Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !

Προεκλογικά μας έλεγαν ότι θα καταργήσουν το χαράτσι της ΔΕΗ (όπως και πολλά άλλα), μόλις όμως στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας σκέφτηκαν ότι το χαράτσι τους είναι απαραίτητο κι έτσι με τους λογαριασμούς του Αυγούστου μας το ξαναστέλνουν (σε 5 δόσεις).
Αυτή τη φορά όμως, δεν υπάρχει η απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επομένως, τα 1.000 περίπου νοικοκυριά του δήμου Ωραιοκάστρου που αρνηθήκαμε το χαράτσι του 2011 θα πρέπει να πολλαπλασιαστούμε με γεωμετρική πρόοδο και η άρνηση πληρωμής να λάβει καθολικό χαρακτήρα. Είναι η μόνη αξιοπρεπής στάση για κάθε πολίτη, αλλιώς γίνεσαι εκούσια δούλος.
Άλλωστε, τη μέθοδο αντίδρασης τώρα πια την ξέρουμε καλά, πληρώνουμε στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών το ποσό που απομένει όταν από το συνολικό ποσό πληρωμής αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού.
Βέβαια η ΔΕΗ, σε αρκετές περιπτώσεις αρνητών του χαρατσιού, πήρε ένα μέρος του ποσού που κατέβαλλαν για το ρεύμα και το μετέφερε στο χαράτσι. Αυτή η πρακτική είναι εντελώς παράνομη και θα πρέπει να απαιτήσουμε από τη ΔΕΗ να επανορθώσει.
Το χαράτσι αυτό που δεν πληρώσαμε, βάσει του νόμου θα μεταφερθεί στις εφορίες, οι οποίες κάποια στιγμή θα μας στείλουν σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Κι αυτό όμως δεν είναι απόλυτα σίγουρο καθώς υπάρχει δυσκολία στην ταυτοποίηση των οφειλετών, αφού πολλές φορές το όνομα που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι: εκτός από τα κυβερνητικά κόμματα («θολές» είναι και οι θέσεις των αντιπολιτευόμενων)  που μας κορόιδεψαν, το ίδιο έπραξε και η διοίκηση Σαραμάντου, αφού από τη μια διακήρυττε ότι είναι στο πλευρό των πολιτών ενάντια στο χαράτσι κι από την άλλη έδωσε στη ΔΕΗ μεγαλύτερες τιμές ζώνης για το Ωραιόκαστρο που διόγκωσαν το χαράτσι. Έτσι στους λογαριασμούς που λαμβάνουμε αυτές τις ημέρες ανακαλύπτουμε ότι το χαράτσι του 2012 είναι σημαντικά μεγαλύτερο καθώς η αύξηση των τιμών ζώνης οδήγησε και σε αύξηση του συντελεστή του χαρατσιού από το 4 στο 5 (για ένα ακίνητο 100 τ.μ η αύξηση είναι 100 ευρώ).
Οι αντικειμενικές αξίες είχαν αλλάξει από το 2007, όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες δεν είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ. Την ίδια τακτική έπρεπε να συνεχίσει και ο Σαραμάντος κι όχι από τη μια να καμώνεται τον φιλολαικό και από την άλλη να μας «καρφώνει» στη ΔΕΗ προς όφελος των τοκογλύφων. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι πολίτες του Ωραιοκάστρου να απαιτήσουμε από τη διοίκηση του δήμου να επανορθώσει, επικαλούμενη στη ΔΕΗ ότι έγινε λάθος (μπορεί να το κάνει).
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, στη σημερινή δύσκολη πολιτική και οικονομική κατάσταση, χρειάζεται συνεχής συλλογική αντίσταση, μόνο έτσι θα επιβιώσουμε ως λαός και ως χώρα.

«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2310 696683, κιν. 6979498881.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.