Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΣΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεσαίου, με πρωτοβουλία και πρόταση του συλλόγου, η λαϊκή συνέλευση για την μετονομασία του χωριού μας από Μεσαίο σε Νέα Κοτύωρα ή από Μεσαίο σε Μεσαίο-Νέα Κοτύωρα.
Η ομιλία ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου Θεόδωρου Αμανατίδη ο οποίος ανέλυσε όλο το ιστορικό της διαδρομής που έκαναν οι πρώτοι κάτοικοι που ήρθαν στο Μεσαίο από την περιοχή των Κοτυώρων. Και αφού ανέλυσε τους λόγους για τους όποιους ήταν λάθος οι ονομασίες Μεσιό το 1933 και Μεσαίο το 1947, ακολούθησε δεκαπεντάλεπτη προβολή ιστορικού και φωτογραφικού υλικού  από την περιοχή των Κοτυώρων. Κατόπιν το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι και απεφάνθησαν στην πλειοψηφία τους αρνητικά και για τις δύο προτάσεις αυτές με το επιχείρημα ότι γεννήθηκαν στο Μεσαίο και αναγνωρίζουν μόνο αυτό το όνομα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου μετά από αυτήν την εξέλιξη κι αφού είδε και την αδιαφορία των υπολοίπων κατοίκων να παρευρεθούν στη συνέλευση για να εκφράσουν τις απόψεις τους, όσον αφορά τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, θεώρησε ότι η συζήτηση για το όνομα έληξε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.