Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας

Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 878.194, με τον δήμο Θεσσαλονίκης να έχει πληθυσμό 269.137 άτομα. Ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης έχει πληθυσμό 40.159, ο δήμος Βόλβης 26.004, ο δήμος Δέλτα 40.935, ο δήμος Θερμαικού 34.728, ο δήμος Θέρμης 39.105, ο δήμος Καλαμαριάς 58.651, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου 62.859, ο δήμος Λαγκαδά 57.047, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών 69.181, ο δήμος Παύλου Μελά 65.175, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη 48.176, ο δήμος Χαλκηδόνος 34.626 και ο δήμος Ωραιοκάστρου 32.411.

Αναλυτικά ο Πληθυσμός στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει ως εξής:
Ωραιόκαστρο 17.130
Μυγδονία          8.240
Καλλιθέα           7.041

Εντυπωσίασε ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο

Πενθήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Πενθήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Οικονομία

ΑΣΕΠ : Δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των προσληφθέντων στους Δήμους

Εγκρίθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. και καταχωρίστηκε στους δικτυακούς τόπους του Ο.Α.Ε.Δ. (www.oaed.gr) και του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ο οριστικός Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, έτους 2012 , για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με τη Β104880/06.02.2012 Δημόσια Πρόσκληση Ο.Α.Ε.Δ.



Τα ονόματα των 35.000 ατόμων που «παίρνουν σειρά» για πρόσληψη στους δήμους, δημοσιεύονται στον οριστικό «Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων», στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Στον πίνακα, αναγράφεται η συνολική βαθμολογία κάθε ανέργου σε μονάδες που αντιστοιχούν στα κριτήρια κατάταξης, την ειδικότητά τους και τους φορείς στους οποίους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν τις ειδικότητες των ηλεκτρολόγων ΔΕ, οδηγών ΔΕ, τεχνιτών οικοδομών ΔΕ, τεχνιτών ελαιοχρωματιστών ΔΕ, τεχνιτών σιδεράδων, υδραυλικών ΔΕ, χειριστών μηχανημάτων ΔΕ και εργατών γενικών καθηκόντων ΥΕ.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αύριο 31 Ιουλίου αρχίζουν οι επταήμερες εκδηλώσεις στο Μεσαίο



ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                                             
«Ο ΠΟΝΤΟΣ»

ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981                                                                      
Τ.Κ. 54500, ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κιν.: 6977.797.804                                                  
 Fax.  2310 786.671                                                           Μεσαίο  16/07/2012
          
 Αρ. Πρωτ…175…                                                                                                                                                    

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ
7ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
                                                                                                       
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2012, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας στέλνουμε.* 
 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


    Ο Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας

Αμανατίδης Θεόδωρος                                   Αμανατίδου Θ.  Σοφία


* (Δείτε το στην αφίσσα)

Το αντίδοτο στον καύσωνα...το γέλιο!!!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΡΙΧΟΒΟΥ 1, 54625 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.2310548876, 2310547887,  FAX: 2310538263, e-mail: empsylth@otenet.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ο.Τ.
6ήμερων ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ
Το οποίο αφορά και σε επιχειρηματίες – εμπόρους (ασφαλισμένους στον Ο.Α.Ε.Ε.) 

Η Ομοσπονδία Ε.Σ. Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει ότι ο Ελληνικός Οργανισμός  Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει  σε εφαρμογή  το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Εξαήμερων  Διακοπών 2012 – 2013 ,  (5 διανυκτερεύσεων), το οποίο  απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και σε  επιχειρηματίες – εμπόρους (ασφαλισμένους στον Ο.Α.Ε.Ε.)  και το οποίο θα ισχύσει από Αύγουστο 2012 έως 31.5.2013
Οι κάτοχοι των δελτίων  «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια.
Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2013.
  • Τα δελτία  Εξαήμερων διακοπών, θα διατίθενται από τα  Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.
Επίσης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, το οποίο απευθύνεται, μεταξύ άλλων και σε  συνταξιούχους επιχειρηματίες – εμπόρους άνω των 60 ετών , το οποίο θα ισχύσει από 1.10.2012 έως 31.5.2013. μέχρι εξαντλήσεως των 5.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος
Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ.


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για «εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την δημιουργία γραφείου ενημέρωσης για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Ωραιοκάστρου».

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για «εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την δημιουργία γραφείου ενημέρωσης για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Ωραιοκάστρου».
Για περισσότερα...

Σήμερα στις 9.00 στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ελληνική βραδιά με το Νεκτάριο Μαλλά, Όλοι μαζί μία παρέα.



ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9,30 ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ" Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΑΛΤΖΙΑΝΩΝ"


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωραιοκάστρου προκηρύσσει την πλήρωση οκτώ (8)  θέσεων Εθελοντών Σχολικών τροχονόμων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 9 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ο.Π.Π.Α. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.


Το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου»
Ανακοινώνει
  Τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά εννέα (9) άτομα για την κάλυψη αναγκών του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου», που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Ν.Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων: «Απασχόληση Νηπίων», «Μεταφορά παιδιών» και «Καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων δημοτικών παιδικών σταθμών»,  συνολικής διάρκειας έως έντεκα (11) μήνες.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΓΩΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/07/2012 ΈΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/08/2012

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;



            Μεγάλο θέμα έχει προκύψει μετά την κυκλοφορία του περιοδικού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» για τις αμοιβές των αιρετών του Δήμου.
            Ας σκεφτούμε όλοι γιατί κάποια άτομα θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Σημαία όλων μας είναι ότι θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να παράξουμε έργο και να δείξουμε κοινωνικό πρόσωπο. Όντως, αυτά πρέπει να είναι τα συστατικά που παρακινούν κάποιο πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά, με μια λέξη η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
            Η προσφορά λοιπόν, δεν έχει χρηματικό αντίτιμο. Η προσφορά παρέχεται οικειοθελώς, ανιδιοτελώς και η αμοιβή της είναι το χαμόγελο του συνανθρώπου, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, ένα λάθος που έχει διορθωθεί, μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.
            Όταν οι υποψήφιοι τρέχουν από κοινότητα σε κοινότητα, παρίστανται σε εκδηλώσεις, κάνουν τραπεζώματα και κερνάνε κόσμο, στέλνουν χιλιάδες μηνύματα από κινητά και κάνουν άλλα τόσες χιλιάδες τηλεφωνήματα σε φίλους, γνωστούς και μη για να τους ψηφίσουν, ποιος τους πληρώνει τις βενζίνες, φθορές αυτοκινήτων, λογαριασμούς τηλεφώνων κ.α.; Με το ζόρι τους εκλέγουμε ή μας παρακαλούνε να τους ψηφίσουμε; Αυτός που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί, πραγματικά να προσφέρει και ουσιαστικά να παράξει έργο, το κάνει γνωρίζοντας και τις επιπτώσεις.
            Όσοι ασχολούνται διοικητικά με τον αθλητισμό και τρέχουν από γήπεδα σε γήπεδα, μεταφέρουν αθλητές, μιλούν ασταμάτητα στο κινητό με παράγοντες, αθλητές, γονείς, μέλη συλλόγων κ.α., ξοδεύουν χρήμα και χρόνο από την προσωπική τους ζωή, τους πληρώνουν οι ομάδες; ΟΧΙ βέβαια!!!      Όσοι ασχολούνται με φιλανθρωπικές οργανώσεις, εθελοντισμό, πολιτιστικούς συλλόγους και ξοδεύουν χρήμα και χρόνο από τη ζωή τους, τους πληρώνει κανείς τα έξοδα; ΟΧΙ βέβαια!!!
            Γιατί λοιπόν, όσοι ασχολούνται με το Δήμο θα πρέπει ν’ αμοίβονται γι αυτό; Δεν είναι και τα δημοτικά μια κοινωνική παροχή στους δημότες; Μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι επάγγελμα και μέσω αυτού θα λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα; Εξαιρούνται βέβαια όσοι κατέχουν θέσεις που εκ των πραγμάτων δεν τους επιτρέπουν να έχουν δική τους εργασία εκτός Δήμου.
            Για τους παραπάνω λόγους, στηρίζω τον Αστέριο Γαβότση, γιατί ποτέ δεν είδε την Δημοτική Αρχή ως επάγγελμα (αφού επάγγελμα έχει που του εξασφαλίζει επαρκώς τα προς το ζειν), γιατί ποτέ δεν είδε την Δημοτική Αρχή ως μέσον πελατειακής στήριξης, αλλά ως ένα μέσον να προσφέρει στους συνανθρώπους του και το ίδιο πιστεύει πως θέλουν και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την παράταξή του.

Αντωνιάδου Ειρήνη (Ρένα)



Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παλαιοκάστρου



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Την   26η Ιουλίου , Εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής  πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλησίο.

Οι Ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ  25 ΙΟΥΛΙΟΥ

             7.00 μ.μ.   Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της Εορρτης και εν συνεχεία περιφορά
                                   της Ιεράς  Εικόνος της  Αγίας Παρασκευής.
             9.30 μ.μ.    Αγρυπνία (Απόδειπνο χαιρετισμοί , Όρθρος    & Θεία Λειτουργία ).

ΠΕΜΠΤΗ  26 ΙΟΥΛΙΟΥ

07:30– 10:30 π.μ.   Όρθρος της Εορτής και    Ιερατικόν Συλλείτουργον.
       5.00 μ.μ.           Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Σημείωσις: Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας  Παρασκευής από Πέμπτη 19   έως  και Κυριακή 29 Ιουλίου  Καθημερινώς στις 07:15 -9:00 π.μ. θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7 μ.μ. θα τελείται Εσπερινός.
Και από 1 έως 15 Αυγούστου θα ακολουθηθεί καθημερινά το ίδιο πρόγραμμα για το Ιερό Παρεκκλήσιο.
Τακτική αστική συγκοινωνία Ο.Α.Σ.Θ. (αριθμ. 56) από τον νέο  σιδηροδρομικό σταθμό.
ΤΗΛ.2310697148  & 2310699100

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Φίλιππος Παλαιοκάστρου: Κίνδυνος για μη κάθοδο στο νέο πρωτάθλημα


Παρά τις προσπάθειες από φίλους του συλλόγου για εξεύρεση λύσης στο διοικητικό σχήμα της ομάδας του Φίλλιπου Παλαιοκάστρου δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν ενδιαφερόμενοι για ανάληψη της ομάδας η οποία κινδυνεύει πλέον να μη κατέβει στο νέο πρωτάθλημα με όποιες συνέπειες σημαίνει με τέτοια εξέλιξη.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για εξεύρεση λύσης στο Διοικητικό σχήμα της Δόξας Πενταλόφου.

Συνεχίζονται οι διεργασίες για εξεύρεση λύσης στο Διοικητικό σχήμα της Δόξας Πενταλόφου.  Μέχρι σήμερα εξεδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο Δ.Σ μόνο τρία άτομα (Β.Μπούτσικας, Σ.Κώτσιου, Β.Τσιφούτης) και κανείς  για την θέση του Προέδρου. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί το θέμα με την ενδεχόμενη παραμονή στη θέση, του μέχρι σήμερα προέδρου της ομάδας  Αθ. Κατσαούνη αλλά και την συμπλήρωση το Δ.Σ. με νέα πρόσωπα

Αλλο ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι στη Νεοχωρούδα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι που οργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Νεοχωρούδας. Η χθεσινή βραδιά ήταν η πρώτη απο τις εξαήμερες εκδηλώσεις του συλλόγου στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Παρασκευής  στις 26 Ιουλίου. Η Πλατεία του χωριού ήταν γεμάτη από κατοίκους κυρίως της Νεοχωρούδας αλλά και από τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου Ωραιοκάστρου, που κάτω από τους  ήχους της ορχήστρας του Θ.Σέρκου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μέχρι αργά το βράδυ. 

Φωτ/φίες απο την εκδήλωση









Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξαήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Νεοχωρούδα


Εξαήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Νεοχωρούδα οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος"  κάνοντας την αρχή αύριο το βράδυ με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού 


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Σάββατο 21/7. Ώρα 9.30 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Θ. Σέρκου, στην πλατεία της Νεοχωρούδας.


Κυριακή 22/7. Ώρα 7.00 μ.μ. Παιδικά παιχνίδια στο πάρκο Νεοχωρούδας. Ώρα 9.00 μ.μ. Παιχνίδια για μεγάλα παιδιά στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας.


Δευτέρα 23/7. Ώρα 9.00 μ.μ Μουσική  βραδιά από τη χορωδία, στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου. Ώρα 10.00 μ.μ. Έντεχνο ροκ με νεανικό μουσικό συγκρότημα, στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου.


Τρίτη 24/7. Ώρα 9.30 μ.μ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ Πάρτι νεολαίας. DJ ΧΑΤΖΗΣ


Τετάρτη 25/7. Ώρα 7.00 μ.μ Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής.
Ώρα 7.30μ.μ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.
Ώρα 9.00 μ.μ στο «ΓΕΝΕΣΙΣ» στη Νεοχωρούδα τελετή απονομής βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές γυμνασίων και λυκείων και στους επιτυχόντες ΑΕΙ-ΤΕΙ
Ώρα 9.30 μ.μ στο «ΓΕΝΕΣΙΣ» παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα: Χαλάστρας, Λητής, ακτής Διονυσίου Χαλκιδικής.


Πέμπτη 26/7. Ώρα 7.00 π.μ. ΟΡΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Ώρα 10.00 π.μ. Αγιασμός στο παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής.
Ώρα 7.00 μ.μ Παρακλητικός κανών εις την υπεραγίαν Θεοτόκο.
Ώρα 9.00 μ.μ στο «ΓΕΝΕΣΙΣ», Δρώμενο «ΜΑ(Ν)ΝΑ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ». Αφιερωμένο στην ελληνική μάνα με τραγούδι και χορό από όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου. Αφήγηση: ΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρούδας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ιδρύθηκε το 1975 και αριθμεί σήμερα 300 μέλη. Στόχοι και σκοποί του Συλλόγου είναι η συμβολή του στην Πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση της περιοχής στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας από τις νεώτερες γενιές.


Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΜΕ


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:
-#-
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ
                                                                                    Αθήνα, 28 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλη ανταπόκριση των εμπόρων στο Πρόγραμμα της ΕΣΕΕ  «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων»


Είναι προφανές ότι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν πρωτοφανή συνδυασμό από κρίσιμα προβλήματα (έλλειψη ρευστότητας, μείωση της ζήτησης, αστάθεια επιχειρηματικού / επενδυτικού περιβάλλοντος, αύξηση κόστους λειτουργίας, αύξηση βραχυχρόνιων υποχρεώσεων, κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά κ.λπ.), με άμεση συνέπεια τη διακινδύνευση όχι μόνο της ανταγωνιστικότητάς τους αλλά της ίδιας τους της βιωσιμότητας.

CLUB ΙΘΩΜΗ : THE MOONWALKER Michael Jakson Show


Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Πεντάλοφο και Πετρωτό

Εντυπωσιακά μεγάλη ήταν και φέτος η προσέλευση του κόσμου στη γιορτή του Προφήτη Ηλία στο Πεντάλοφο και στο Πετρωτό. Στο Πετρωτό  μετά τον Εσπερινό και την λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι το οποίο οργάνωσε  η ενορία της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση της επέκτασης του Ναού.

Φωτ/φίες από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Πεντάλοφο






Φωτ/φίες από το παραδοσιακό γλέντι στο Πετρωτό








Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΟΛΕΪ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΩ



Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΟΛΕΪ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Η διοίκηση του Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου ανακοινώνει την συνεργασία του με τον  προπονητή βόλεϊ κ. Γιάννη Βαγγέλη για τα αναπτυξιακά τμήματα ακαδημιών του συλλόγου του.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πυρκαγιά στη Νεοχωρούδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπολείμματα καλλιεργειών και σε προαύλιο βιοτεχνικού χώρου στην περιοχή της Νεοχωρούδας. Η άμεση επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς εντός του κτιρίου. 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες πήραν μέρος στην κατάσβεση.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε μία μοναδική συναυλία στα Λουτρά Λαγκαδά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με οδηγό τα ομορφότερα τραγούδια του και ροκ διάθεση.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με σχεδόν 4 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του τραγουδιού, έχει αναγνωριστεί ως ο σπουδαιότερος Έλληνας ερμηνευτής. Με σημείο υπεροχής τις ζωντανές εμφανίσεις, που ξεχωρίζουν για τον παλμό και τον ηλεκτρισμό τους. Πιο ώριμος και πιο «θυμωμένος» από ποτέ, πυροδοτεί την σκέψη και εκφράζει την δική μας φωνή με το ανήσυχα τραγούδια του. Στο πλευρό του η εκρηκτική Τάνια Κικίδη.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στα Λουτρά Λαγκαδά ο Βασιλής Παπακωνσταντίνου δίνει ραντεβού με τους χιλιάδες φίλους του, για να τους θυμίσει οτι... "το παιχνίδι παίζεται ακόμα".

Πηγή: http://www.lagadas.net

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Πέμπτη 19/7 προς Παρασκευή 20/7, μνήμη του Προφήτου Ηλιού, θα τελεσθεί ι. Αγρυπνία στο ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου (στο δρόμο προς τη Λίμνη), της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Ώρα έναρξης 9μ.μ.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παλαιοκάστρου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Την   26η Ιουλίου , Εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής  πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλησίο.

Οι Ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ  25 ΙΟΥΛΙΟΥ

             7.00 μ.μ.   Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της Εορρτης και εν συνεχεία περιφορά
                                   της Ιεράς  Εικόνος της  Αγίας Παρασκευής.
             9.30 μ.μ.    Αγρυπνία (Απόδειπνο χαιρετισμοί , Όρθρος    & Θεία Λειτουργία ).

ΠΕΜΠΤΗ  26 ΙΟΥΛΙΟΥ

07:30– 10:30 π.μ.   Όρθρος της Εορτής και    Ιερατικόν Συλλείτουργον.
       5.00 μ.μ.           Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Σημείωσις: Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας  Παρασκευής από Πέμπτη 19   έως  και Κυριακή 29 Ιουλίου  Καθημερινώς στις 07:15 -9:00 π.μ. θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7 μ.μ. θα τελείται Εσπερινός.
Και από 1 έως 15 Αυγούστου θα ακολουθηθεί καθημερινά το ίδιο πρόγραμμα για το Ιερό Παρεκκλήσιο.
Τακτική αστική συγκοινωνία Ο.Α.Σ.Θ. (αριθμ. 56) από τον νέο  σιδηροδρομικό σταθμό.
ΤΗΛ.2310697148  & 2310699100

Πανηγυρίζει την Παρασκευή 20/7 το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Πεντάλοφο