Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ασ.Γαβότσης: «Να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί στο Ωραιόκαστρο και τη Μυγδονία, τώρα».


   Ενώ ο ρόλος του δημάρχου είναι υποτίθεται να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και να δίνει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, ο Σαραμάντος από την αρχή της θητείας  κάνει το αντίθετο, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.
Ανίκανος  αποδεικνύεται  ο Σαραμάντος, αφού  δεν δίστασε ούτε μπροστά στα βρέφη και τα νήπια, πολλά από  τα οποία υποβάλλονται σε  μία αβάσταχτη  καθημερινή  ταλαιπωρία όσο ο δήμος δεν ανοίγει τους παιδικούς σταθμούς.
Μετά το τελευταίο του « λάθος»  με τις τιμές ζώνης που έδωσε στη ΔΕΗ και που το ακριβοπληρώνουν οι  δημότες,  έρχεται τώρα και δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα. Δεν ανοίγει τους παιδικούς σταθμούς, προφασιζόμενος νομικό κώλυμα, το οποίο από όλους τους δημάρχους  μόνο αυτός  επικαλείται.  
Διαλύει  έναν  ακόμη  τομέα κοινωνικής παροχής, που τόσο ανάγκη έχουν εκατοντάδες οικογένειες του δήμου  μας.  Απολύει συμβασιούχους  εργαζόμενους με πολλά  χρόνια εργασίας επιδιώκοντας να τους αντικαταστήσει με  δίμηνους συμβασιούχους, σε συνδυασμό ίσως και με  καταργήσεις- συγχωνεύσεις  παιδικών σταθμών
Οι παιδικοί σταθμοί είναι προσχολική αγωγή και όχι πάρκινγκ νηπίων.  Δεν επιτρέπονται παιχνίδια ρουσφετολογικά σε βάρος της ομαλής λειτουργίας της προσχολικής αγωγής και των παιδικών σταθμών. Πόσες παιδαγωγούς θα γνωρίσουν τη χρονιά που μας έρχεται, εάν ανοίξουν και ακολουθήσει τελικά ο Σαραμάντος την τακτική των δίμηνων συμβάσεων ;
Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και τους γονείς και να μην υποβαθμίσει το παιδαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα που έχουν οι παιδικοί σταθμοί.
Να  ανοίξουν και να λειτουργήσουν τώρα όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

 Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.