Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

'Ό Επιθεωρητής' του Ν. Γκόγκολ τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στο θέατρο 'Τσούκες' Δρυμού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013 το πρόγραμμα «Ευριπίδεια 2011 -2014», η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Ωραιοκάστρου , παρουσιάζουν την Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Τσούκες Δρυμού για το καλοκαίρι του 2012 την παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάϊ Γκόγκολ , από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.




Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής»ΚΩΜΩΔΙΑΣκηνοθεσία: Λίλλυς Μελεμέ
Το κλασσικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής»παρουσιάζειφέτος το καλοκαίρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης συνεχίζοντας τη δραστηριότητα του. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο, με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που τo καθιστά απόλυτα διαχρονικό και συγκλονιστικά επίκαιρο.
Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.

Το έργο θα ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, διασκευή και σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.
Τον ρόλο του Επιθεωρητή ερμηνεύει ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης. Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.