Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σάββας Αντωνιάδης για την ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5.2.21013


ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5.2.21013

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, κατέθεσα και πρωτοκόλλησα έγγραφο προς την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου με το οποίο γνωστοποίησα την απουσία μου από  την ειδική συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου (Θέμα: «Ψήφιση του  προϋπολογισμού και του Ετησίου Προγράμματος Δράσης  του Δήμου Ωραιοκάστρου έτους 2013») και ζήτησα, με τη σύμφωνη γνώμη του σώματος, να χαρακτηριστεί αυτή ως δικαιολογημένη. Στο ίδιο έγγραφο εξέφρασα  τη διαμαρτυρία μου για το μικρό διάστημα που μεσολαβούσε από την επίδοση της πρόσκλησης (απογευματινές ώρες Παρασκευής) έως τη σύγκληση σε σώμα του Συμβουλίου (12η μεσημβρινή Τρίτης  5 Φεβρουαρίου 2013) και κατέθεσα την άποψη πως πρέπει να μεσολαβεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε ημερών (από την έκδοση της πρόσκλησης και την παράδοση όλων των εγγράφων που απαιτούνται) για τη μελέτη, τη σημείωση όλων των ενστάσεων , διευκρινιστικών ερωτήσεων, τη σωστή προετοιμασία και τη γνώση αυτού για το οποίο καλούμαστε να αποφασίσουμε. Ακόμα, για την ώρα την οποία επέλεξε καθώς τη συγκεκριμένη είναι αδύνατη κι  απαγορευτική η παρουσία μας διότι είμαστε στο χώρο εργασίας μας και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Με την ευκαιρία, δηλώνω την αντίθεσή μου για τη φημολογούμενη πρόθεση της (εσωτερικής) κυβέρνησης για παράταση της θητείας και μετάθεσης των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 έγιναν με βάση  νομοθετική ρύθμιση. Οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών ψήφισαν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο και εξέλεξαν συγκεκριμένους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για 3 έτη και 8 μήνες. Η επίκληση των όποιων επιχειρημάτων είναι προσχηματική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η φημολογούμενη παράταση της θητείας. Άλλωστε ποιο το κύρος των Δημοτικών αρχόντων όταν μετά την 31. 8.2014 θα αμφισβητείται η νομιμότητα των αποφάσεων τους και της σύνθεσης των διοικήσεων; Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να δούμε –και μέσα στο 2013- να παραιτούνται Δημοτικά Συμβούλια.

    Σάββας  Αντωνιάδη
Δημοτικός  Σύμβουλος  Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.