίες εργασίας, που είναι το ενδιαφέρον για ποιοτική παιδεία και υγεία;
Κατ’ αρχήν οι νέοι ως κοινωνική ομάδα έχουν αρκετές ιδιομορφίες. Έχουν ανήσυχο πνεύμα και αντιμετωπίζουν κριτικά την πραγματικότητα καλλιεργώντας έναν ορισμένο τρόπο σκέψης. Τα ερωτήματα που τους κυριεύουν, τους οδηγούν στην αναζήτηση μιας κοινωνίας ιδανικής και αυτή η αναζήτηση δεν είναι εύκολη, κυρίως στην σημερινή εποχή της κρίσης που την βιώνουν με την ανεργία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και αναγκάζονται να ζήσουν μια ζωή ανέλπιδη, άχαρη, μονότονη τη στιγμή που όλα τριγύρω τους κινούνται και αλλάζουν αδιάκοπα. Τους μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία της αφθονίας, που εμείς πλασματικά δημιουργήσαμε και η οποία γέννησε την φθορά των ανθρώπων και των πραγμάτων.
Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι νέοι πολίτες αυτού του τόπου που νοιάζονται και θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά ,δεν μπορούν να δέχονται και να ανέχονται τους επαγγελματίες πολιτικούς που αλλάζουν στρατόπεδα από προσωπικό τους συμφέρον, δεν μπορούν να δέχονται και να ανέχονται τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του τόπου που ζούν και οδηγούνται στην εξουσία που μέχρι πρότινος χλεύαζαν και πολεμούσαν, δεν αντέχουν την μικροπολιτική και την εξουσιολαγνεία. Θέλουν να μπορούν να συνεισφέρουν στους συνανθρώπους τους και όχι απλά να κατέχουν θέσεις και αξιώματα! Πρέπει επιτέλους να το νιώσουμε ότι οι νέοι θέλουν να δουν έργα, θέλουν να τους βοηθήσουμε να προσφέρουν και όχι να τους κόβουμε τα φτερά!!!  Θέλουν να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία ιδανική!!!
Η παραίτηση νέων ανθρώπων από θέσεις και αξιωμάτα, δίνει ένα μάθημα σε όλους αυτούς που τους εκμεταλλεύονται και δεν τους δίνουν τις ευκαιρίες που ζητούν για να μπορέσουν να εργαστούν, να μπορέσουν να προσφέρουν! Ο τόπος μας ζητάει την αλλαγή των κατεστημένων, την αλλαγή της παλιάς νοοτροπίας, την αλλαγή των συμφεροντολόγων! Όταν ένα νέο άτομο καταλάβει ότι δεν τον καλύπτει το υπάρχον σύστημα, τότε τραβάει σε αυτό  ένα μεγάλο Χ!!!
Δώστε επιτέλους το λόγο στα νιάτα, ανοίξτε τα αυτιά σας, εσείς που διοικείται αυτό τον τόπο και ακούστε τις απεγνωσμένες αυτές φωνές για ένα καλύτερο αύριο!

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.