Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Ο κ. Φούχτελ και ο δήμος Ωραιοκάστρου».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.10.2012

 «Ο κ. Φούχτελ και ο δήμος Ωραιοκάστρου».

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημάρχων που «συνομιλούν με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής επιτροπείας στην Ελλάδα κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και μεταξύ αυτών αναφέρεται και το όνομα του δημάρχου Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντου. Βέβαια το θέμα δεν είναι ότι συνομιλούν, αλλά για ποιο  πράγμα συνομιλούν. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ «το αντικείμενο των συνομιλιών τους, δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων».
 Και συνεχίζει η ανακοίνωση λέγοντας: « ο κατάλογος με τους αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης, των μνημονίων, της τρόικας και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων είναι μακρύς».
Επειδή λοιπόν στον κατάλογο αυτών των αιρετών συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του δημάρχου Ωραιοκάστρου, οφείλει ο Δ. Σαραμάντος να πάρει δημόσια θέση και να απαντήσει στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, ώστε να ενημερωθούν και οι δημότες για τα ζητήματα που τους αφορούν.   
Άλλωστε η  διοίκηση του Σαραμάντου  συστηματικά και μεθοδικά απαξιώνει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αφήνει παροπλισμένα και σε αχρηστία τα καινούρια απορριμματοφόρα του δήμου  με διάφορα προσχήματα και επιλέγει την πανάκριβη ενοικίαση  ιδιωτικών  απορριμματοφόρων, υπονομεύοντας με αυτό τον τρόπο την υπηρεσία καθαριότητας,  το δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα συμφέροντα των δημοτών.

 Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.