Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Βήμα πολιτιστικής συνεύρεσης των κοινοτήτων του νέου δήμου Ωραιοκάστρου το χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Λωξάντρας.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 24-12-2012.


"Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο Γαλαξία" λέει το τραγούδι και πραγματικά χθες το βράδυ στην υπέροχη χοροθεατρική εκδήλωση "το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Λωξάντρας" το διαπιστώσαμε με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο κτίριο "Παύλος Μελάς" στο Παλαιόκαστρο, πολιτιστικοί σύλλογοι από τις περισσότερες κοινότητες του νέου δήμου Ωραιοκάστρου μας πρόσφεραν μια γεύση από τους χορούς και τις τοπικές τους παραδόσεις. Η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου, ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου, το Κέντρο Νεότητας Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μεσαίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλαδέλφειας έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μικρασιατών Ωραιοκάστρου και μας χάρισαν μια υπέροχη βραδιά. Τους αξίζουν όλους θερμά συγχαρητήρια. Η εκδήλωση αυτή έδειξε με τον ωραιότερο τρόπο ότι η πολυμορφία του νέου δήμου Ωραιοκάστρου μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, αν συνειδητοποιηθεί από όλους μας.


Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.