Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο «πρωταθλητής» δήμαρχος, στις άκυρες αποφάσεις. Διασύρεται ο δήμος Ωραιοκάστρου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.2.2013

 Ο  «πρωταθλητής»  δήμαρχος, στις άκυρες αποφάσεις. Διασύρεται ο δήμος Ωραιοκάστρου.  
Σωρηδόν επιστρέφονται οι αποφάσεις του δήμου  Ωραιοκάστρου  από την Περιφέρεια, όπου ακυρώνονται  κατά  τον έλεγχο  νομιμότητας, καθόλη -τη μέχρι τώρα- θητεία του Σαραμάντου.  Έτσι ο  Σαραμάντος επάξια έχει αναγορευτεί σε  «πρωταθλητή»  άκυρων, μη νόμιμων αποφάσεων. Όμως μαζί με τον Σαραμάντο διασύρεται και ο  δήμος Ωραιοκάστρου.  Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ελλάδα, ο δήμος Ωραιοκάστρου  που του έχουν ακυρωθεί  ακόμη και  προϋπολογισμός  και  τεχνικό πρόγραμμα. Πρόσφατο παράδειγμα η ακύρωση  των  αποφάσεων για  πέντε  απευθείας αναθέσεις.  Δυστυχώς για το  Δήμο οι απευθείας αναθέσεις του Σαραμάντου έχουν γίνει    πάγια τακτική, έχουν γίνει η μάστιγα του δήμου,  παραβιάζοντας τις κείμενες διατάξεις. Ο Γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης ακύρωσε τις πέντε  απευθείας αναθέσεις  289,290, 291, 302, 303/2012 για τη δημοτική ενότητα της Καλλιθέας, ως μη νόμιμες γιατί επρόκειτο για  κατάτμηση της σχετικής πίστωσης για το ίδιο έργο.  Αλλά  ο Σαραμάντος δείχνει  να αδιαφορεί για όλα αυτά, δείχνει να μην ενδιαφέρεται εάν με αυτόν τον τρόπο γίνεται   κατασπατάληση  των οικονομικών του δήμου. Αδυνατεί  να  ασκήσει  μία  χρηστή  διοίκηση προς όφελος του  δήμου και των δημοτών.  
Δεν ξέρουμε εάν όλα αυτά γίνονται  λόγω έλλειψης γνώσεων ή λόγω άλλων σκοπιμοτήτων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλονται στην έλλειψη των αναγκαίων γνώσεων για τη διοίκηση ενός δήμου σαν του Ωραιοκάστρου. Ο Σαραμάντος παρότι ασχολείται «επαγγελματικά»  με τη διοίκηση του δήμου,  δεν είναι ακόμη σε θέση να παίρνει αποφάσεις εντός των ορίων της νομιμότητας.  Ίσως θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο να αναγνωρίσει  ότι απέτυχε   να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του   και να ελαχιστοποιήσει το κακό που κάνει στο δήμο Ωραιοκάστρου μέχρι τις εκλογές, για τις οποίες καλά θα κάνει να μην ονειρεύεται την αναβολή τους. 
   
 Αστέριος Γαβότσης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών      
          «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.