Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ποιός είναι ο αθλητικός Σύλλογος ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ BOLLEY


 ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ Α.Ε.Σ 

Ο Μυγδονιακός είναι ο σύλλογος που δημιουργήθηκε για να στεγάσει το άθλημα του βόλεϊ στον πρώην Δήμο Μυγδονίας. Το 2007 και με την έναρξη λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου στο Δρυμό ο σύλλογος ήταν ήδη έτοιμος. Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το βόλεϊ ξεκίνησαν την προσπάθεια η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με προοδευτική επιτυχία στους στόχους που έχουν τεθεί εξ αρχής.

Τα μελή του παρόντος Διοικητικού Συμβούλιου του Μυγδονιακού είναι:
1. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Πρόεδρος
2. ΤΣΙΤΑΜΠΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αντιπρόεδρος
3. ΜΠΟΥΡΛΕΤΣΙΚΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Γεν. Γραμματέας
4. ΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ταμίας
5. ΒΑΡΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ Μέλος
6. ΜΥΓΔΑΝΑΛΕΥΡΟΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ Μέλος
7. ΜΠΑΡΕΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μέλος 

Το Δ.Σ. του συλλόγου ομόφωνα αποφάσισε να τεθούν οι εξής απλοί στόχοι:
α) Η άθληση των παιδιών μέσω του βόλεϊ. β) Η ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών με αρχές και αξίες από προπονητές εξειδικευμένους και παιδαγωγούς. γ) Να δοθεί μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη του αθλήματος με την δημιουργία όλων των τμημάτων υποδομής.
Η ομάδα ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2007—2008 με 40 περίπου κορίτσια και τρία τμήματα και τώρα έχει 110 αθλήτριες και έξι τμήματα: Ακαδημία 1, Ακαδημία 2, Μίνι, Παγκορασίδες, Κορασίδες, Γυναίκες.
Κάθε κορίτσι μόλις έρθει στην ομάδα μπαίνει σε τμήμα ανάλογα με την ηλικία του για δυο σημαντικούς λόγους: α) τα παιδιά μέχρι και 18 ετών συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα υποδομής με όριο ηλικίας. β) Επιστημονικά, παιδαγωγικά, ψυχολογικά και ειδικά προπονητικά δεν μπορούν και δεν είναι σωστό να γυμνάζονται μαζί παιδιά που έχουν διαφορά ηλικίας πέραν των 2—3 ετών.
Οι αθλήτριες των τμημάτων Μίνι, Παγκορασίδων, Κορασίδων, Γυναικών συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΕΣΘ. Τα δυο τμήματα της Ακαδημίας συμμετέχουν σε διάφορα τουρνουά επίδειξης.
Επειδή θέλουμε και πρέπει όλες οι αθλήτριές μας να συμμετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της ηλικίας τους, λόγο πληθώρας αθλητριών συμμετέχουμε με δυο ομάδες στα πρωταθλήματα Μίνι, Παγκορασίδες και Κορασίδες.
Η ομάδα των Γυναικών μας αποτελείται στην μεγάλη της πλειοψηφία από αθλήτριες των αναπτυξιακών ομάδων μας. Απόφαση του Δ.Σ. είναι να μην κάνουμε μεταγραφές, να συμμετέχουν τα δικά μας παιδιά και ο προπονητής χωρίς άγχος να μην νοιάζεται τόσο για πρωταθλητισμό αλλά για την εκμάθηση του αθλήματος και τη συμμετοχή στους αγώνες όλων των αθλητριών.
Με αυτό τον τρόπο χωρίς να πιέζουμε προπονητή και αθλήτριες η ομάδα θα προοδεύει και ο πρωταθλητισμός θα έρθει από μόνος του και με της δίκες μας αθλήτριες.
Η άριστη πορεία του συλλόγου, διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά—όχι απαραίτητα βαθμολογικά αλλά η αγωνιστική πρόοδος των αθλητριών—αποδεικνύεται από :
α) Την άριστη συνεργασία του προπονητή με το Διοικητικό Συμβούλιο.
β) Την άριστη συνεργασία του προπονητή με τις αθλήτριες.
γ) Την εμφανή αγωνιστική πρόοδο των αθλητριών.
δ) Το άριστο κλίμα που υπάρχει στις ομάδες όλων των τμημάτων.
ε) Τις καλές σχέσεις του Δ.Σ. με τους γονείς των αθλητριών.

Μεγάλη επιτυχία του Δ.Σ. είναι η συνεργασία εδώ και δυο χρόνια με τον καταξιωμένο προπονητή, καθηγητή του βόλεϊ κύριο Κύρκο Ηλία. Μέγα προσόν του κύριου Κύρκου η τριβή του με τα παιδιά εδώ και 30 περίπου χρόνια, αφού είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε Γυμνάσιο. Υπήρξε επίσης για πολλά χρόνια στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής καθηγητής βόλεϊ.
Είναι σημαντικό και απαραίτητο ο προπονητής που ασχολείται με τα παιδιά των αναπτυξιακών τμημάτων να είναι γνώστης της προπονητικής αλλά πάνω απ’ όλα παιδαγωγός. Γιατί ο προπονητής συγχρόνως με την εκμάθηση του βόλεϊ πρέπει να διαπλάθει και το χαρακτήρα των παιδιών με αρχές και αξίες.
Για τα τμήματα της Ακαδημίας προπονήτρια είναι η κυρία Μπουλάκη Χάιδω. Η Χάιδω υπήρξε αθλήτρια βόλεϊ σε μεγάλες ομάδες. Τώρα είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, παιδαγωγός. Το κατάλληλο πρόσωπο στη κατάλληλη θέση για να εκπαίδευση αυτά τα παιδιά ηλικίας 6—10 ετών. Είναι οι ηλικίες που τα παιδιά πρέπει περισσότερο να παίζουν και να χαίρονται και λιγότερο να γυμνάζονται και να εξειδικεύονται σε κάποιο άθλημα.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδος του Μυγδονιακού είναι γιατί και τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν εμπειρίες από την τριβή τους στα κοινά του τόπου μας αφού υπήρξαν ή και είναι ακόμη μέλη σε διάφορους συλλόγους αθλητικούς, πολιτιστικούς, σχολικούς κ.α.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι από το επταμελές Δ.Σ. τα τέσσερα μέλη είναι Γυμναστές, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε διάφορα σχολεία της περιοχής μας. Είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινώς με τον αθλητισμό και την εκπαίδευση των παιδιών.
Γι’ αυτό οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο Μυγδονιακό, γιατί θα μάθουν βόλεϊ από εξειδικευμένους και παιδαγωγούς προπονητές, αλλά και γιατί έχουν τη σιγουριά ότι τα παιδιά τους είναι στα καλά χέρια των μελών της Διοίκησης του συλλόγου.
Οι αθλήτριες μας προέρχονται και από τα τρία χωριά, Δρυμό, Λητή, Μελισσοχώρι του πρώην Δήμου Μυγδονίας. Από πέρσι έχουμε και πολλά κορίτσια από την Άσσηρο.
Όλα τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας κάνουν προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο ΄΄Παναγιώτης Νέτσικας΄΄ στο Δρυμό Μυγδονίας, το όποιο είναι και έδρα για τους αγώνες των ομάδων μας.
Είναι σε όλους γνωστό ότι οι σύλλογοι συντηρούνται πλέον αποκλειστικά από τις συνδρομές των αθλητών τους, αφού λόγο οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν ούτε επιχορηγήσεις ούτε χορηγίες και διαφημίσεις. Παρ’όλες τις δυσκολίες το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:
α) Να αφήσει δωρεάν συνδρομή για όλα τα κορίτσια μέχρι και Τρίτης Δημοτικού.
β) Να μην παίρνει συνδρομή από παιδιά απόρων και μονογονεϊκών οικογενειών.
Ο σύλλογος διατηρεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ΄΄ www.mygdoniakos.gr ΄΄ Εκεί μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις για διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το σύλλογο μας, τα μέλη του Δ.Σ., τους προπονητές κ.λ., Ανακοινώσεις εκδηλώσεων, το πρόγραμμα προπονήσεων κάθε τμήματος, το πρόγραμμα αγώνων όλων των ομάδων μας. Φωτογραφίες και βιντεάκια αγώνων. Διάφορα άρθρα που ενδιαφέρουν τους αθλητές. Διαφημίσεις των χορηγών της ομάδος.
Τέλος να αναφέρουμε ότι οι προπονήσεις όλων των τμημάτων έχουν ήδη αρχίσει. Οι εγγραφές νέων αθλητριών ξεκίνησαν και θα συνεχίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Όποιο κορίτσι θέλει μπορεί να έρθει να δοκιμάσει, να προπονηθεί όσο θέλει και όταν αποφασίσει μπορεί μετά να εγγράφει.
Οι ώρες προπονήσεων ανά τμήμα είναι αναρτημένες στο site του συλλόγου.
Για την έναρξη δοκιμαστικών προπονήσεων μπορούν οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο κλειστό γυμναστήριο του Δρυμού στις ώρες προπόνησης των τμημάτων του Μυγδονιακού, και για πληροφορίες μπορείτε να πάρετε σε οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου και στους προπονητές στα τηλέφωνα:

1. ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 6944624289 Μυγδονία
2. ΤΣΙΤΑΜΠΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6945992940 Λητή
3. ΜΠΟΥΡΛΕΤΣΙΚΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 6977677918 Μελισσοχώρι
4. ΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 6977215198 Λητή
5 .ΒΑΡΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ 6938719148 Δρυμός
6. ΜΥΓΔΑΝΑΛΕΥΡΟΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ 6937273057 Μελισσοχώρι
7. ΜΠΑΡΕΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 6937901549 Δρυμός—Άσσηρος
1. ΚΥΡΚΟΣ ΗΛΙΑΣ 6937162436 Προπονητής
2. ΜΠΟΥΛΑΚΗ ΧΑΪΔΩ 6974620373 Προπονήτρια

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.