Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;



            Μεγάλο θέμα έχει προκύψει μετά την κυκλοφορία του περιοδικού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» για τις αμοιβές των αιρετών του Δήμου.
            Ας σκεφτούμε όλοι γιατί κάποια άτομα θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Σημαία όλων μας είναι ότι θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να παράξουμε έργο και να δείξουμε κοινωνικό πρόσωπο. Όντως, αυτά πρέπει να είναι τα συστατικά που παρακινούν κάποιο πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά, με μια λέξη η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
            Η προσφορά λοιπόν, δεν έχει χρηματικό αντίτιμο. Η προσφορά παρέχεται οικειοθελώς, ανιδιοτελώς και η αμοιβή της είναι το χαμόγελο του συνανθρώπου, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, ένα λάθος που έχει διορθωθεί, μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.
            Όταν οι υποψήφιοι τρέχουν από κοινότητα σε κοινότητα, παρίστανται σε εκδηλώσεις, κάνουν τραπεζώματα και κερνάνε κόσμο, στέλνουν χιλιάδες μηνύματα από κινητά και κάνουν άλλα τόσες χιλιάδες τηλεφωνήματα σε φίλους, γνωστούς και μη για να τους ψηφίσουν, ποιος τους πληρώνει τις βενζίνες, φθορές αυτοκινήτων, λογαριασμούς τηλεφώνων κ.α.; Με το ζόρι τους εκλέγουμε ή μας παρακαλούνε να τους ψηφίσουμε; Αυτός που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί, πραγματικά να προσφέρει και ουσιαστικά να παράξει έργο, το κάνει γνωρίζοντας και τις επιπτώσεις.
            Όσοι ασχολούνται διοικητικά με τον αθλητισμό και τρέχουν από γήπεδα σε γήπεδα, μεταφέρουν αθλητές, μιλούν ασταμάτητα στο κινητό με παράγοντες, αθλητές, γονείς, μέλη συλλόγων κ.α., ξοδεύουν χρήμα και χρόνο από την προσωπική τους ζωή, τους πληρώνουν οι ομάδες; ΟΧΙ βέβαια!!!      Όσοι ασχολούνται με φιλανθρωπικές οργανώσεις, εθελοντισμό, πολιτιστικούς συλλόγους και ξοδεύουν χρήμα και χρόνο από τη ζωή τους, τους πληρώνει κανείς τα έξοδα; ΟΧΙ βέβαια!!!
            Γιατί λοιπόν, όσοι ασχολούνται με το Δήμο θα πρέπει ν’ αμοίβονται γι αυτό; Δεν είναι και τα δημοτικά μια κοινωνική παροχή στους δημότες; Μήπως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι επάγγελμα και μέσω αυτού θα λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα; Εξαιρούνται βέβαια όσοι κατέχουν θέσεις που εκ των πραγμάτων δεν τους επιτρέπουν να έχουν δική τους εργασία εκτός Δήμου.
            Για τους παραπάνω λόγους, στηρίζω τον Αστέριο Γαβότση, γιατί ποτέ δεν είδε την Δημοτική Αρχή ως επάγγελμα (αφού επάγγελμα έχει που του εξασφαλίζει επαρκώς τα προς το ζειν), γιατί ποτέ δεν είδε την Δημοτική Αρχή ως μέσον πελατειακής στήριξης, αλλά ως ένα μέσον να προσφέρει στους συνανθρώπους του και το ίδιο πιστεύει πως θέλουν και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την παράταξή του.

Αντωνιάδου Ειρήνη (Ρένα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.