Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η εκδήλωση μνήμης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού Θεσσαλονίκης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού



Με μια σεμνή τελετή που έγινε στο Πνευματικό Κέντρου του χωριού, τίμηση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού Θεσσαλονίκης την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους.
 Ο κ.Φλωρίδης Γ.
Στην εκδήλωση που προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Φλωρίδης Γ. μίλησε αναφερόμενος στο ιστορικό της γενοκτονίας των ποντίων το 1919 από του Τούρκους το μέλος του συλλόγου κ. Παπαδόπουλος Γ.
Ο κ. Παπαδόπουλος Γ.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που για πρώτη φορά γίνεται στο Πετρωτό ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Λαζαρίδης Γιώργος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Ωραιοκάστρου "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" κ.Γαβότσης Αστέριος και αρκετοί κάτοικοι του χωριού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν βίντεο με περιεχόμενο σχετικό με την γενοκτονία των ποντίων.

 Δείτε παρακάτω το βίντεο της ομιλίας του κ.Παπαδόπουλου Γ. καθώς και αυτό με την γενοκτονία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.