Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ-ΣΤΗ


Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου
προκηρύσσει μία θέση καθαρίστριας –στη με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας 5
μηνών και 20 ημερών (10 Φεβρουαρίου 2012 έως 30 Ιουνίου 2012) για
το 5οΔημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου(Περιοχή Σκάρα-Μελισσοχώρι).
Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Συνεδριάζει σήμερα και ώρα 4 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου.


Συνεδριάζει σήμερα  και ώρα 4 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου. Δείτε την πρόσκληση εδώ: 1h-prosklisi_2012

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών & Φίλων Ωραιοκάστρου «Ερωτόκριτος»

Την καθιερωμένη πίτα έκοψε ο Σύλλογος των Κρητών του Ωραιοκάστρου σε μια κατάμεστη αίθουσα του ROSE GARDEN στο Παλαιόκαστρο.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες  συλλόγων Κρητών από την Μακεδονία,η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου (Πολυχρονίδης Ανέστης-Αντιδήμαρχος,Τερζής Χρήστος του Αθ-δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ω.,Δεληπάλλα Δ-δημοτική σύμβουλος και ο Πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας & δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου Τερζής Χρήστος του Δημ.).Το Κρητικό μουσικό συγκρότημα των αδελφών Χρήστου & Παναγιώτη Μαρκαντώνη ξεσήκωσε με τα Κρητικά τραγούδια σχεδόν όλους τους παραβρισκόμενους κρατώντας τους στην εκδήλωση σχεδόν μέχρι το πρωί.Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η λαχειοφόρος αγορά που αντί για λαχεία είχε μπουκαλάκια με χειροποίητη ζωγραφιά  που ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου,με τσικουδιά,ρακόμελο και λεμονοράκι και τον αριθμό στον πάτο του μπουκαλιού δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσους έπαιρναν μέρος στην κλήρωση να κρατήσουν και ένα ενθύμιο της εκδήλωσης.

















Το Σάββατο 4/2/2012 στο ROSE GARDEN ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 570 13 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ & FAX 2310 694652                        
                                                                                                              ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 29/1/2012
                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων διοργανώνει τον ετήσιο χορό του συλλόγου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 ώρα 9 μ.μ στον πολυχώρο ROSE GARDEN στο Παλαιόκαστρο.Η τιμή πρόσκλησης παρέμεινε και φέτος στο ποσό των είκοσι ευρώ (20,00) και περιλαμβάνει:ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ - Σουφλέ ζυμαρικών. ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ: Μπιφτέκι σχάρας, Κοτόπουλο, Μπριζόλα.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ: Πατάτα φούρνου, ριζότο λαχανικών. ΣΑΛΑΤΕΣ: Λάχανο/Καρότο, Εποχής. ΠΟΤΑ: Κρασί DU PONT, ούζο, μπύρες, αναψυκτικά, σόδες, νερό εμφιαλωμένο - όλα απεριόριστα.ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ: Πιατέλα φρούτων εποχής.
     Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ   Λύρα: Κώστας Σιαμίδης, Θόδωρος Κοτίδης, Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Κώστας Παναγιωτίδης. Νταούλι: Αλέξης Ανδρεάδης, Παναγιώτης Πολυχρονίδης.Αρμόνιο: Λεωνίδας Γεωργιάδης. Κλαρίνο :Θόδωρος Κεσίδης. Τραγούδι: Αχιλλέας Βασιλειάδης, Δέσποινα Καμπερίδου, Γιώργος Σιαμλίδης, Στέφανος Αρουτίδης.  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ : Ορχήστρα Λεωνίδα Λόλα.
     Σας περιμένουμε όλους για μια συναρπαστική βραδιά που θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας μας.

Η κοπή της πίτας του Παντελή Τσακίρη

Την καθιερωμένη κοπή πίτας για το 2012 επέλεξε να πραγματοποιήσει στο πολιτικό του γραφείο ο πολιτευτής Παντελής Τσακίρης μεταξύ φίλων και συνεργατών από την β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Απευθυνόμενος αυστηρά σε νέους αιρετούς, φοιτητές, σπουδαστές και ενεργούς πολίτες τόνισε την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν στην πολιτική άνθρωποι με όρεξη για προσφορά , μεράκι για δημιουργία και φιλότιμο. Άνθρωποι με όραμα αλλά και με ρίζες στην ελληνική κοινωνία, που «αιμορραγεί» και που έχουν την δυνατότητα και την διάθεση να την αφουγκραστούν. Πλαισιωμένος από φίλους ο νεαρός πολιτευτής τους ευχαρίστησε για την έως τώρα συμπαράστασή τους αλλά και έδωσε το έναυσμα για μία πολιτική πορεία με ανατροπές και «μπόλικη» αλήθεια!

Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη

 
Δριμύ ψύχος αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Λόγω της κακοκαιρίας οι δήμοι μετατρέπουν θερμαινόμενους χώρους σε καταφύγια για τους άστεγους.


Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα

Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 2105246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (street work)

Επιστήμονες και εθελοντές του ΚΥΑΔΑ θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντάς τους επί τόπου βοήθεια με κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα. Επιπλέον ο δήμος θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός).

Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη

Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:

Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

Έκκληση για ρούχα και σκεπάσματα

Απαραίτητα είναι χειμωνιάτικα ρούχα και σκεπάσματα για τους άστεγους συμπολίτες μας. Μπορούν να παραδοθούν προκειμένου να μοιραστούν στο Ίδρυμα Αστέγων, Πειραιώς 35 ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας τηλ 210 5246515 -16

Επιπλέον, η ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ που εργάζεται στο δρόμο για άστεγους, κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό, χοντρά μπουφάν και κουβέρτες. Κωνσταντινουπόλεως 30, τηλ. 2103410462.

«Ανάσα» για δήμους και άνεργους δημότες το πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης


b_300_0_16777215_0___plugins_content_imagesresizecache_579a17badc6f76a7b316646b2eacb2c6.jpeg

Για ένα πρόγραμμα που θα δώσει πνοή αισιοδοξίας στους ανέργους και ανακούφιση στους δήμους κάνουν λόγο δήμαρχοι του Ν. Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας στον «Τ.Θ.» το πρόγραμμα αυτεπιστασίας που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση και τα οποίο προβλέπει τη δυνατότητα πεντάμηνης απασχόλησης ανέργων σε δημοτικά έργα. Μάλιστα, όλοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις για έργα, που αφορούν κυρίως στους τομείς του περιβάλλοντος, της οδοποιίας, της παιδείας και της καθαριότητας και αναμένουν τις σχετικές εγκρίσεις. «Το πρόγραμμα είναι μια καλή ευκαιρία για να δώσουμε οικονομική ανάσα στην περιοχή, όπου υπάρχουν πολλοί άνεργοι αλλά και για να βελτιώσουμε πράγματα στην, που αυτήν την εποχή κοστίζουν πολλά χρήματα για το δήμο», δηλώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Δ. Σαραμάντος, αναφέροντας ότι ο δήμος έχει κάνει αίτηση για συνολικά 270 άτομα.
«Συμμετέχουμε γιατί σε αυτήν τη συγκυρία και έλλειψη προσωπικού έχουμε και υπάρχει απαγόρευση για προσλήψεις προσωπικού, οπότε, έστω και για πέντε μήνες αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει. Και φυσικά θα βοηθήσει και λίγο και την καταπολέμηση της ανεργίας», τονίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θ. Μπακογλίδης αναφέροντας ότι έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για πρόσληψη πάνω από 200 ατόμων στο δήμο. Ο ίδιος σημειώνει ότι αναμένεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος, ενώ αναφέρει ότι ο δήμος Καλαμαριάς θα συμμετάσχει και στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, όταν αυτό «ανοίξει».
Και ο δήμος Δέλτα συμμετέχει στη διαδικασία και, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Γ. Γλώσση, το πρόγραμμα θα βοηθήσει πολλούς ανέργους, σε μια περιοχή όπου το πρόβλημα της ανεργίας, όπως σημειώνει είναι πάρα πολύ μεγάλο, παρά τις προσπάθειες του δήμου.
«Θα δώσει πραγματικά μια άλλη πνοή στο δήμο μας και θα προσφέρει ανακούφιση και στους δημότες μας», τονίζει, σχολιάζοντας το πρόγραμμα ο δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Π. Δαϊκούδης. Όπως αναφέρει ο δήμος έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση και αναμένει τις λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσει το πρόγραμμα. «Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες του δήμου μας, ξέρουμε τα προβλήματά τους αλλά πολλές φορές αισθανόμαστε αδύναμοι να τους βοηθήσουμε», σημειώνει και προσθέτει ότι αυτό το πρόγραμμα θα αποτελέσει ανάσα, ενώ στα θετικά του σημειώνει και τις αξιοκρατική επιλογή των ανέργων.
«Έχουμε ζητήσει συνολικά 100 άτομα για πολλά έργα. Τα περισσότερα από αυτά είναι μικρά αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερα», δηλώνει στον «Τ.Θ.» και ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλος.
«Μπορεί να μην λυθούν τα προβλήματα, αλλά θα πάρουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη μια ανάσα», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου κ. Ν. Ανανιάδης, προβλέποντας ότι οι αιτήσεις των πολιτών θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που θα ζητούνται, καθώς, όπως αναφέρει η ανεργία στην περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή, λόγω της σύνθεσης του πληθυσμού, δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι «εργατόκοσμος».
Για ένα πρόγραμμα-ανάσα που θα βοηθήσει του πολλούς άνεργους τεχνίτες στην περιοχή του δήμου Βόλβης, κάνει λόγο και ο προϊστάμενος διοικητικών υπηρεσιών του δήμου κ. Νεστορούδης.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα, που αφορά όλους τους δήμους της χώρας, θα μπορέσουν να απασχοληθούν 35.000 άνεργοι μέσα στο 2012, κυρίως από το χώρο των οικοδομικών επαγγελμάτων, όπου υπάρχει τεράστιο ποσοστό ανεργίας. Το πρόγραμμα σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι έτοιμο να το «τρέξει» από τον Φεβρουάριο. Κάθε άνεργος θα αμείβεται με 135 ημερομίσθια το χρόνο. Οι μηνιαίες αποδοχές θα είναι 770 ευρώ μεικτά και 625 ευρώ καθαρά. Η επιλογή θα γίνεται αυτόματα από Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ ενώ θα υπάρχει και μοριοδότηση που θα στηρίζεται σε κοινωνικά κριτήρια.
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ
 Πηγή: typosthes

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Όποιος χτυπάει τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», χτυπάει τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.


Δελτίο τύπου της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Όποιος χτυπάει τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», χτυπάει τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
1) Ο αγώνας των κατοίκων που ξεκίνησε και με τη στήριξη της δημοτικής κίνησης πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», που  προκάλεσε τη  μαζική άρνηση πληρωμών για το χαράτσι της ΔΕΗ και οδήγησε στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής του δήμου και φορέων, συνεχίζεται.  Μόνο όσους  δεν τους ενδιαφέρει η επιτυχία του αγώνα και θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, εκβιάζουν και απειλούν για να «διώξουν» τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» από το Συντονιστικό.  Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουμε όλοι, παρά  τις μεγάλες διαφορές μόνο και μόνο για έναν σκοπό. Για τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Για κανέναν άλλον. Και ούτε φυσικά προσφέρεται η Συντονιστική για να λύνονται  πολιτικές ή προσωπικές  διαφορές. Ούτε φυσικά μπορεί να «ψηφίσει», η Συντονιστική, για το ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι σε αυτήν, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ανοιχτή σε όλους και γιατί κατά τέτοιες αστειότητες  γίνονταν  επί παραδείγματι, στην Αλβανία του Χότζα, όχι τώρα στην Ελλάδα.    
2) Οι εκφοβισμοί και οι απειλές στον Περισσό, όχι στο Ωραιόκαστρο.  Δεν μπορεί την ώρα που  ελληνικός λαός εκβιάζεται και τρομοκρατείται, από την τρόικα,  να επιλέγουν μερικοί να λειτουργούν στην Συντονιστική του δήμου με εκβιασμούς και τρομοκρατία. Αυθαίρετα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνεπικουρούμενος  από υπηρετικό «εθελοντικά» προσωπικό του δήμου και από νοσταλγούς,  σταγονίδια του σταλινισμού, μετέτρεψε μια συνάντηση της Συντονιστικής με τους συλλόγους γονέων σε συνεδρίαση,  με θέμα τον αποκλεισμό της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», χωρίς φυσικά να ενημερώσουν όλα τα μέλη της Συντονιστικής.  Ούτε γύρισαν να κοιτάξουν τους ελάχιστους έστω εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και εμβρόντητοι παρακολουθούσαν τα νταηλίκια, με  απειλές  και εμετικές βρισιές σε βάρος του Σ. Κελεσίδη, μέχρι να αποχωρήσουν, αηδιασμένοι.  Αηδιασμένοι από την εικόνα  εκφυλισμού  της Συντονιστικής τη συγκεκριμένη στιγμή. Απαιτείται στοιχειώδης σεβασμός προς τους πολίτες, τους φορείς και τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής. Όχι αυθαιρεσίες που αποσκοπούν στο γνωστό «καπέλωμα» και που η παρουσία της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» φαίνεται  να αποτρέπει.   
3) Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι αντί να «ξεφουσκώνει»  μεγαλώνει. Εκατοντάδες δήμοι, χιλιάδες επιτροπές, εκατομμύρια  πολίτες  σε όλη την Ελλάδα,  με τη συλλογική αντίσταση και την άρνηση πληρωμής  καταργούν  το χαράτσι στην πράξη.  Είναι η  μόνη λύση. Ακόμα κι αν υπάρχει σήμερα οικογένεια που αντέχει να πληρώσει το χαράτσι, πόσο καιρό θα  αντέχει  για να το πληρώνει;  Για αυτό λέμε, σε όσους ακόμη το σκέπτονται , εάν θέλεις να έχεις ρεύμα μην πληρώνεις το χαράτσι. Όσο υποκύπτεις και το πληρώνεις τόσο επισπεύδεις την ώρα που δεν θα έχεις να πληρώσεις και τότε θα σου κόψουνε το ρεύμα, γιατί δεν αντιστάθηκες.   Στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, απαντάμε με αλληλεγγύη, και αντίσταση. Όλοι μαζί, με την αλληλεγγύη  θα αποτρέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε εάν χρειαστεί,   τη διακοπή του ρεύματος σε κανένα σπίτι.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Δημ. Τ.Ο. ΝΔ Ωραιοκάστρου: Το ανοσιούργημα ενός «κομμουνιστή»



Με ανακοίνωση της (26-1-2012) η ΚΟΒ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει για προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου» Θεμελή Αγγέλου από την ιστοσελίδα «Ο τροχός».
Προβοκάτσια; Ποιά προβοκάτσια; Και από ποιόν;
Από τη μια ο κ. Θεμελής ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να καλεί τους πολίτες να μην πληρώνουν τα χαράτσια κι από την άλλη ως Προϊστάμενος  της Α’ ΔΟΥ να υπογράφει και να στέλνει ειδοποιητήρια σε όσους κάνουν πράξη την ανυπακοή;
Μήπως σήμερα παρά ποτέ ένας δεν αρκεί να δηλώνει κομμουνιστής αλλά πρέπει να είναι στην πράξη;
Μήπως η στάση και οι επιλογές ενός ανθρώπου είναι που τον κάνουν κομμουνιστή και όχι οι φανφαρολογίες και ο τσάμπα-μάγκας επαναστατισμός;
Αλλού είναι το πρόβλημα. Ενώ αποδέχεται, στην πράξη, το αστικό καθεστώς, τους θεσμούς του και τα όργανα του απαιτεί από τον λαό ανυπακοή και απειθαρχία.
Να το χαρακτηρίσουμε υποκρισία ή μήπως είναι λίγο;
Την Παρασκευή 27-1-2012 η Τυποεκδοτική ΑΕ , επιχείρηση συμφερόντων του ΚΚΕ, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα.
Αντιγράφουμε απόσπασμα από τον εισηγητή του ΚΚΕ, για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που αξίζει να σημειωθεί ότι καταψηφίστηκε από το κόμμα του Περισσού και πέρασε με ψήφους του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατικής Αριστεράς.
Για τον εισηγητή του ΚΚΕ, Νίκο Παπακωνσταντίνου, «οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και η λογική τους, είναι κοντά στις προσδοκίες των μεγιστάνων του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής συντεχνίας των βαθύπλουτων, των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων. Το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν τους νικητές στον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό, με την Αρχή σε ρόλο τροχονόμου συμφερόντων - και το δεύτερο μέρος, οι ρυθμίσεις για τους ηττημένους, με τις δικαστικές λειτουργίες να προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων».
Θεμελή «ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ»
Στείλε το «ΠΑΜΕ» να αποκλείσει τις εισόδους για να αναγκάσει τους στυγνούς ιδιοκτήτες του Περισσού να μην απολύσουν το προσωπικό.
Οι κακοί καπιταλιστές της «Τυποεκδωτικής» αφού τους εκμεταλλεύτηκαν τώρα θέλουν να απολύσουν κόσμο.
Εμπρός «ΠΑΜΕ» τώρα.
Σύντροφοι μην ξεχνάτε ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
Υ.Γ.
Αξιέπαινη και η προσπάθεια των συντρόφων να σκορπίσουν τον τρόμο στη τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η.

Δημ. Τ.Ο. ΝΔ Ωραιοκάστρου

Αποτελέσματα αγώνων ΕΠΣΜ & Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΣΜ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΚΡΙΘΙΑΣ : 2-3
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ-Μ.ΑΛΕΞ. ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ : 3-1
ΔΑΦΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ-ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : 1-4
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΑΚΟΣ : 2-0
ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : 0-1


Δ΄  ΕΘΝΙΚΗ


ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 3-0
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ-ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ 2-1
ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ-ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ 1-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ 3-2
Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ 0-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΑΝΕΒΛΗΘΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΔΕΝ ΔΙΕΞΗΧΘΗ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η κοπή της πίτας των Bloggers Ωραιοκάστρου

Αναδημοσίευση απο oraiokastronews





Με κάθε επισημότητα έγινε χθες το βράδυ η εκδήλωση της κοπής της πίτας των Bloggers στο Ωραιόκαστρο.Διοργανωτές οι  bloggers του Ωραιοκάστρου, Παπαγρηγορίου Γιάννης (Oraiokastro.Net), Κελεσίδης Στάθης (Ο Τροχός), Θεοδωρίδης Κώστας (Oraiokastronews), Κουκουρούζης Χρήστος (Kallithiotis). Το γεγονός το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά τελέστηκε στην ταβέρνα ''Κρεατάδικο'' του Σάββα Καρασαββίδη. Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 9.Πρώτος από τους προσκεκλημένους ήρθε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Παντελής Τσακίρης.Λίγο μετά κατέφθασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με τον σύζυγό της Σάββα.Στην παρέα προστέθηκαν,ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Πολιτεία με Όραμα'' Αστέριος Γαβότσης  ο Γιώργος Νικόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, η Μαρία Ιακωβάκη Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου με τον εκδότη-συγγραφέα Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρος Κουτρούκης, η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μάρθα Κεντεποζίδου, ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Νεοχωρούδας και Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Γκότσης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου Γιώργος Μπάρμπας, ο Ηλίας Καραγκουνίδης, η Ρένα Αντωνιάδου, η συνεργάτιδα των Bloggers πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δώρα Χρυσοστομίδου και η κα Μαρίνα Ζαρνταβά. 
Πολιτική ήταν κυρίως η συζήτηση.Θέματα που αφορούν την Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο της κουβέντας της κας Αμμανατίδου με τον κο Τσακίρη.Επίσης η κα Αμμανατίδου  και κος Παπαδόπουλος αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα επικαιρότητας.Ο κος Γαβότσης τόνισε μεταξύ άλλων το καλό κλίμα που επικρατεί στα μέλη του συνδυασμού, μια και νωρίτερα είχαν συγκέντρωση στα γραφεία.Φυσικά δεν έλειψαν τα πειράγματα με πρωταγωνιστές τους bloggers και τον Νικόπουλο.Το φλουρί της νοστιμότατης βασιλόπιτας, που ήταν προσφορά του Δημήτρη Παπαδόπουλου και του ζαχαροπλαστείου ΄΄ Ο Στέλιος'' που ευχαριστούμε πολύ, έπεσε στο κομμάτι των bloggers.Έτσι μέσα ένα ένα ευχάριστο και χαλαρό κλίμα κύλησε η βραδιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου. 


























































Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικές ιατρικές επισκέψεις απο την ιατρό και τέως Έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-01-2012

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας…
                                          Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!


Συνεχίζονται οι απόλυτα επιτυχημένες ενημερωτικές ιατρικές επισκέψεις σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιεί η ιατρός και τέως Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, σε συνεργασία με την επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων η κα. Καλαϊτζή και εθελοντές ιατροί θα παρέχουν στους πολίτες απλές και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και η στεφανιαία νόσος. Επίσης θα γίνονται δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις, μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης και το τεστ για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του πρώην δημαρχείου Λητής.
Σύμφωνα με την κα. Καλαϊτζή και έπειτα από επισκέψεις της σε 16 χωριά της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται ότι:
·                     το 50% των γυναικών δεν έχει κάνει ποτέ test Pap και μαστογραφία
·                     το 70% των ανδρών δεν έχει κάνει ποτέ εξέταση για τον προστάτη
·                     το 99% δεν έχει ελέγξει ποτέ τους σπίλους του δέρματος
·                     το 80 % παίρνει αγωγή για την υπερλιπιδαιμία (χοληστερίνη και τριγλυκερίδια) χωρίς να προσέχει τη διατροφή του
·                     το 25% παίρνει σχεδόν καθημερινά παυσίπονα
·                     το 40% λαμβάνει ψυχοφάρμακα (στις γυναίκες πάνω άνω των 50 ετών το ποσοστό φτάνει στο 60%).
 «Ο προληπτικός έλεγχος υγείας αποτελεί υποχρέωση κάθε ανθρώπου προς τον εαυτό του, γιατί αναδεικνύεται σε ασπίδα προστασίας της ζωής», τονίζει η κα. Καλαϊτζή και σημειώνει ότι, «θα πρέπει όλοι να ασκούμαστε τακτικά, έστω με περπάτημα μιας ώρας την ημέρα, να διακόψουμε το κάπνισμα, να μετριάσουμε την κατανάλωση αλκοόλ, να σταματήσουμε την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων και τέλος να φροντίσουμε τη διατροφή μας, επιλέγοντας την αυθεντική ελληνική κουζίνα που είναι γνωστή ως μεσογειακή». 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

«ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»   
                                                                 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 19.00΄, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Ωραιοκάστρου (Δημοτικό Μέγαρο «ΠΑYΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»), με θέμα ημερήσιας διάταξης την

λήψη απόφασης για την εγγραφή του Συλλόγου σε Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί στον ίδιο χώρο, στις 5-2-2012 και ώρα 11.00΄, με το ίδιο θέμα ημερήσια διάταξης.
Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθούν στις 5-2-2012 και ώρες 12.00΄ έως 14.00΄, στον ίδιο χώρο.
Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, υποχρεούνται να καταθέσουν σχετική δήλωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και συγκεκριμένα προς τον Πρόεδρο αυτού Γεώργιο Νικόπουλο (κατάστημα οπτικών ειδών, Λ. Δημοκρατίας 27), το αργότερο μέχρι την 3η-2-2012.

.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κοπή πίτας Σωματείου Χ. Τσελεπίδης


Tην Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 16.30 θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας του φιλανθρωπικού σωματείου «Χ.Τσελεπίδης» και θα χορηγηθεί υποτροφία σε αριστούχο μαθητή της Β τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου.
Επίσης, τη Τρίτη 31 Ιανουαρίου από τις 9.30 το πρωϊ έως τις 13.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κατά σειρά αιμοδοσία του σωματείου , όπως είχε εξαγγελθεί στο πρόγραμμα δράσεων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του .
Και οι δύο εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον πολυχώρο Rose Garden στο Παλαιόκαστρο.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Πρόσκληση σε Εκδηλώσεις Βράβευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος
και το Δημοτικό Συμβούλιο
σας προσκαλούν
στις Εκδηλώσεις Βράβευσης των αριστούχων μαθητών,
των μαθητών με αθλητικές διακρίσεις και των εισαχθέντων σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Σχολικών ετών 2009-2010 και 2010-2011.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

-         την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12:00 μ.μ
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου
-         την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 18:00 μ.μ
στο « ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ» Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο Ωραιόκαστρο
-         τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 17:00 μ.μ
στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΤΣΙΚΑΣ» στο Δρυμό.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Ο Δήμαρχος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ