Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ενημέρωση απο Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου για την αργία της πρωτομαγιάς


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Ο Επορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου κοινοποιεί επιστολή της Ομποσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων σχετική με την αργία της πρωτομαγιάς, για ενημέρωση των επαγγελματιών.




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΡΙΧΟΒΟΥ 1, Τ.Κ.54625 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τηλ. 2310548876, 2310547887, fax: 2310538263, e-mail: empsylth@otenet.gr
 
  Θεσσαλονίκη 26/4/2012                                  
Προς
Εμπορικούς Συλλόγους
Μέλη Ο.Ε.Σ.Κ.Α.Μ.Θ.
Έδρες τους

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΑΝ 380/68, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η 1η Μαΐου μπορεί να κηρυχθεί σε υποχρεωτική αργία, πρακτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια.

Για φέτος, η συγκεκριμένη ημέρα κηρύχθηκε αργία, με την υπʼ αριθμ. 6568/262/2012 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 1080Β, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα).

Κατά συνέπεια, η πρωτομαγιά και για εφέτος εξομοιώνεται με Κυριακή και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών. 

Εξαιρούνται των παραπάνω όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.  Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).  Σε ότι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν, είτε όχι.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.