Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Επιστολή πολίτη: Απλά ερωτήματα που απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις


Επιστολή Π.Σεβασλιάν

Μιας και είναι της μόδας το κίνημα κατά των μεσαζόντων και βλέποντας ότι ο Δήμος μας συμβάλει σε αυτό το κίνημα θέλω να θέσω ένα ερώτημα.
Τα έντυπα του Δήμου με ποιον τρόπο τα τυπώνει ο Δήμος μας?
Τα αναθέτει απευθείας σε προμηθευτές (να υποψιαστούμε ημέτερους?)
Οι προμηθευτές αυτοί είναι οι ίδιοι παραγωγοί ή είναι βιβλιοπώληδες οι οποίοι στην συνέχεια τα αναθέτουν σε τυπογράφους και απλά προσθέτουν την μίζα τους?
Με ποιο τρόπο ο Δήμος μας ενισχύει την τοπική αγορά άρα και τους τυπογράφους της περιοχής μας?
Είναι γνωστό στον Δήμο ότι στην περιοχή μας λειτουργούν «μετά κόπο και βασάνων» μεγάλες και μοναδικές εκτυπωτικές μονάδες οι οποίες επί δημαρχίας Σαραμάντου δεν τους έχει ζητηθεί  το ποιο απλό πράγμα δηλαδή να τους δοθεί μία προσφορά για ένα οποιοδήποτε έντυπο του Δήμου. Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό?
Από την άλλη μεριά είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποπληρωμή οποιασδήποτε ανάθεσης, αυτό το γεγονός από μόνο του λειτουργεί ανασταλτικά στις σοβαρές επιχειρήσεις και τις κάνει να το σκέφτονται διπλά και τριπλά για το αν θα επιχειρήσουν να προσφέρουν συμφέρουσες τιμές στον Δήμο μας και γενικότερα στην πλειονότητα των Δήμων, αλλά βρε διάολε τουλάχιστον ΡΩΤΗΣΤΕ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, κάντε έστω μία κίνηση για τα μάτια του κόσμου και για να κλείσουν στόματα ώστε να δείξετε ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε.
Εύχομαι να το καλοσκεφτούν κάποιοι ώστε να ψάξουν  και να μάθουν για το τι συμβαίνει στις προμήθειες και με ποιόν τρόπο γίνονται οι αναθέσεις.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουν οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου που πηγαίνουν τα λεφτά που πληρώνουν για παράδειγμα το χαράτσι του +80% της ύδρευσης (ΔΕΥΩ) .
Και μιας και ανέφερα για χαράτσι να θυμηθούμε ότι ο Δήμος φώναζε και έλεγε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουμε και το χαράτσι του 80% που επιβάλλεται στην ύδρευση? Το βρίσκουμε ολίγον οξύμωρο από την μία να φωνάζει όχι στο χαράτσι του κράτους και από την άλλη να επιβάλει το δικό του χαράτσι στην ύδρευση.
Βρήκαμε τον διασώστη μας από το χαράτσι του κράτους αλλά ακόμα ψάχνουμε τον διασώστη μας από το χαράτσι του Δήμου, το οποίο όμως για να απονέμουμε και τα δίκαια εγκρίθηκε -όπως διάβασα από το Δημοτικό Συμβούλιο- άρα κε Σαραμάντο, κε Μπάτο-Τσακίρη, κε Γαβότση, κα Αλίρη και κε Θεμελή τι έχετε να μας πείτε επ’ αυτού?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.