Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση στο Ωραιόκαστρο

Είμαι κάτοικος του Δήμου Ωραιοκάστρου, μία περιοχή που υποφέρει από πολλά και διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα, για τα οποία οι αρμόδιοι είτε δεν έχουν τα μέσα να τα αντιμετωπίσουν είτε αδιαφορούν. Και όλο αυτό φυσικά συμβαίνει σε βάρος της υγείας των παιδιών αλλά και της δικής μας.
Και ενώ το internet και οι εφημερίδες βρίθουν στην κυριολεξία από καταγγελίες του είδους: «Φονικό νερό στο Ωραιόκαστρο» η μόλυνση και η ρύπανση συνεχίζονται και θέτω υπ’ όψιν σας ένα ακόμα περιστατικό: από τις αρχές Νοεμβρίου, διάφορα φορτηγά, (συνημμένα θα βρείτε και τα στοιχεία τους) αδειάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε χωράφια της περιοχής, με την ανοχή αλλά και τις ευλογίες ίσως των αρχών, ποσότητες εκατοντάδων τόνων αποβλήτων, σε μορφή έντονα δύσοσμης λάσπης.
Ρωτάμε τον κάθε υπεύθυνο: που παράγονται τα απόβλητα αυτά; Ποιοι τα παράγουν; ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους για την διάθεση των αποβλήτων αυτών; Γιατί δεν τηρούνται; Γιατί οι αρμόδιοι δεν επεμβαίνουν;
Τέλος, καλούμε την κάθε αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και για να πάψουν επιτέλους κάποιοι να κερδοσκοπούν ασύστολα, υποθηκεύοντας το περιβάλλον και το Δήμο μας.
Στοιχεία σημείου που γίνεται η απόρριψη των αποβλήτων: στο 502 τετράγωνο του οικισμού της Νεοχωρούδας.
Και για του λόγου το αληθές, δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες που παρουσιάζουν το μέγεθος του προβλήματος και είναι τραβηγμένες από εμάς.
Σας ευχαριστούμε, Οι κάτοικοι του δήμου, (παρακαλούμε ευγενικά να μην δημοσιευτούν τα ονόματά μας για ευνόητους λόγους).
Πηγή: spirospero


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.