Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συζήτηση με θέμα την ενδοσχολική βία διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου

Δελτίο τύπου
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου διοργανώνει συζήτηση με θέμα την ενδοσχολική βία, τηνΤετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Τα προβλήματα ενδοσχολικής αλλά και εξωσχολικής βίας, γίνονται κάθε μέρα πιο έντονα και καλούμαστε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα, να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Πως όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να τα φέρουμε σε δύσκολη θέση, χωρίς να τα περιθωριοποιήσουμε τα ή κάνοντάς τα επιθετικά; Πως θα τα βοηθήσουμε να βγούνε από το ρόλο του θύματος και να σταθούν δυνατά στα πόδια τους όταν όλοι γύρω τους τα βρίζουν;
Στη συνάντησή μας με την κα Ελευθερία Σπυροπούλου από το ¨ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ¨, θα αναλυθούν οι λόγοι που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές, τα αποτελέσματά τους, τρόποι υποστήριξης των παιδιών μας όταν γίνονται θύματα ή θύτες ψυχολογικής ή σωματικής βίας, αλλά και η δική μας ευθύνη.
Στη συζήτηση αυτή είστε καλεσμένοι, άσχετα με το αν το παιδί σας έχει εμπλακεί ή όχι. Το θέμα είναι, αν συμβεί, να μπορέσουμε να το χειριστούμε χωρίς να κάνουμε ¨ζημιά¨.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.