Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αστέριος Γαβότσης: Ανίκανη η διοίκηση Σαραμάντου, παράτησε και την επέκταση του σχεδίου του δήμου Ωραιοκάστρου, την οποία όμως καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.6.2012


Ανίκανη η διοίκηση Σαραμάντου,  παράτησε και την επέκταση του σχεδίου του δήμου Ωραιοκάστρου, την οποία όμως καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες.


Δύο επείγουσες  προτάσεις της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», για την εισφορά του 10%, για την επέκταση του σχεδίου

Ενώ οι πολίτες καλούνται να καταβάλλουν τις υπερτιμημένες δόσεις, για την υλοποίηση  του σχεδίου επέκτασης, η διοίκηση αδιαφορεί για την πρόοδο του έργου.

Το έργο της επέκτασης έχει μείνει εκεί που ήταν το 2010. Εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του Σαραμάντου δεν έκανε απολύτως τίποτα, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι είναι κατώτερη των αναγκών του δήμου Ωραιοκάστρου και των δημοτών. Οι δημότες σε συνθήκες κρίσης, οικονομικής ασφυξίας και φοροκαταιγίδας σε βάρος των ακινήτων πληρώνουν επιπλέον για ένα έργο που δεν γίνεται. Το έργο έως το 2010 είχε φθάσει στη  λεγόμενη β΄φάση, όπου βρίσκεται και τώρα, αφού έχει σταματήσει κάθε ενέργεια, από τη διοίκηση του δήμου, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και ανικανότητας.

Έπρεπε  έως το 2011 και αρχές του 2012 να είχε ολοκληρωθεί  η πολεοδόμηση, να είχε ακολουθήσει η  ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης  και η διαδικασία ενστάσεων και εκδικάσεων για να προχωρούσε η πράξη εφαρμογής. Δεν έγινε τίποτα απολύτως από τα παραπάνω, παρά τις συνεχείς αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά από την παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», που έθετε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και στο δήμαρχο, ο οποίος ψέλλιζε διάφορες δικαιολογίες και επέρριπτε την ευθύνη  στον ...Καλλικράτη.  

Και όλα αυτά, όταν οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν το 10%  της εισφοράς σε χρήμα για τα προς ένταξη αγροτεμάχια, ενώ  βλέπουν την  αξία  των ακινήτων τους να πέφτει κατακόρυφα. Το βάρος της εισφοράς του 10% υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, γίνεται ασήκωτο, με τις υπερβολικές τιμές των 150.000 ευρώ ανά στρέμμα που είχε ορίσει η προηγούμενη διοίκηση του Ν. Μπάτου. 

Μπροστά στα αδιέξοδα που προκάλεσε η διοίκηση Σαραμάντου, η παράταξή «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» προτείνει:  
·         Άμεση αναπροσαρμογή προς τα κάτω, της τιμής μονάδος, υπολογισμού της εισφοράς σε χρήμα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
·         Παράταση, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής της εισφοράς του 10%, σε αντιστοιχία, με το χρόνο εκτέλεσης του έργου που έτσι κι αλλιώς έχει βαλτώσει.

Καλούμε τη δημοτική αρχή, αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να προχωρήσει  άμεσα το δημοτικό συμβούλιο σε ομόφωνη απόφαση  για τις δύο προτάσεις μας.


Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.